De haakSTER van Nederland - spannende haakwedstrijd

De haakSTER van Nederland

De strijd gaat vrijdag 5 oktober beginnen...  Dan is de allereerste aflevering van de spannende haakwedstrijd te zien op het Wolplein Youtubekanaal. 10 haaksterren staan, met een haaknaald in hun hand, klaar voor de start. Klaar om de mooiste en meest originele haakcreaties te maken en te strijden voor de eretitel 'De haakSTER van Nederland'. Wolplein is er ook klaar voor, we hebben 8 uitdagende haakopdrachten en garens klaar liggen voor de kandidaten. De jury staat op scherp en is klaar om te beoordelen.
Ben jij er ook klaar voor?

5 oktober gaat het haakavontuur van start!
Je hebt er even op moeten wachten, maar vrijdag 5 oktober gaan we dan echt beginnen! De eerste aflevering van Wolplein zoekt: De haakSTER van Nederland is dan te zien op het Wolplein Youtubekanaal. In de tussentijd hebben wij en de 10 kandidaten zeker niet stil gezeten. Zo hebben we uit de meer dan 100(!) aanmeldingen, 10 geschikte kandidaten uitgekozen. Kennis gemaakt met deze haakfanaten, alle haakopdracht bedacht en vormgegeven. Onderaan deze pagina zie je welke 10 haaksterren dit haakavontuur aangaan. De kandidaten hebben inmiddels al enkele haakopdrachten mogen afronden, de strijd is dus al in volle gang! In de eerste 2 afleveringen leer je de 10 kandidaten kennen (5 kandidaten per aflevering). Je krijgt dan een kijkje in het leven van de haaksterren. De haakwedstrijd gaat vanaf de derde aflevering echt van start. Dan krijgen kandidaten hun allereerste opdracht en degene die het minst heeft gepresteerd, moet de wedstrijd verlaten.

Youtube
Wekelijks plaatsen wij op het Wolplein Youtubekanaal leuke video’s over haken en breien. En vanaf nu is dus ook het programma 'De haakSTER van Nederland' te zien op ons kanaal. Abonneer je op ons Wolplein Youtubekanaal en je wordt als eerste op de hoogte gebracht van een nieuwe aflevering van ‘De haakSTER van Nederland'.

Youtube de haakSTER van Nederland

Inhoud programma Wolplein zoekt: de haakSTER van Nederland
Vrijdag 5 oktober is dus de eerste aflevering te zien op het Wolplein Youtubekanaal en vervolgens komt er iedere vrijdag een nieuwe aflevering online. De kandidaten strijden voor de eretitel ‘De haakSTER van Nederland’ en  €500,- shoptegoed. Tijdens de wedstrijd krijgen de haakSTERREN diverse haakopdrachten met allemaal een eigen thema. Bij elke opdracht ontwerpen ze zelf het patroon en gaan aan de haak. De haakcreatie moet af zijn voor de deadline. Vervolgens wordt de creatie beoordeeld door de Wolplein jury en dan wordt ook besloten wie er doorgaat en wie er helaas afvalt. Deze spannende, leerzame en leuke haakwedstrijd kun je op de voet volgen. Alle deelnemers vloggen hun haakavonturen; de unboxing van de garens voor het nieuwe project, het creatieve proces en het uiteindelijke resultaat! Iedere aflevering wordt gepresenteerd door de roze draad van Wolplein; Petra, neemt je mee in dit avontuur. Petra praat je bij en vertelt aan het begin van de aflevering over de haakopdracht die de kandidaten moeten uitvoeren. De kandidaten leer je goed kennen doordat ze jou meenemen in hun haakavontuur. Je ziet de strijd, emoties, plezier en haaktalenten van de 10 kandidaten. Vervolgens krijg je natuurlijk de uiteindelijke haakcreaties en de beoordeling van de jury te zien. Kortom, een spannende, leerzame en creatieve haakwedstrijd, die je niet mag missen!

De haakSTERREN
Deze 10 dames hebben één ding gemeen: ze zijn dol op haken, maken mooie creaties en zijn het liefst de hele dag met hun favoriete hobby bezig. We stellen ze graag even voor, hier zijn ze dan:

De haakSTER van Nederland

De haakSTER van Nederland
Ik heb naast haken ook zeker nog andere hobby’s zoals wandelen, puzzelen, skiën, tv-kijken (maar wel met een haak/breiwerk in mijn handen). Mijn passie voor haken is begonnen op jonge leeftijd. Als kind heb ik al veel gehaakt, kleedjes, gordijnen in filethaakwerk (dat was in die tijd hip). Ik ben een creatieveling en zie graag wat moois uit mijn handen komen. Een nieuw item/techniek = een nieuwe uitdaging. De laatste jaren maak ik veel kleden/dekens, kleding en een originele gehaakte kerstwensen (90 stuks). Ik heb enorm veel zin in deze uitdaging van Wolplein zoekt: ‘De HaakSTER van Nederland’!

