De haaksterren De haakster

De Haaksterren

 • Eline

  Eline

  Hoi! Mijn naam is Eline en ik ben 26 jaar oud. Samen met mijn vriend Koen, onze poes Koller en haar 3 kittens wonen wij in een appartement in Rotterdam en zijn wij zoekende naar een ‘echt’ grote mensen huis. Naast de tijd die ik in Rotterdam spendeer ben ik vaak te vinden bij mijn familie in een klein dorpje genaamd Giessen. Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd waarna ik ben gaan werken als product design engineer in Vlaardingen. Op mijn werk hou ik mij dagelijks bezig met het ontwerpen van hor- en verduisteringssystemen, hierin kan ik een groot deel van mijn creativiteit kwijt. In mijn vrij tijd wandel ik, kijk ik series of speel ik computerspelletjes, maar de meeste tijd spendeer ik aan mijn grootste hobby: haken. Hoewel ik tijdens mijn studies en in mijn werk veel bezig ben (geweest) met het ontwerpen van nieuwe dingen, heb ik nog niet eerder de stap gezet om eigen haakpatronen te creëren. Door deel te nemen aan deze wedstrijd hoop ik ‘out of my comfort zone’ te worden getrokken en aan de hand van de voorgeschreven thema’s mooie dingen te mogen ontwerpen.
 • Iris

  Iris

  Hallo, wat leuk dat je dit stukje leest! Mijn naam is Iris van Meer en ik ben 30 jaar. In mijn dagelijks leven ben ik mama van Vera (bijna 4 jaar), Lena (2,5 jaar) en baby Alex (6 maanden). Daarnaast heb ik een website: www.eenmooigebaar.nl, waar ik patronen voor verzamel en vertaal. Ook ben ik doula: een vrouw die zwangeren en hun eventuele partner begeleidt in het proces van zwanger (willen) zijn, bevallen en kraamtijd, op emotioneel en fysiek vlak. In 2014 leerde ik mezelf via YouTube haken, omdat ik vond dat ik te veel tijd achter een scherm doorbracht. Eerst een grote granny square deken, daarna een strependeken en vanaf daar was een verslaving geboren. Ik haak meerdere uren per dag en neem mijn haakwerkjes altijd overal mee naartoe. Eens per week haak ik samen met een groepje vriendinnen en dat is altijd reuze gezellig. Ik hoop tijdens deze wedstrijd nieuwe inspiratie op te doen, nieuwe vaardigheden te leren, nieuwe mensen te leren kennen en vooral heel veel bezig te mogen zijn met mijn favoriete hobby: haken!
 • Marije

  Marije

  “Ben je nieuwsgierig? Ik ben Marije de Jong, getrouwd met Joël en mama van Evi. Met zn drieën wonen wij in het gezellige Dordrecht. Op mijn 12e ben ik aangestoken met het haakvirus. Eerst moest ik helemaal niets van handwerken hebben. Tunisch haken zag er toch wel zo makkelijk uit en moest ik ook kunnen. Nu een paar jaar later maak ik van alles en nog wat. Daarvan plaats ik regelmatig wat op mijn instagram @haakfanaat of op de website www.HAAK-FANAAT.nl. Naast haken vind ik het ook heerlijk om buiten te zijn. Wandelen is dan mijn favoriet. Het liefst lekker lange afstanden. Van uitdaging houd ik wel. Ik heb super veel zin in dit avontuur!”
 • Martine

