Phil Cabotine Strepentrui – gratis breipatroon

Strepen zijn hot en… tijdloos! Net als deze strepentrui die gebreid is in de simpele tricotsteek. Deze trui kun je ook in de lente en zomer aan want je breit met het zomerse garen Phil Cabotine. Het luchtige model heeft oversized driekwart mouwen en stoere strepen. De strepen geven de trui een hippe marine look. Het patroon is gemakkelijk en daardoor ook geschikt voor beginnende breisters. Lees snel verder voor het gratis breipatroon.

Strepentrui -  De trui is luchtig en zacht doordat je met Phil Cabotine breit. Dit garen is gemaakt van katoen en hoogwaardige acryl. Naast deze luchtige trui kun je er bijvoorbeeld ook kinderkleding, jurkjes of topjes mee haken én breien. Kies je favoriete tinten uit de 32 mooie kleuren, brei in de tricotsteek vierkanten lappen, brei aan de onderkant een mooie ribbelsteek en zet de trui in elkaar.

Phildar-Phil-Cabotine-garens

Benodigdheden
- Breinaalden 4 en 4,5 mm

Benodigdheden wit/blauwe versie:
Maat 34/40:
- 6 bollen Phildar Phil Cabotine Craie
- 2 bollen Phildar Phil Cabotine Indigo

Maat 42/44 & 46/52:
- 7 bollen Phildar Phil Cabotine Craie
- 2 bollen Phildar Phil Cabotine Indigo


Benodigdheden blauw/bruine versie
Maat 34/40:
- 6 bollen Phildar Phil Cabotine Indigo
- 2 bollen Phildar Phil Cabotine Caramel

Maat 42/44 & 46/52:
- 7 bollen Phildar Phil Cabotine Indigo
- 2 bollen Phildar Phil Cabotine Caramel

Gratis breipatroon Cabotine strepentrui

Gebruikte steken
Ribbelsteek
Tricotsteek

Gestreepte tricotsteek: 6 naalden hoofdkleur (Craie/Indigo), 2 naalden accentkleur (Indigo/Caramel)

Proeflapje
10 cm in tricotsteek met naalden 4,5mm = 19 steken x 26 naalden.

Als je de breisteken nog lastig vindt kun je de video's bekijken waarin alle steken worden uitgelegd door Petra. Bekijk de video's hier.  


Rug- en voorpand
Zet a) 113 steken, b) 123 steken, c) 135 steken op met naalden no. 4 en de hoofdkleur en brei 1,5cm (6cm) ribbesteek (dat zijn 3 ribbels)

Brei daarna gestreepte tricotsteek met naalden 4,5 mm. Merk de kantsteken op 30,5 cm (80 naalden) hoogte na de ribbelsteek met een gekleurd draadje om de armsgaten aan te duiden.

Op a) b) 43cm (112 naalden), c) 46cm (120 naalden) hoogte na de ribbelsteek brei je verder in tricotsteek met de hoofdkleur.

Kant op a) 52,5cm (136 naalden), b) 54cm (140 naalden), c) 55,5cm (144 naalden) hoogte na de ribbelsteek alle steken af en merk de middelste a) b) 47 steken, c) 49 steken voor de hals. Brei het voorpand op dezelfde wijze.

Mouwen
Zet a) 67 steken, b) 73 steken, c) 79 steken op met naalden 4.5mm in de hoofdkleur en brei gestreepte tricotsteek.

Meeder aan weerszijde:

 1. Iedere 8e naald: 7 x 1 steek en 6 naalden hoger 1 x 1 steek
 2. Iedere 8e naald: 6 x 1 steek en iedere 6e naald 2 x 1 steek
 3. Iedere 8e naald: 3 x 1 steek en iedere 6e naald 5 x 1 steek

Ondertussen op a) b) 18,5 cm (48 naalden), c) 15,5cm (40 naalden) hoogte brei je tricotsteek in de hoofdkleur. Je hebt a) 83 steken, b) 89 steken, c) 95 steken.

Kant op a) 26 cm (68 naalden), b) 25cm (66 naalden), c) 23cm (60 naalden) totale hoogte alle steken af. Brei eenzelfde tweede mouw.

Afwerking
Sluit de schoudernaden tot aan de merktekens van de halsopening. Naai de mouwen aan het lijfje tussen de gemerkte steken. Sluit de zij en mouwnaden.


Wij zijn benieuwd naar jouw gebreide strepentrui! Deel hier een foto van op onze Facebookpagina of op Instagram met #wolplein.

Geef een reactie

2 reacties

 • Lisa

  Leuk patroon! Dit wordt mijn eerste keer breien (al ben ik zeer ervaren in haken), dus ik ben benieuwd :) Ik heb nog twee vragen:

  1. De letters die in het patroon staan ('a)', 'b)', 'c)') slaan neem ik aan op de verschillende maten? Dus voor 34-40 volg ik 'a)'?
  2. In de eerste zin van Rug- en voorpand staat dat je '1,5cm (6cm) ribbesteek' moet breien. Omdat verder overal een aantal cm met het aantal naalden vermeld staat, geloof ik dat hier '1,5cm (6 naalden) ribbelsteek' bedoeld wordt.

  Bedankt!

  • Hoi Lisa, leuk om te horen dat je voor het eerst gaat breien! Dat gaat vast goed komen met zoveel haakervaring en anders kun je ons altijd bellen of mailen met vragen.
   Dat klopt helemaal, omdat het een 'oversized' trui is, is de eerste maat heel ruim genomen, dus voor maat 34-40 mag je steeds letter a) volgen.
   Heel scherp, dat klopt helemaal. Dit is niet goed beschreven en het zijn inderdaad 6 naalden in plaats van 6 centimeter. Succes en veel plezier met het breien! Groetjes, Joletta

Moment...