De haakSTER van Nederland
Hoi! Ik kom uit België en ik ben superblij om te mogen meedingen naar een sterretje aan het haakfirmament (haakhemel)!  Als kind werd ik gebeten door de creativiteitsmicrobe en het is nooit meer beter geworden. Mijn granny (oma) leerde me haken en sindsdien ben ik er dol op om originele spulletjes te maken. Voor mij is het trouwens ook een manier om rust te vinden. Mijn kennis en kunde deel ik graag, via mijn blog Koekjes & Boekjes, via mijn workshops Het Betere Bolwerk en natuurlijk ook via de vlogs die ik voor jullie mag maken. Ik kijk er naar uit!

 

De haakSTER van Nederland
 Ik ben gelukkig getrouwd met Rob en wij hebben 3 kinderen. Sinds kleins af aan ben ik creatief bezig. Het haken (en breien) heb ik van mijn moeder geleerd. Amigurumi is mijn favoriet, vooral beren. Kussens, dekens of omslagdoeken spreken mij nu ook erg aan. Tsja, wat eigenlijk niet? In elk hoekje in huis vind je dan ook wel een (onafgemaakt)  project. Haken, zeker nu meer dan 7 uur per dag, geeft mij rust. Deze uitdaging aangegaan met het idee "wordt toch niet" en nu sta ik hier. Waar leidt dit naar toe?

De haakSTER van Nederland
⭐ Hoi! Ik ben 28 jaar. Ik vind het heerlijk om van een enkele draad zulke mooie dingen te kunnen haken, bijna magie. Er is zoveel mogelijk met haken, dat je al je ideeën altijd wel kan maken. Ik blijf net zolang proberen tot het lukt! Het leukste vind ik om patronen zelf te maken, zodat er echt iets unieks gecreëerd wordt. Ik haak vooral knuffeltjes maar vind het ook leuk om mezelf uit te dagen en grotere projecten aan te gaan.

De haakSTER van Nederland

⭐ Hoi ik ben 27 jaar oud en ik woon in Utrecht. Haken begon klein, maar inmiddels is het een leuke verslaving geworden. Ik durf wel te zeggen dat ik inmiddels elke dag haak! Het is geweldig om iets voor anderen te mogen maken. Dat ik een ander blij kan maken met iets wat ik zelf van begin tot eind heb gemaakt, dat geeft een goed en voldaan gevoel. Vooral haken voor baby's vind ik erg leuk. Er zijn zo veel leuke dingen te maken! Ik houd ervan en ben zo blij en trots dat ik kan haken!

De haakSTER van Nederland
⭐ Haken heb ik geleerd van mijn moeder, haken is meer dan een hobby, het is mijn stijl van leven! Ik ben echtgenote van Henk, die haken wel aardig vind. Moeder van 2 pubers, die haken echt niet stoer vinden!! En baasje van 4 katten, die de gehaakte dekens erg lekker vinden liggen. Er was altijd wel een plek om te gaan haken om even een moment voor mijzelf te hebben in ons drukke gezin, even in je eigen bubbel, even rust. Bij de judo, zwemles en bij de rugby. In eerste instantie wordt er vreemd naar je gekeken, maar daarna wordt er gevraagd of ik aan het breien of punniken ben.”Dit is haken …kijk een haaknaald.” Dan komen de verhalen van “wat leuk dat deed mijn moeder of oma ook!''

De haakSTER van Nederland
⭐ Heey! Ik ben 32 jaar en woon in Ermelo. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in het zwembad waar ik alle lessen verzorg die er in het zwembad te vinden zijn. Naast het werk ben ik al zo'n 10 jaar veel aan het haken waar het maar kan. Je kan het zo gek niet bedenken of ik neem het overal mee naar toe. Het gaat mee op verre reizen, verjaardagen, in de trein en zelfs naar de kroeg. Vooral het werken met de felste kleuren die er zijn vind ik erg leuk. Het creatieve van een bolletje naar een kleed of omslagdoek vind ik heerlijk.  Patronen ontwerpen is nog niet echt uit de verf gekomen, maar daar wil ik nu verandering in brengen, er zit in ieder geval genoeg in mijn hoofd!

De haakSTER van Nederland
⭐ Hoi! Ik ben 23 jaar en drie jaar geleden getrouwd met Niels en samen hebben we een dochtertje van bijna twee, Ninthe. Je zult haar vast een keer langs zien komen! Tijdens mijn zwangerschapsverlof verveelde ik me. Mijn moeder haakte al jaren en was ook toen bezig met een dekentje voor mijn baby. Het ging bij mij ook kriebelen en toen heb ik voor het eerst gehaakt. Daarna ben ik nooit meer gestopt. Het leukste van haken vind ik het combineren van kleuren en van een draadje iets moois creëren. Ik heb veel zin om deze haakwedstrijd aan te gaan.

De haakSTER van Nederland
⭐ Ik ben 35 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen. Mijn echte baan is als medewerker bij een klantenservice, maar mijn bijbaan, en grootste hobby, is haken. Ik maak heel graag knuffels en die twee kinderen van ons zijn een goed excuus om ze te maken. Ook haak ik graag dekens, want die kan je niet genoeg hebben! Wat ik nog niet echt heb gedaan, op wat kleine dingen na, is zelf iets ontwerpen. Dit is ook de reden dat ik toch besloten heb om mee te doen. Alhoewel ik het heel spannend vind, hoop ik ook dat deze wedstrijd een motivatie zal zijn voor mij om meer zelf te kunnen ontwerpen.

De haakSTER van Nederland
⭐ Hoi! Ik ben 46 jaar en woon samen met mijn man en onze vier kindjes in het mooie dorpje Terwolde. Haken is mijn grootste hobby. Het is voor mij de manier om in de drukte van ons gezin even te ontspannen en tijd voor mijzelf te nemen. Ik haak het liefst kledingstukken in meestal rustige kleuren, zowel voor mijzelf als voor mijn kinderen. Soms bedenk en ontwerp ik zelf iets en soms haak ik van een patroon. Ik haak erg op gevoel, mijn hoofd bedenkt het en mijn handen maken het......heerlijk!


Ga jij ook iedere vrijdag kijken naar de 'De haakSTER van Nederland'?

Geef een reactie

16 reacties

 • Miranda

  Ik ga jullie volgen...Ik ben heel benieuwd na jullie mooie creaties... Ik duim voor jullie ee allemaal maar voor Dominique een beetje meer. ?zet hem op dames

 • Alida

  Wil zeker gaan kijken haak zelf ook dus lijk me geweldig

 • Jacoline sneltjes

  Gefeliciteerd dames. Ik wens jullie allemaal succes maar mijn nichtje net iets meer ?

 • Smeman

  Wat jammer dat jullie allen naar wat dames gekeken hebben van bepaalde leeftijd.
  Ik weet dat er ook jongeren meegedaan hebben van 16 jaar die de toekomst van het haken doorgeven aan haar leeftijd genoten om die het haken te leren ,dat zijn jullie toekomstige klanten . Bij deze zijn jullie naar mijn mening daar aan voorbij gegaan met de genomineerden.
  Ik vind het allemaal knap wat ze haken ,maar de jeugd groep is bij deze over geslagen.onze kleindochter esmee heeft ook meegedaan is 16 jaar .Als ik zie hoe die haakt dat hebben jullie ook gezien dan vind ik het verschil niet groot met de oudere jongeren.Jammer van deze uitslag.

 • Ingrid

  Succes allemaal. Ben heel benieuwd hoor.

 • Christa van Diest

  Superveel succes allemaal ... ik ga jullie volgen .

 • Hoi Kiek,
  Wij zien de feesttoeters gewoon staat hoor (dus geen ?)! Een tijd terug hebben wij een oproep gedaan om je op te geven voor deze haakwedstrijd, uit al die aanmeldingen hebben wij 10 kandidaten gekozen (dit is ook te lezen in de blog). Wij hebben gekeken naar creativiteit, de haaktechnieken en haakkwaliteiten. Groetjes, Anke - Team Wolplein

 • Greetje Bies

  Ik hou zelf ook van haken , en ga jullie volgen!! Heel veel succes voor jullie allemaal!! Ben reuze benieuwd naar jullie creaties!

 • hennie van Koolwijk

  Veel succes en plezier met de te haken opdrachten.

 • Geke

  Wilde zelf ook graag meedoen maar pas met een bedrijf gestart en het daar erg druk mee, ik blijf altijd haken en kijk er naar uit jullie en de projecten te volgen, succes dames!

 • Sonja

  Hoi, ik volg de opdrachten van de haaksters via Youtube. Ieder keer mooie werkjes! Ik vind het kussen, met het rendierkopje, van Linda (zij is mijn favoriet) zo mooi maar ik vind het patroontje nergens op de website van wolplein. Kunt u me helpen?

  • Hoi Sonja,
   Leuk dat je zo enthousiast bent! Linda maakt zeker hele mooie creaties! Het patroon vind je hier: https://www.wolplein.nl/koffie-en-wol/haakster/ . Onderaan de pagina staan alle patronen.

 • Marijke de Vaal

  Mijn vraag is hoe kom ik op de haakster pagina voor de patronen? Alvast dank.
  Vr gr Marijke

 • josephine Servaas

  Ik stem op Linda, voor de wedstrijd van de Haakster van Nederland.Ik vind haar erg gemotiveerd en haar werkstukken vergroten de gezelligheid in huis. LINDA is voor mij de haakSter 2018.
  Hartelijke groeten, Josephine Servaas.

 • Gerda

  Ik stem op Danielle .die vindt ik echt goed.

Moment...