Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €75,- binnen Nederland en België
Veilig betalen met iDeal en PayPal
14 dagen retourgarantie
Garens altijd van hetzelfde verfbad

Wolplein & Haakstudio Lien

Wolplein & Haakstudio Lien
Geplaatst op 7-3-2022 door Karlijn van Mil
Wow, de prachtige samenwerkingen volgen elkaar op. In deze nieuwste editie van Wolplein & … laten we je kennis maken met Haakstudio Lien. Zij heeft een soepele, zachte omslagdoek ontwerpen die perfect is voor het voorjaar, en ze heeft een prachtige hippe tas ontworpen! Maak in dit blog kennis met Carolien en haar ontwerpen. Ga jij ze maken?

Hippe Granny Square Tas


Nieuw project alert! Wolplein & Haakstudio Lien hebben nogmaals de handen ineen geslagen voor een nieuw project; de Hippe Granny Square tas! Dit tasje is lekker compact, vrolijk en kan overal mee naartoe. Zo’n klein tasje is bijvoorbeeld perfect voor je dagelijkse benodigdheden zoals je sleutels, telefoon en portemonnee. We hebben Carolien een aantal vragen gesteld over de tas:

inspiratie
Ik ben op het idee gekomen vanwege de mode op dit moment. Het viel mij op dat in de kledingwinkel veel is geïnspireerd op haken en granny squares. Dat ik dacht, dat kan ik zelf ook maken!


Ik gebruik de tas natuurlijk zelf ook! Vooral om je outfit af te maken wanneer je de deur uit gaat. Of een avondje uit. Het formaat is ideaal voor je telefoon, sleutels en een lippenstift!Qua kleuren ben ik op dit moment erg van de pastel, lila, crème wit, licht roze, geel, groen. Dit zie je ook veel in de mode terugkomen.

Haakpakket Hippe Granny Square Tas
Haakpakket Hippe Granny Square Tas 001 Pastel
Haakpakket Hippe Granny Square Tas 002 Color
hippe granny tas

Zomers Omslagdoek Haakpakket


Hoe de sjaal van Carolien van Haakstudio Lien er precies uitziet, zie je hieronder. Omdat je het ook in de zomer weleens fris kunt hebben, heeft Carolien deze omslagdoek ontworpen. Je kunt hem gemakkelijk omslaan tijdens een koudere zomeravond op het terras of als extra laagje op het strand. In dit haakpakket vind je het Mixed Up garen van Pink Label. Dit garen is gemaakt van 60% katoen en 40% acryl en is heerlijk zacht. Jij kunt dus jezelf heerlijk instoppen met deze omslagdoek. Je kunt kiezen uit twee verschillende kleuren: Cosy Yellow/Vintage Rose of Cement Grey/Off White.
haakstudio lien omslagdoek sjaal samenwerking wolplein

Interview met Carolien van Haakstudio Lien


We willen je graag kennis laten maken met de vrolijke ontwerpster achter deze prachtige omslagdoek. Lees of bekijk onderstaand interview voor een kijkje in de haakwereld van Carolien.
haakstudio lien omslagdoek sjaal samenwerking wolplein

Hi, ik ben Carolien. De meeste mensen zullen mij kennen van Haakstudio Lien. Ik heb bijvoorbeeld zebrahoofden gemaakt die te zien zijn op mijn Instagram- en Facebookaccount.

haakstudio lien omslagdoek sjaal samenwerking wolplein

Ongeveer 13 jaar geleden. Mijn schoonzus vroeg of ik mee wilde doen met een workshop haken en toen ben ik drie avonden gaan haken. In het begin ging het wat moeizaam, maar ik was meteen verkocht. Uiteindelijk is het een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden.

haakstudio lien omslagdoek sjaal samenwerking wolplein

Kleur! Meer woorden zijn er niet. Ik hou gewoon heel erg van mooie kleuren die goed bij elkaar passen. Dat is ook wel terug te zien op mijn social media accounts.

haakstudio lien omslagdoek sjaal samenwerking wolplein

Dat vind ik vrij lastig. Amigurumi vind ik leuk om te doen, maar alleen als het stil is in huis. Dan kan ik goed tellen en alle steken juist haken. Voor de televisie vind ik het lekker om sjaals en homedeco te haken. Ik ben dol op dekens haken en dat gaat het makkelijkste tijdens het Netflixen.

haakstudio lien omslagdoek sjaal samenwerking wolplein

Er is één project waar ik heel erg trots op ben. Toen mijn moeder ziek was, heb ik een omslagdoek voor haar gehaakt. Die heeft ze heel veel gedragen. Helaas is mijn moeder vorig jaar overleden, maar ik heb de omslagdoek nog steeds.

haakstudio lien omslagdoek sjaal samenwerking wolplein

Voornamelijk mensen die ik volg op Instagram. Ik ben ook enorm dol op boeken. Ik vind het heerlijk om door haakboeken te bladeren en op die manier inspiratie op te doen. De natuur is ook een inspiratiebron: de kleurencombinaties zijn daar altijd erg mooi.

haakstudio lien omslagdoek sjaal samenwerking wolplein

De afgelopen twee jaar heb ik heel veel kunnen haken en konden we helemaal niet op stap of uiteten. Dus nu kies ik voor op stap en lekker eten met vrienden. De haakavondjes gebeuren doordeweeks evengoed wel, dus eigenlijk hoef ik niet te kiezen, haha.

haakstudio lien omslagdoek sjaal samenwerking wolplein

Ik denk misschien toch wel mijn man. In het begin was hij sceptisch over de dingen die ik aan het haken was, maar op een gegeven moment kwamen er mooie projecten van mijn hand en toen was hij toch wel onder de indruk van de dingen die ik maakte.

haakstudio lien omslagdoek sjaal samenwerking wolplein

Mijn man. Hij houdt heel erg van donker ’s avonds en als ik ga haken moet het grote licht aan. Dat vind hij vervelend, maar anders zie ik niks.

haakstudio lien omslagdoek sjaal samenwerking wolplein

Op de bank, want dan kan ik lekker televisie kijken. Maar ik heb ook een heel fijn hoekje met een mooie stoel waar mijn spulletjes liggen. Als ik overdag tijd heb om te haken, zit ik daar het liefst.

haakstudio lien omslagdoek sjaal samenwerking wolplein

Veel garens! Ik heb een hele grote bak met katoen zodat ik altijd de kleuren heb die ik nodig heb. Ik hou heel erg van haakboeken, dus die heb ik ook een heleboel.

haakstudio lien omslagdoek sjaal samenwerking wolplein

Ja natuurlijk kan ik daar wat over vertellen. Het is mijn allereerste ontwerp en ik vind dat hij heel goed is uitgepakt. Ik ben heel blij met het resultaat. Het is een lekkere, zachte, soepele sjaal om te dragen geworden die lekker is voor het voorjaar. Ik heb veel verschillende steken uitgeprobeerd en steeds gevoeld, totdat ik het gewenste resultaat had.

haakstudio lien omslagdoek sjaal samenwerking wolplein

haakstudio lien omslagdoek sjaal samenwerking wolplein

Benieuwd naar alle Wolplein & samenwerkingen


Ben jij geïnspireerd geraakt door dit prachtige ontwerp van Carolien? Bekijk al onze Wolplein & samenwerkingen exclusief op ons blog!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen