Droomdeken 2.0 CAL 2018 haakpatronen

Droomdeken 2.0 CAL Haakpatronen

Na het grote succes van de allereerste Wolplein Droomdeken CAL is het eindelijk zover: het Droomdeken 2.0! Het mooie ontwerp zal iedere week een stukje groeien met uiteindelijk een prachtige, zelfgemaakte deken als resultaat. Het allerleukste? De Droomdeken CAL is helemaal gratis! De nieuwe haakpatronen, inclusief instructievideo, staan allemaal in deze blog.

De CAL is nu voorbij en dat betekend dat je aan de slag kan met prachtige reliëfsteken! De Droomdeken CAL 2.0 bestaat namelijk uit 8 banen in verschillende steken met daartussen een herhalingsrand. Bekijk het gebreide haakpatroon en video tutorial op dit blog. Hierin laten we stap-voor-stap zien hoe je de steek haakt. Zo kun je ook als beginner gemakkelijk meedoen! Je kennis toch nog even opfrissen tussendoor? Bekijk dan nog eens onze Leren Haken-pagina! Voordat je het weet heb je een prachtige deken gehaakt. Lees alle info over de Droomdeken 2.0 CAL/KAL in ons vorige blog!

droomdeken 2.0 CAL

Benodigdheden
- 23 bollen Yarn and Colors Happy
- Haaknaalden 5,5/6/6,5 mm

Gebruikte steken
l. = losse
hv. = halve vaste
v. = vaste
hst. = half stokje
stk. = stokje
rstk. voor = reliëfstokje voor
rstk. achter = reliëfstokje achter
dstk. = dubbel stokje
drstk. voor = dubbel reliëfstokje voor
3drstk. voor = driedubbel reliëfstokje voor

Proeflapje
10 x 10 cm = 13 steken en 16 toeren met vasten en haaknaald 6mm

Droomdeken 2.0 CAL Haakpatronen

Droomdeken wk3 Diamantsteek droomdeken Droomdeken 2.0 CAL Droomdeken 2.0 CAL Mandensteek Droomdeken 2.0 Cal Haakpatronen 

Let op! De filmpjes zijn slechts ter indicatie hoe de steek gehaakt moet worden. Volg het geschreven patroon voor de complete beschrijving van de steek.


Week 1 Golfjes Steek: Download het haakpatroon van de Droomdeken 2.0 CAL Week 1 en bekijk hier de tutorial van week 1!
Week 2 Wafel Steek: Download het haakpatroon van de Droomdeken 2.0 CAL Week 2 en bekijk hier de tutorial van week 2!
Week 3 Bolletjes Steek: Download het haakpatroon van de Droomdeken 2.0 CAL Week 3 en bekijk hier de tutorial van week 3!
Week 4 Diamant Steek: Download het haakpatroon van de Droomdeken 2.0 CAL Week 4 en bekijk hier de tutorial van week 4!
Week 5 Kabels: Download het haakpatroon van de Droomdeken 2.0 CAL Week 5 en bekijk hier de tutorial van week 5!
Week 6 Mandensteek: Download het haakpatroon van de Droomdeken 2.0 CAL Week 6 en bekijk hier de tutorial van week 6!
Week 7 Gerstekorrel: Download het haakpatroon van de Droomdeken 2.0 CAL Week 7 en bekijk hier de tutorial van week 7!
Week 8 Gekruiste Kabel: Download het haakpatroon van de Droomdeken 2.0 CAL Week 8 en bekijk hier de tutorial week 8!
Week 9: De Rand: Download het haakpatroon van de Droomdeken 2.0 CAL Week 9!

