Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €75,- binnen Nederland en België
Veilig betalen met iDeal en PayPal
14 dagen retourgarantie
Garens altijd van hetzelfde verfbad

Wolplein & Bea Torfs

Wolplein & Bea Torfs
Geplaatst op 20-9-2021 door Janita van Rijnsbergen

We hebben jullie lang laten wachten op een nieuwe Wolplein &-samenwerking, maar dat wordt vandaag beloond! Maak in dit blog kennis met de creatieve Vlaamse duizendpoot Bea Torfs en haar prachtige gebreide kabelvesten collectie.

Ik hoor jullie denken, Bea Torfs… heb ik daar onlangs niet al een ontwerp van zien langskomen? Dat zou zomaar kunnen, want vers in de schappen liggen o.a. de Droomsjaal 5.0 en de Hugs & Kisses Kimono die beide van Bea’s hand komen. En tóch wijden we een Wolplein &-editie aan deze Vlaamse duizendpoot. Want Bea’s nieuwste ontwerp omvat niet één fashionitem, maar een hele collectie! Lees snel verder en kom alles te weten over de ontwerpster en haar exclusieve ontwerpen voor Wolplein. Waar kennen de meeste mensen jou van?
Jullie kennen mij waarschijnlijk van het eerste seizoen van de HaakSTER. Ik heb mij toen als Belgische breiSTER gemeten met Nederlandse HaakSTERs. Een hele uitdaging! Verder geef ik ook creatieve workshops met Het Betere Bolwerk. En ik heb een blog waar naast brei- en haakpatronen ook leestips en lekkere recepten op staan. Neem maar eens een kijkje op koekjesenboekjes.be en mijn Instagram-account


Wanneer is de passie voor het handwerken ontstaan?
Mijn passie voor breien en haken is thuis ontstaan. Mijn moeder en vader waren vrij creatief, maar ik heb handwerken vooral geleerd van mijn oma. Zij heeft mij al in de kleuterklas het haken en breien bijgebracht. Eenmaal de passie ontdekt ben ik het blijven doen, ondanks dat het helemaal niet hip en trendy was, haha. 

Kun je jouw stijl in 3 woorden omschrijven?
Mijn stijl probeer ik te omschrijven als vrij eenvoudig. Ik probeer mijn ontwerpen en patronen altijd eenvoudig te houden zodat iedereen er plezier aan kan beleven tijdens het maken. Daarnaast probeer ik om de ontwerpen ook tijdloos te maken. Zodat je na het haken of breien er ook veel draagplezier aan beleeft. 

Als je moet kiezen tussen amigurumi's, kleding of woondecoraties haken/breien, waar kies je dan voor?
Als ik moet kiezen tussen het maken van amigurumi, kleding en home deco, dan ga ik 100% voor kleding. Ik maak soms ook dekens of kussens, maar ik vind kleding het meest dankbare om te maken. Meestal maak ik kleding voor mezelf, maar vriendinnen mogen ook meegenieten van mijn breikunsten. Mijn zoon en man hebben het altijd snel warm, dus daar kan ik helaas niet zoveel voor maken. 

Op welk project ben jij het meest trots?
Het item waar ik het meest trots op ben is meestal het laatst gecreëerde item, maar deze keer heb ik een hele collectie mogen ontwerpen: de kabelvesten collectie. Ik vind het fantastisch om te zien hoe mooi deze geworden is en hoop dat velen dat met mij vinden. 

Wie of wat is jouw grootste inspiratiebron?
Er zijn heel wat inspiratiebronnen. Maar als ik kijk naar mijn collega’s, dan vind ik Sascha Blase-van Wagtendonk (@alasascha) heel leuk om te volgen. Lisanne van Multem (@happyhandmadeliving) maakt ook prachtige collecties. En uiteraard de winnares van ons seizoen HaakSTER, Linda Modderman (@lindamodderman). 

Ga je liever een avondje uit eten of in alle rust een avondje handwerken?
Als ik mag kiezen dan kies ik voor beide. Ik ga graag een hapje eten, maar daarna heb ik altijd een rustmomentje nodig, al is het 2 uur ’s nachts. Dus ga ik na lekker uit eten te zijn geweest altijd nog een half uurtje haken of breien. 

