De haaksterren Haakster 2020

De Haaksterren

 • Chloe

  Chloë

  Hoi! Ik ben Chloë, een enthousiaste 22-jarige uit België. Begin juli studeerde ik af als sociologe en is mijn zoektocht naar een leuke, sociale en creatieve job begonnen. Waar ik ga wonen, wat ik precies ga doen is dus nog niet zeker, maar wat ik wel weet, is dat ik zal blijven haken! Mijn mama (linkshandig) leerde me (rechtshandig) haken, wat in het begin voor een speciale techniek zorgde. Maar ik was verkocht toen ik mijn eerste amigurimi, een schattig varkentje, tevoorschijn zag komen. Ondertussen heb ik al een halve zoo bij elkaar gehaakt en ben ik klaar om nieuwe dingen te ontdekken. De Haakster 2020 is dan ook een droomkans om dingen uit te proberen waar ik me anders niet zo snel aan zou wagen. Stiekem hoop ik dat we ook een trui moeten haken, omdat dat op mijn haak-bucketlist staat. Wil je zien wat ik tot nu toe gehaakt heb, neem dan een kijkje op instagram @_chloe.made_. Mijn vriend vindt mijn creaties leuk en moedigt me aan, net als mijn familie en vrienden. Wanneer ik geen haakpen vastheb, speel ik graag gezelschapspelletjes met hen. Lezen, reizen en wandelen vind ik ook ontspannend. En nu is het uitkijken naar een nieuwe opdracht elke week, toch wel een spannend avontuur!
 • Dorine

  Dorine

  Mijn naam is Dorine, ik ben 53 jaar en woon in Barendrecht. Ik heb drie kinderen, waarvan er nog eentje thuis woont en ik heb een superlieve partner. Ik werk op een MBO-school en begeleid studenten in hun beroepspraktijkvorming (stage). Voor mijn werk ben ik dus vaak onderweg. Maar als ik thuis ben dan haak ik graag. En om eerlijk te zijn... ben ik hier wel een beetje verslaafd aan geraakt. Meestal haak ik elke dag wel even en als dat niet lukt word ik niet chagrijnig maar toch wel een beetje ongedurig. Voor mij is haken (meestal) ontspanning. Ik naai ook graag maar door dit haak-avontuur ligt dat nu even aan de kant. Daarnaast zijn er drie avonden gevuld met sporten en dansen. In mijn hoofd heb ik altijd veel meer ideeën dan dat ik tijd heb dus mijn lijst van wat ik wil maken is heel lang. Gelukkig schrap ik ook wel eens wat van de lijst. Ik haak van alles, van pannenlap tot deken, van knuffel tot sjaal. En ik heb altijd een aantal projecten liggen zodat ik kan haken wat op dat moment bij mijn stemming past. Soms heb ik namelijk helemaal geen zin in het gepriegel van een amigurumi en ga ik verder aan een deken. Haken moet wel leuk blijven. Amigurumi's haken is niet mijn favoriet maar doordat het eindresultaat vaak zo leuk is waag ik mij er telkens wel aan. Maar het in elkaar zetten vind ik een crime. Dan werk ik liever tig draadjes af van een deken! Ik vind het geweldig dat ik uitgekozen ben voor de HaakSTER en ben erg benieuwd naar alle opdrachten en wat de resultaten zullen zijn. En wie er natuurlijk gaat winnen. Het is in ieder geval superleuk en spannend!
 • Joyce

  Joyce

  Ik ben Joyce de Kousemaeker, 33 jaar en ik woon samen met mijn man Tom en mijn zoontje van 2 jaar Maarten in Tilburg. Ik haak nu zo’n 9 jaar maar de laatste jaren is het pas echt een verslaving geworden. Als ik op de bank zit zonder een leuk haak-project wordt ik onrustig. Voor mij is het echt heerlijke ontspanning en een uitlaatklep! Toch doe ik het ook vooral voor de reacties van anderen aangezien ik bijna alles weggeef wat ik maak. Het zijn dan ook vooral kraamcadeautjes waar ik ouders en baby’s blij mee maak met af en toe een uitspatting naar een sjaal of ander accessoire. Ik hou er erg van om nieuwe haak hulpmiddeltjes te ontdekken en heb inmiddels een groot assortiment aan blikjes, projectbags, markeerders, scharen en mooie haaknaalden verzameld! De wedstrijd is voor mij een grote uitdaging om op deze manier mijn creativiteit te prikkelen door zelf te gaan ontwerpen. Daarnaast kan de tijdsdruk een ding zijn aangezien ik niet de snelste haakster ben. Aan de andere kant ben ik goed in het werken onder druk en improviseren/problemen oplossen. We gaan zien waar de wedstrijd me brengt!
 • Mieke