  Martine

  Hoi allemaal! Ik ben Martine, ik ben 43 jaar jong en heb 2 gezellige zonen van 6 en 11 jaar! Ik woon sinds een aantal jaren in Engeland, maar van oorsprong ben ik een echt ‘Zeeuws meisje’! In een ver verleden heb ik de modeacademie gedaan en heb daarna gewerkt als visual merchandiser voor verschillende modewinkels. Na de geboorte van mijn eerste zoon wilde ik heel graag leren om babyslofjes te haken. Ik had nog nooit een haaknaald in m’n handen gehad, maar na een paar YouTube filmpjes, had ik de smaak te pakken ;). Er volgden heel veel slofjes, sjaals en dekentjes. Grappig om te weten is dat ik het haken via Amerikaanse haakfimpjes heb geleerd en dat het heel lang duurde voordat ik de Nederlandse haaktermen snapte. Zodra ik de basissteken onder de knie had begon ik mijn eigen ontwerpen te maken. Mijn droom is om ooit mijn eigen wolwinkel te hebben, waar dan ook een gezellig cafeetje in zit en een fijne workshop ruimte en dat alles in een oud industrieel pand! De kers op de taart zou natuurlijk wel mijn eigen haakboek zijn!
 • Saskia

  Saskia

  Ik ben Saskia den Otter, ook wel bekend als juf Sas. Ik ben in 1969 geboren in Kaapstad en ben naar Nederland verhuisd toen ik 6 jaar was. Ik ben sinds 1988 getrouwd met Jeroen, we hebben 3 kinderen (Daphne, Suzanne en Jens) en zijn opa en oma van Micha en Noa. We wonen op het eiland Tholen en verblijven in de zomer veel in Burgh Haamstede, heerlijk de rust en de ruimte. Ik werk als specialist Digitale Bibliotheek bij Bibliotheek Oosterschelde. Ik heb veel hobby’s: kunst, ik teken en schilder zelf ook graag, (moes)tuinier, schrijf, brei, haak, ontwerp patronen en maak graag filmpjes. Verder ben ik ook altijd nieuwsgierig naar nieuwe digitale ontwikkelingen. Het haken heb ik heel jong van mijn Beppe geleerd. Ik heb vroeger veel gehaakt en ben ik er een aantal jaren weer mee begonnen om er mijn eigen website www.jufsas.com mee te vullen. Hoe kom ik aan juf Sas, ik heb voor de klas gestaan dus toen ik een naam voor mijn website zocht, kwam dat als eerste bij me op. Ik vind het nog steeds leuk om mensen iets te leren en ergens enthousiast voor te maken, dat blijft de juf in mij.
 • Suzanne

  Suzanne

  Ik ben Suzanne, beter bekend als Suus van Liefs van Suus. Na een ongeluk een aantal jaar geleden waardoor ik thuis kwam te zitten, ben ik begonnen met haken. Dit werd al snel een kleine obsessie en ik trakteerde iedereen in mijn omgeving op zelfgemaakte cadeaus – of ze wilden of niet. Van knuffels tot sjaals en van bijtringen tot poncho’s. Op sociale media zoals Pinterest en Instagram zag ik prachtige gehaakte kledingstukken voor bij komen, waardoor ik dacht; dat kan ik ook! En zo ben ik begonnen met het bijhouden van een haakblog en het ontwerpen van haakpatronen. Mijn patronen kenmerken zich door kleurgebruik en mijn nieuwste obsessie: dierenprint! Ik woon in Den Haag en naast haken ben ik gek op yoga en beachvolleybal op het strand van Scheveningen. Ik deel mijn huis sinds kort met een kleine, harige sloopkogel genaamd Pablo Picatso. Hij is net zo’n fan van bolletjes wol als ik, maar is er iets minder voorzichtig mee en maakt me het haken soms behoorlijk lastig. Hij speelt tegenwoordig al een hoofdrol op mijn Instagram feed en ik vermoed dat hij ook nog wel een gastrolletje gaat krijgen in mijn vlogs!
 • Thessa

  Thessa

  Ik ben Thessa, 40 jaar, en ik woon met mijn man en vier kinderen in Utrecht. Als kind hield ik al van handwerken en die liefde is alleen maar toegenomen. Het mooie van haken vind ik dat je er alle kanten mee op kunt. Dekens, sjaals, vesten, maar ook planten, sushi en pruiken: je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het haken. Mijn hoofd loopt dan ook regelmatig over van de ideeën. En dankzij de HaakSTER heb ik nu een geweldig excuus om nog meer met mijn favoriete hobby bezig te zijn!
 • WIjnanda