Welke handwerktechnieken hebben jouw hart gestolen?
Het eerste wat ik goed kon was breien. Dat is in België denk ik ook het meest populaire type handwerk. Maar, tijdens de HaakSTER-wedstrijd heb ik de passie voor het haken herontdekt en ben ik me ook gaan toeleggen op tunisch haken. Ultraverslavend! Tunisch haken is een beetje een combinatie van haken en breien, doordat je meerdere steken op je naald zet en ze vervolgens laat afglijden. Dus als je niet kan kiezen tussen haken en breien, dan is tunisch haken dé oplossing.

Wie is je grootste fan?
Ik denk dat mijn zoon en mijn man mijn grootste fans zijn. Maar zeker via de workshops heb ik nog een hele grote schare van cheerleaders rondom mij. Ik vind het altijd fantastisch om te zien hoe zij reageren op nieuwe ontwerpen.

Wie zucht er als je (weer) gaat handwerken?
Mijn man wanneer we wat later thuiskomen en ik dan nog een half uurtje naar de brei- of haaknaalden grijp.
 
Op welke plek handwerk jij het liefst?
Ik neem altijd een handwerkje mee in mijn handtas. Dat kan een sok zijn om te breien of een sjaal die net opgezet is. Het is ook een leuke ijsbreker; ben je op stap met een hond of een handwerkje, dan komt iedereen naar je toe. 

Waar bestaat jouw handwerkvoorraad uit?
Mijn handwerkvoorraad is vooral heel erg groot. Ik heb een wolkist van mijn oma waar wol in zit die ouder is dan ikzelf. Door de jaren heen zijn daar ook heel wat bollen bijgekomen.

Welke items mogen er nooit ontbreken tijdens jouw handwerkuurtjes?
Ik heb onder het handwerken graag een hapje en een drankje en ik luister heel graag naar boeken. Door het handwerken heb je minder tijd om te lezen, waardoor gesproken boeken een perfect alternatief zijn. 

Naast dat we jou natuurlijk volgen op Instagram, welk account is nog meer de moeite waard?
Zeker dat van Linda Modderman (@lindamodderman). Ik vind dat zij zoveel mooie dingen maakt en dat ook zo mooi fotografeert. Snoepjes om naar te kijken!

Je hebt voor Wolplein een exclusieve collectie ontworpen, kun je hier wat meer over vertellen?
Als ik begin te ontwerpen is dat meestal een heel organisch proces. Ik heb ergens wel een beeld in mijn hoofd wat ik wil ontwerpen, maar de details ontstaan gaandeweg. In dit geval zijn dat de kabels geworden die de achterkant van de vesten en de voorkant van de spencer net wat spannender maken. Daarnaast wilde ik graag dat het een vest werd die je in elk seizoen kan dragen. Vandaar dat ik koos voor de Elegant, die bovendien lekker licht draagt. 

Breipakketten Bea Torfs Collectie


Ben jij ook op slag verliefd geworden op de kabelvesten van Bea Torfs? Bestel dan nu jouw pakket voor zo’n heerlijk fluffy en tijdloos vest. Je hebt de keuze uit een lang en kort model vest en de keuze of je wel of geen mouwen aan het vest breit. Naast de vesten is er ook een breipakket van een spencer en een driehoeksjaal. Alle modellen zijn geschikt voor de maten S t/m XXL en worden gebreid met de Yarn and Colors Elegant in de kleuren Cream, Chestnut, Pea Green, Graphite en Rosé.

Bea Vest Breipakket
Bea Kort Vest Zonder Mouw Breipakket
Bea Kort Vest Breipakket
Bea Lang Vest Zonder Mouw Breipakket
Bea Spencer Breipakket
Bea Driehoeksjaal Breipakket

Breipatronen Bea Torfs Collectie

Kies je liever je eigen kleuren en/of garen? Dan zijn alle patronen ook los verkrijgbaar voor slechts € 3.95. 

Breipatroon Bea Vest
Breipatroon Bea Spencer
Breipatroon Bea Kort Vest
Breipatroon Bea Lang Vest Zonder Mouw
Breipatroon Bea Kort Vest Zonder Mouw
Breipatroon Bea Driehoeksjaal


Leer kabels breien met Bea

Twijfel je of kabel breien wel iets voor jou is? Aarzel niet! Shop je pakket en zorg dat je over 2 weken klaar zit om mee te doen met de gratis cursus kabel breien met Bea! Zo wordt het breien van jouw Bea vest of spencer vast een eitje. De online cursus start maandag 4 oktober en leert je in 5 stappen (dagen) kabels breien aan de hand van gratis video-tutorials. 

Bekijk het interview met Bea Torfs

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen