Zomersjaals van Katia

Katia Zomersjaal haken en breien

Katia viert de zomer met jou! In dit nieuwe blog vind je maar liefst vijf gratis patronen van zomersjaals. Een multifunctioneel accessoire dat zeker niet mag ontbreken in jouw garderobe.

Een sjaal draag je alleen in de winter? Echt niet! Sterker nog, de sjaal is tegenwoordig zelfs een van de favoriete stukken in mijn zomergarderobe. Ik was namelijk iemand die bij de eerste zomerse zonnestralen in enkel een mouwloos jurkje de stad in trok. Lekker statten, om vervolgens neer te strijken op een gezellig terras. Fijn genesteld in de kussens achter een verkoelend drankje vlogen de uren voorbij. Gezellig was het nog steeds, maar de temperatuur daalde. Hmm.. had ik nu toch maar een vestje of omslagdoek meegenomen. Herkenbaar? Tegenwoordig overkomt mij niet meer, dankzij mijn zelfgemaakte zomersjaals en omslagdoeken.

Overigens, zomersjaals zijn niet alleen een uitkomst tijdens koele zomeravonden. Overdag bieden ze bescherming tegen de zon. En dat ze een zomerse outfit helemaal af kunnen maken, hoeven we je vast ook niet te vertellen...

Katia Zomersjaals haken en breien

Het Spaanse merk Katia weet wel raad bij het ontwerpen van zomersjaals. En dat is niet verwonderlijk gezien de zonovergoten Costa’s en het lekker laat tafelen bij de ondergaande zon. Hieronder vind je vijf gratis patronen van verschillende zomersjaals van Katia, gemaakt met zomerse garens. Het gemêleerde kleurenpalet van elk garen zorgt ervoor dat de sjaals en omslagdoeken bij bijna al je kledingstukken passen.

Zomersjaal Fair Cotton CraftKatia Zomersjaal haken en breien

Met één bol Katia Fair Cotton Craft en een haaknaald 4.5mm haak jij al een modieuze zomerse stola. Slechts één bol! Dat neemt nog eens handig mee in je tas of koffer. In het patroon wordt gebruikgemaakt van kleur 601, maar je kunt natuurlijk zelf kiezen voor welke kleuren je gaat. Stuk voor stuk zijn het zachte pastelkleuren, die een wondermooi geheel vormen. Bonus: het patroon is óók geschikt voor de beginnende haakster. Download hier het patroon met haakschema van de Katia Fair Cotton Craft Zomersjaal.

Zomersjaal MaldivasKatia Zomersjaal haken en breien

Op naar nummer 2: zomersjaal Maldivas. Van het patroon is een haak- én breivariant, dus iedere handwerkfanaat kan er mee aan de slag. Het garen Katia Maldivas is een mix van katoen en acryl, met een kort kleurverloop waardoor er fraaie contrasten ontstaan. Ook deze sjaals zijn geschikt voor beginners. Download hier en hier het brei- en haakpatroon van de Katia Maldivas Zomersjaal.

Zomersjaal HarmoniaKatia Zomersjaal haken en breien

Een ander perfect garen voor een zomerse sjaal is het 100% katoengaren Katia Harmonia. De verschillende kleuren komen maar één keer voor op de bol en lopen heel geleidelijk in elkaar over. Heb je de basissteken onder de knie, dan is het patroon niet moeilijk te volgen. Kun je naast haken óók breien, dan staan in dit patroon ook nog twee leuke modellen van een damesjurk en kindertop. Download hier het patroon met haakschema van de Katia Harmonia Zomersjaal.

Zomersjaal Jaipur SoftKatia Zomersjaal haken en breien

100% katoen en een luchtig ajour patroon… de ideale ingrediënten voor een zomersjaal. Shop drie bollen van de Katia Jaipur Soft en je kunt aan de slag met dit patroon. Er wordt gebruikgemaakt van eenvoudige steken, maar dankzij het unieke kleurverloop krijg je toch een opvallend resultaat. Download hier het patroon met haakschema van de Katia Jaipur Soft Zomersjaal.

Zomersjaal NeonKatia Zomersjaal haken en breien

Dat onze volgorde puur willekeurig is, wordt wel duidelijk bij het zien van de zomersjaal Neon. Deze driehoeksjaal kun je op allerlei manieren dragen, en komt altijd mooi uit. Bovendien draagt deze omslagdoek door de mix van katoen en acryl heerlijk zacht. Wees wel voorbereid op jaloerse blikken, want door de knallende kleuren van de Katia Neon spetter jij van het straatbeeld af! Deze sjaal is er als haakpatroon én breipatroon en is, evenals de andere sjaals, geschikt voor ieder niveau. De patronen kun je hier en hier downloaden!


 

Heb jij een keuze kunnen maken? Shop je benodigdheden en haak of brei de zomer tegemoet. Inspireer ons en anderen en show jouw zomersjaal op onze Facebookpagina of op Instagram met #wolplein.

Geef een reactie

7 reacties

Moment...