  WIjnanda

  Hoi allemaal! Mijn naam is Wijnanda, ik ben 23 jaar en woon in Dordrecht. Vijf jaar geleden heb ik haken geleerd en ben ik compleet verslaafd geraakt aan haken. Sindsdien rolt er iedere week wel een knuffel van mijn haaknaald. Daarnaast vind ik het ook leuk om af en toe aan wat grotere projecten te werken zoals dekens en kussens. Mijn kamer werd te klein voor al die knuffels, waarop mijn zus me op het idee bracht een Etsy shop te starten. Die heb ik vier jaar geleden geopend en met veel plezier haak ik daar knuffels voor. Door al dat fanatieke haken is er één ding wat ik graag zou leren maar waar ik eigenlijk geen tijd voor maak. Dat is het zelf ontwerpen. Ik heb dit één keer gedaan voor iemand en dat vond ik echt enorm leuk om te doen. Maar ja.. het is bij die ene keer gebleven. ;) Daarom heb ik me opgegeven voor de haakSTER van Nederland. Het lijkt me een enorm leuke uitdaging die ik best spannend vind, maar ik heb er vooral heel veel zin in!
 • Willemijn

  Willemijn

  Mijn naam is Willemijn Schuttevaer. Ik ben 52 jaar, getrouwd en werk als Arbeidsdeskundige. In mijn vrije tijd haak of brei ik. En dat doe ik het liefst altijd en overal, zoals aan het strand, in de auto, op de boot, voor de tv, enz. Ik ben in Amsterdam op het binnenvaartschip geboren. Rond mijn vijfde levensjaar zijn wij aan de wal gaan wonen. Begin van dit jaar hebben mijn man en ik dit huis verlaten om op het mooie Texel onze toekomst verder op te bouwen. Het handwerken heb ik van mijn moeder en mijn oudere zus geleerd. Mijn moeder was altijd aan het handwerken. Vroeger was er geen internet met handige YouTube filmpjes. Zij heeft het handwerken zichzelf aangeleerd en ik heb het weer van haar geleerd. In mijn jeugd was handwerken totaal niet hip en daardoor kon ik geen leuke patronen of voorbeelden vinden, waardoor ik vaak zelf iets moest verzinnen. Het liefst werk ik met pure materialen zoals, katoen en echte schapenwol dat nog naar schaap ruikt. Ik heb ontzettend veel zin in dit haakavontuur en ik hoop dat ik in mijn creaties de zee, het eilandgevoel en de puurheid kan meegeven.
 • Yvonne

  Yvonne

  Ik ben Yvonne Krabbendam, ik ben 62 jaar en ik woon in Alphen aan den Rijn. Naast mijn baan in het onderwijs ben ik altijd met textiel en garens bezig geweest. Vorig jaar heb ik besloten om, na 42 jaar met veel plezier in het basisonderwijs gewerkt te hebben, met prepensioen te gaan. Een bewuste keuze om onder andere meer tijd voor mijn creatieve hobby’s te hebben. Mijn grootste hobby is haken, mijn moeder heeft mij leren haken toen ik 7 jaar was want ik wilde graag Barbiekleertjes haken. En het is nog steeds een uitdaging om met nieuwe materialen, technieken, kleuren en ontwerpen aan de slag te gaan. Sinds een aantal jaren ontwerp ik voor o.a. Aan de Haak, HobbyHandig en voor diverse Specials. Mijn opleiding van een aantal jaren op de Lerarenopleiding Textiele Werkvormen komt hierbij mooi van pas. Ik vind het geweldig dat er weer zoveel belangstelling is voor haken en andere technieken. Het was ook altijd leuk om op schoolkinderen te leren (vinger)haken. Ik vind het erg leuk dat ik aan deze haakwedstrijd mag meedoen, ik heb er zin in en ben erg benieuwd naar de opdrachten en naar de creativiteit van de andere kandidaten!

Moment...