  Mieke

  Ik ben Mieke Tollenaar, 69 jaar en woon samen met mijn man Klaas in een heerlijk huis in Driebergen. Samen met mijn eerste man heb ik 3 prachtige kinderen gekregen en groot gebracht. Na zijn overlijden ben ik hertrouwd en kreeg ik er nog eens twee gezellige bonus-dochters bij. Samen hebben we nu 13 kleinkinderen die in de schoolvakanties graag bij ons logeren. Na veel omzwervingen op de arbeidsmarkt en diverse studies heb ik een voormalig slotklooster in Werkhoven mogen omvormen tot een kleinschalig conferentiecentrum. Ik ben daar 18 jaar directeur geweest en heb ontzettend van die tijd genoten. Sinds 4 jaar geniet ik van de vrijheid om te doen en laten waar we zin in hebben, en voor mij betekent dat: lekker veel creatief bezig zijn. Mijn eerste handwerklessen kreeg ik op de lagere school, 60 jaar geleden. Sindsdien ben ik naast tekenen en fotograferen altijd wel bezig geweest met naaien, borduren, breien en/of haken. Met (klein)kinderen was en is daar uiteraard aanleiding genoeg voor. Het laatste jaar heb ik me vooral gericht op het haken van tassen: niet speciaal voor iemand maar gewoon omdat het steeds weer een uitdaging is om een bijzondere tas te creëren. Het leukste vind ik om aan een bestaand patroon mijn eigen draai te geven waardoor er toch weer iets verrassends ontstaat. Nadat ik twee seizoenen de wedstrijd van de HaakSTER had gevolgd besloot ik om zelf ook de gok te wagen. Inmiddels heb ik ontdekt dat dit een enorme uitdaging is: iets maken van garen waar ik nog nooit mee gewerkt heb in kleuren waar ik niets mee heb. En dan uit heel veel proeflapjes een keuze maken wat het uiteindelijk moet worden: een hele opgave! Ik vind het ontzettend spannend wat de andere kandidaten gaan maken en hoe ver ik ga komen.
 • Yoena

  Yoena

  Hallo allemaal! Ik ben Yoena Nossent, 23 jaar. Samen met mijn vriend Nik en 3 lieve cavia’s woon ik in Schiedam. Ik werk als software developer bij een klein bedrijf en dans met hele gezellige mensen 2 keer in de week. Haken, quilten en creatief bezig zijn, zijn mijn hobby’s. Ik haak al 7 jaar, verbaasde mezelf ook, en had beide seizoenen van de HaakSTER gezien. Dit jaar heb ik een gokje gewaagd en nu sta ik hier als 1 van de 10 kandidaten! Ik ben heel benieuwd hoe ik de HaakSTER zal beleven en welke leuke opdrachten we allemaal krijgen. Ooh en niet te vergeten hoe vloggen me zal bevallen. Het wordt vast een groot feestje! Ga je ook kijken?
 • Nienke

  Nienke

  Hallo allemaal, ik ben Nienke Lander. Ik ben 44 jaar, getrouwd en moeder van 3 kinderen (17, 15, en 12 jaar). We wonen in Den Hoorn (ZH). Ik werk 32 uur in de week als teamleider Content en Communicatie bij een Zorgverzekeraar. Heel leuk dat ik mee mag doen met de HaakSTER 2020! Haken doe ik nu ongeveer 8 jaar en ik heb inmiddels al ontelbare dingen gem(h)aakt, cadeau gegeven of op bestelling gemaakt en verkocht. Heerlijk om uit een bol katoen of wol iets ‘tot leven’ te zien komen. Daarover kan ik mij iedere keer weer verwonderen. Deze wedstrijd komt op het juiste moment. Ik ben graag bezig en in deze periode waarin je toch iets minder te doen hebt in je vrije tijd vind ik het leuk om een doel te hebben. Ik ben heel benieuwd welke opdrachten we krijgen en hoe moeilijk ontwerpen onder tijdsdruk nu eigenlijk is. Ik heb wel een paar kleine amigurumi ontworpen maar verder heb ik daar geen ervaring mee. Ik heb van alles gehaakt van omslagdoeken en sjaals tot dekens, doilies, tassen etc maar ik kom zelf toch altijd terug bij amigurumi. Dus ik ben benieuwd of ik nu kanten van het haken ga ontdekken die ik even leuk vind om te doen. Natuurlijk heb ik ook andere hobby’s zoals tuinieren, de natuur in gaan om te wandelen, hockey, tekenen en fotografie. Ik heb zin om met mijn medekandidaten dit avontuur aan te gaan en ik hoop dat ik veel rondes mee mag haken. Als jullie mij willen volgen dan kan dat op Instagram: @vrouwtjespikkel
 • Hannie

