Beste haakgaren & haaknaald volgens Stipenhaak

beste haakgaren

Vorige week zijn we van start gegaan met de zoektocht naar het beste haakgaren en de beste haaknaald uit het assortiment van Wolplein.nl. Deze week is het de beurt aan Stipenhaak.blogspot.nl! Wat zijn haar favorieten?

Herriët van Stip & HAAK testte 10 verschillende kwaliteiten haakgaren en 4 verschillende haaknaalden voor ons. Daarmee maakte zij proeflapjes om de toegestuurde spullen uitgebreid uit te proberen. Uiteindelijk koos zij haar favorieten en haakte zij daar een super schattig koppeltje knuffels mee. Nieuwsgierig? Lees en kijk mee!

* Per kwaliteit is aangegeven hoeveel Wolplein-bolletjes deze scoort.

Katia Capri & SMC Catania & Lana Grossa Cotone

Alledrie goed geschikt voor amigurumi's. Katia Capri voelt het hardst aan. De kleuren zijn allemaal mooi, maar die van Catania glans het meest. Lekkere garens om mee te haken. 

Phildar Phil Coton 3

Phildar Phil Coton 3 is super zacht! Ik haak zelf veel knuffels en daarvoor is dit het ideale garen. De kleuren zijn mat maar erg mooi.

Drops Paris

Drops Paris is niet mijn favoriet. De kleuren zijn een beetje dof en het splijt. Wel is het garen goed geschikt voor dekens en grote amigurumi's.

Rico Aran

Rico Aran haakt heel fijn. Het garen is van mooi glanzend katoen en de kleuren zijn prachtig. De splijting is minimaal en de Aran is bijzonder geschikt voor dekens en grote amigurumi's.

Rico Essentials Cotton

Rico Essentials Cotton glanst heel mooi en is een mooi garen voor kleding. Het garen haakt vrij los en voelt vrij hard aan.

Phildar Aviso

Phildar Aviso is een mooi dik katoen. De kleuren zijn mat, maar erg mooi. Lichte splijting en fijn om mee te haken.  

Lana Grossa 80 & Lana Grossa 130

Lana Grossa 80 en 130 zijn allebei een mooie mix van acryl en katoen van matte kleuren. De draad is lekker rond en haakt heel fijn. De draad splijt niet met haken en het is een mooi garen voor kleding.

Beste haakgaren & haaknaald

"Van alle tien de bolletjes sprong voor mij PHILDAR PHIL COTON 3 eruit. Dit garen gebruik ik al heel veel voor mijn knuffels en is toch een van mijn favorieten. Het haakt heerlijk, de draad splijt niet, het voelt zacht aan en heeft een mooie glans. Het is verkrijgbaar in heel veel kleuren die allemaal stuk voor stuk mooi zijn. Vooral voor het haken van knuffels en amigurumi is het heel geschikt. Ook is dit garen goed te combineren met Catania, Capri en Cotone."

 

"Als het op de haaknaalden Lana Grossa Softgrip, Prym, Clover Amour en Lana Grossa Softgrip Special aankomt is de CLOVER AMOUR mijn ideale naald. Ik wil absoluut geen ander meer! Wat haakt deze haaknaald fijn. De softgrip is een beetje stroef en ligt heerlijk in de hand. Het platte gedeelte voelt heel fijn onder de duim, waardoor je geen druk krijgt in je vingers en pols. Echt een aanrader!"

De uitkomst was dit keer anders dan vorige week, al blijkt haaknaald Clover Amour een groot favoriet! Vijf weken lang posten we een bericht met de beste haakgaren & haaknaald volgens een andere blogger. Komt er uiteindelijk een grote winnaar uit de bus? Wij zijn benieuwd!

Heb jij ook een voorkeur? Laat het ons weten!

----------------------------------

haakgarens

Claire van Hakenenmeer vertelde ons ook over haar favorieten. Heb jij het haakpatroon van haar zelfgemaakte doily's met Lana Grossa Cotton Mix 80 al gezien?

Geef een reactie

7 reacties

 • Marian

  Hallo.
  Ik vind die gele tekkeltjes zo leuk!
  Zijn die gehaakt ?
  En kan je e.v. Die producten leveren?
  Met vr. gr.
  Marian

  • Wolplein.nl

   Hallo Marian, de teckeltjes zijn gehaakt. Het patroon is te vinden op de site van Stip&Haak. De teckeltjes zijn gehaakt met Phildar Phil Coton 3: deze kwaliteit is bij ons te bestellen. Charlotte

 • Jose schouten

  Goedemiddag ik heb een vraagje
  Ik wil graag een babyplaid /deken gaan haken welk garen is daar nu het beste voor
  Het moet wel lekker zacht zijn is er zachte katoen miss en niet te zwaar voor een deken
  Graag u advies
  Mvg

 • Sonja

  Hallo,
  ik heb een patroon gekocht online om een beer te haken. Deze beer is gemaakt in "Loops and Threads Impeccable" garen. Deze is 100% acryl. Proeflapje (gebreid) 18 steken, 24 rijen = 10 cm. Dit garen is echter alleen in Amerika verkrijgbaar en heel duur om te versturen naar België.
  Mijn vraag is nu om deze amigurumi beer te maken, kunt u mij een ander garen aanbevelen die ook ongeveer dezelfde rijen en steken aantal in het proeflapje bevat? Alvast bedankt!
  Vriendelijke groetjes, Sonja

  • Hoi Sonja, je zou stylecraft special dk kunnen gebruiken, deze wijkt iets af qua stekenverhouding maar is wel 100% acryl en 295 meter. Ook zou je Rico Soft Wool Aran kunnen gebruiken, deze is exact de stekenverhouding maar heeft wel een getwijnde draad en een beetje wol. Groetjes Elianne

 • Gonny Schutte

  Alles wat ik gebreid of gehaakt heb,heb ik mijn wol of katoen bij Wolplein gekocht.ben er zeer tevreden mee.woon in ZALTBOMMEL,en is met de fiets goed berijdbaar.

Moment...