Zomerse poncho top breien

zomertrui-breipatroon

Zomerse poncho top breien - Deze gave top met franjes vertegenwoordigt de echte boho-look zoals we die deze zomer gaan zien. Luchtig met franjes luidt het credo en daar kunnen wij ons helemaal in vinden. Laat je van je beste kant zien en brei je eigen festivallook met dit leuke patroon!

Deze poncho top van Phil Madrague is zacht, luchtig en ideaal voor op warme zomerdagen. Het dunne lintgaren van 100% katoen is van hoge kwaliteit en zorgt voor een hoog draagcomfort. Op breinaald 6,5 en 7mm is de zomertop eenvoudig te breien en het resultaat is heerlijk! Combineer de top op een stoere jeans, kleurrijk jurkje of draag 'm over je bikini tijdens een lange strandwandeling.

zomertrui-breipatroon

Maten: 34/36, 38/40, 42/44, 46/48, 50/52.

Benodigdheden:
- 9, 10, 11, 11 of 12 bollen Phildar Madrague
- breinaalden nr. 6,5 en 7 mm
- markeerringen

Of bestel meteen het complete Madrague franje top breipakket, dan heb je het juiste aantal bollen en het patroon in een keer in huis!

phildar-phil-madrague

Phildar Phil Madrague biedt hele mooie kleuren voor de zomertop. Voor welke kleur ga jij?

Gebruikte steken:
Ribbelsteek
Tricotsteek

Proeflapjes breien:
Tricotsteek nr.7 15 st en 21 nld. = 10 x 10 cm

Breipatroon poncho top

Rug- en voorpand
Wordt in twee delen gebreid en begint in het midden van het rug- of voorpand.

Zet 80, 81, 83, 84, 86 steken op met naalden nr.6,5 en breng een markeerring aan tussen de 32ste steek rechts (=hals) en de 48, 49, 51, 52, 54 steek links (=middennaad).

Brei 3 cm ribbelsteek (8 naalden = 4 ribbels) en brei daarna tricotsteek met de naald nr.7. Kant op 28 cm (58 naalden), 29,5 cm (62 naalden), 31,5 cm (66 naalden), 33,5 cm (70 naalden), 36,5 cm (76 naalden) hoogte na de ribbelsteek, de steken losjes af en breng een markeerring aan tussen de 37, 38, 40, 41, 43 steken rechts (=armsgat) en 43 steken links (=zijnaad).

Brei een tweede deel in spiegelbeeld voor het rugpand.

Brei 1 hetzelfde deel en 1 deel in spiegelbeeld voor het voorpand.

Afwerking:
Sluit de naad in het midden van het rugpand door de twee delen aan elkaar te zetten ter hoogte van de 48, 49, 51, 52, 54 steek die in het begin werden gemarkeerd.
Doe hetzelfde met de twee delen van het voorpand.

Sluit de schoudernaden. Sluit de zijnaden ter hoogte van de 43 gemerkte steken.

Maak als volgt franjes op de rand van de zijnaden en in de armsgaten:
Knip 3 draden van 55 cm af, vouw deze dubbel, haal ze met behulp van een haaknaald tussen de 2 steken door, haal de uiteinden door de lus en trek aan.
Plaats 1 franje op de schoudernaden en de andere telkens op dezelfde afstand van elkaar ongeveer om de 2 steken en knop ze gelijk op 25 cm.

Maak 2 touwtjes van 2 x 2 draadjes van 70 cm, naai ze ter hoogte van de schoudernaden aan en strik ze op de rug om steun te geven.

Phildar Phil Magrague biedt in totaal 10 mooie kleuren. Voor welke kleur ga jij of ga je voor een combinatie?

Geef een reactie

6 reacties

 • Koosje Haak

  Vraagje: ik heb normaal maat 40 weet niet wat ik dan moet kiezen 38/40 of 40/42
  Ik draag liever niet te klein.

 • Selina

  Hallo wolplein,
  Allereest dank jullie wel voor de snelle service! Ik ben al een hele tijd klant bij jullie en altijd erg tevreden! Ook van koffie & wol ben ik een trouwe kijker, altijd zó gezellig!!
  Ik heb vandaag jullie wol binnen gekregen en ik heb veel zin om aan deze top te beginnen :-)! Maar ik ben geen ervaren breister. Nu vraag ik me af hoe je t voor- en achterpand in spiegelbeeld moet breien. Moet ik dan beginnen met de tricotsteek ipv de ribbelsteek? Hopelijk kunnen jullie mij helpen!
  Alvast bedankt!

  • Wolplein.nl

   Hallo Selina,

   Bedankt voor je enthousiaste reactie. In spiegelbeeld word bedoeld exact het zelfde breien alleen de minderingen of meerderingen aan de andere kant doen. Dit is dan bijvoorbeeld voor de armsgaten en hals zodat deze aan de andere kant komen te zitten.

   Succes, Charlotte!

 • Hilde

  Hallo.

  Ik vroeg me af of er ook een haakpatroon is van de poncho top. Ik zou hem graag willen maken maar ik brei niet?

  Alvast bedankt.

  Groetjes

Moment...