  Hannie

  Mijn naam is Hannie Wollenberg, ben getrouwd met Erik en samen met onze 3 (inmiddels volwassen) prachtige kinderen wonen wij in Groesbeek, een dorp in de buurt bij Nijmegen. Van kleins af aan, was ik in de weer met draadjes, knoopjes, papier en stiften. Ook op school vond ik de creatieve vakken het allerleukst. Uiteindelijk ben ik toch in de zorg gaan werken, maar in mijn vrije tijd was ik altijd creatief bezig: breien, naaien, scrapbooking, borduren, werkelijk van alles, behalve haken……Totdat ik eind 2014 een haaknaald in mijn hand kreeg, met behulp van Youtube ben ik aan de slag gegaan en ik was verkocht of beter gezegd: verslaafd! Ik wilde alleen nog maar haken, van knuffels tot home deco, van kleding tot tassen, alles vind ik leuk als ik maar kan haken. Behalve het haken van bestaande patronen vind ik het ook heerlijk om zelf patronen te ontwerpen. Inmiddels heb ik mijn baan in de zorg opgegeven en heb ik een atelier/winkeltje (handmade by hannies) aan huis, daar verkoop ik alles op haakgebied, geef workshops en haak op bestelling. Toen ik de oproep voor de HaakSTER 2020 zag, heb ik even geaarzeld, zou ik wel goed genoeg zijn? De stoute schoenen aangetrokken en ingeschreven……….En zie hier, ik mag me voorstellen als 1 van de kandidaten van HaakSTER 2020! Het mogen meedoen aan deze wedstrijd is voor mij een spannende, geweldige uitdaging, ik verwacht dat ik mezelf best tegen ga komen tijdens de wedstrijd, dat ik weleens met mijn handen in het haar kom te zitten, maar ik heb er ongelooflijk veel zin in en hoop jullie te verrassen met mijn creaties.
 • Kiani

  Kiani

  Mijn naam is Kiani van Dijk en ik ben 28 jaar. Samen met mijn vriend woon ik in Waalre. In het dagelijks leven werk ik fulltime bij de leukste verfgroothandel van Eindhoven. Mijn passie voor haken is ongeveer 5 jaar geleden begonnen nadat ik een cursus breien ging volgen. Klinkt logisch of niet!? Maar na wat brei lessen heeft de docent mij ook de basistechnieken van haken geleerd en sindsdien was ik verkocht. Ik haak nu veel meer dan ik brei. De eerste jaren heb ik alleen amigurumi gehaakt maar sinds vorig jaar haak ik ook vaker grovere dingen zoals sjaals en vesten. Ik vind haken zo leuk omdat ik me dan echt helemaal kan ontspannen. Daarnaast zie je echt iets ontstaan. Dat gevoel, dat iets wordt zoals het in je hoofd zit of zoals het er uit ziet op de foto’s vind ik zo fijn. Ook vind het leuk om haakcadeautjes te maken om weg te geven. Ik doe mee met de HaakSTER 2020 omdat ik mijn haakskills zo nog verder kan uitbreiden. Naast het aanleren van nieuwe technieken lijkt het me ook een leuke uitdaging om zelf patronen uit te schrijven. Naast haken ben ik verslaafd aan sporten, ik train zo’n 4-5 keer in de week. Het liefst ben ik te vinden in de dojo waar ik judo. Hier heb ik ook mijn vriend Pieter leren kennen. Voordat de corona begon was ik aan het trainen om de 2de dan judo te behalen. Daarnaast doe ik aan krachttraining en hardloop ik zo af en toe. Als er dan nog tijd over blijft vind ik het leuk om te schilderen of lezen. Ik heb super veel zin in dit haakavontuur en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven bij het bekijken van de afleveringen als dat ik heb in het maken van de ontwerpen.
 • Lisa

  Lisa

  Hi, mijn naam is Lisa ik ben 25 jaar en woon in het bosrijke Austerlitz. In het dagelijks leven werk ik met veel plezier bij een gemeente als medewerker ao/ic. Naast mijn werk is mijn grootste hobby haken. Ik heb het haken geleerd van mijn moeder en probeer me steeds verder te ontwikkelen in deze ontzettend verslavende maar super leuke hobby. Ik haak het liefste amigurumi maar vind het ook leuk om andere dingen te maken ter afwisseling. Spontaan heb ik me aangemeld voor deze wedstrijd en nu doe ik ineens mee. Ik kijk er naar uit om jullie te laten zien wat ik in huis heb!
 • Astrid

  Astrid

  Dit is Astrid, zij is 22 jaar en woonachtig in België. In haar dagelijks leven studeert ze Architectuur. 6 jaar lang is ze nu aan het haken. Haken is voor haar belangrijk omdat ze met haken helemaal tot rust kan komen na een dag studeren op school. Het liefst haakt zij amigurumis. Op creatief gebied doet Astrid nog meer, namelijk tekenen, schilderen en boekbinden. Ze is altijd creatief bezig en werkt graag met haar handen. Astrid doet mee aan de wedstrijd omdat het haar een super leuke uitdaging lijkt en graag meer wilt leren over zelf patronen ontwerpen.

Moment...