Veelgestelde vragen

 • Kan ik de deken groter/kleiner maken? Ja dit kan, je kunt de basis van de deken aanpassen door een meervoud van 60 lossen meer of minder te haken.
 • Hoe hoog worden de wekelijkse banen?
  Dat is moeilijk te zeggen want iedereen haakt anders! Onze dekens zijn gehaakt door verschillende haaksters en hebben allemaal een andere afmeting. De lengte die wij dus aangeven is een indicatie. Gemiddeld zijn de banen zo'n 12/13cm hoog, dit is excl. de tussenrand.
 • Aan welke kant van het werk ben ik?
  Alle even toeren haak je aan de achterkant en alle oneven toeren haak je aan de voorkant.
 • Moet ik me aanmelden om mee te kunnen doen? Nee, je hoeft je niet aan te melden! Iedereen kan meedoen en de patronen blijven onbeperkt online staan.
 • Hoelang duurt de Droomdeken 2.0 CAL/KAL? De CAL/KAL bestaat uit 9 weken waarbij er elke week een nieuwe brei- en haaksteek inclusief tutorial filmpje behandeld wordt.
 • Wanneer start de Droomdeken 2.0 CAL/KAL? Maandag 29 januari 2018 om 12:00 uur worden de eerste haak- en breipatronen van de Droomdeken 2.0 online geplaatst. Daarna wordt er elke maandag om 12:00 uur een nieuw deel van het patroon geplaatst op het Wolplein blog.
 • Waar kan ik het Droomdeken 2.0 Pakket bestellen? Bestel het Droomdeken 2.0 KAL Breipakket hier en het Droomdeken 2.0 CAL Haakpakket hier!
 • Waarom is het haakpakket duurder dan het breipakket? Gehaakte projecten nemen over het algemeen vaak meer garen in beslag dan breiprojecten. Daarom zitten in het haakpakket meer bollen dan in het breipakket.
 • Kan ik ook nog de eerste Droomdeken haken? Ja natuurlijk! Bekijk hier alle informatie en patronen van de allereerste Wolplein Droomdeken.
 • Zijn de bollen Yarn and Colors Happy los verkrijgbaar? Jazeker, bestel nu hier de losse bollen van Yarn and Colors Happy!

Let op! De Droomdeken 2.0 patronen zijn eigendom van Wolplein en mogen op geen enkele manier digitaal of fysiek verspreid of geëxploiteerd worden. Mocht je hier vragen over hebben neem dan contact op via email of telefoon.

Geef een reactie

218 reacties

 • Esther aarnink

  Is de droomdeken ook te maken voor beginners
  Ik ben namelijk een beginner
  groetjes esther

 • Marli

  waar kan ik vinden wat de samenstelling is van het garen? Hoeveel meter zit er op een bol?
  Zou een deken in katoen te zwaar worden?

 • Anneke

  Ik ben begonnen met het Droomdeken te haken. Uitgebreid het filmpje bekeken. Ik heb 2 vragen: in het filmpje zijn ze begonnen met 2 toeren vasten, dus voordat ze begint met de herhalingsrand? Is het de bedoeling dat die 2 toeren eerst gehaakt worden en dan pas beginnen aan de 1e toer van de herhalingsrand?
  En de tweede vraag is : in het filmpje wordt de 10e toer niet genoemd, maar deze moet toch ook gehaakt worden voordat je begint aan de golfsteek?
  Kunt u mij verder helpen?
  Anneke

  • Hoi Anneke, je hoeft niet de twee toeren vasten te haken en toer 10 gewoon volgens het patroon. Het filmpje is slechts ter indicatie zodat je goed kunt zien hoe je moet insteken. Je moet dus gewoon het geschreven patroon volgen. Groetjes Elianne

 • Vera

  Bezig met de droomdeken. Heb het idee dat de geschreven instructies en het diagram voor het golfpatroon niet met elkaar overeen komen... (geschreven is 1e 2 toeren hv op hv en htk op htk, maar diagram zegt in toer 2 htk op hv en hv op htk. Video volgt volgens mij geschreven instructies. Dat heb ik ook gedaan, komt goed uit, maar wellicht kunnen jullie diagram aanpassen voor duidelijkheid? Of zit ik er naast?

 • Celia van der Heijden

  Ik ben begonnen met een proeflapje van de droomdeken en heb het patroon gevolgd, echter de golfjes komen aan de verkeerde kant veel beter naar voren. Wat doe ik verkeerd?

 • Karin Valks

  Krijgt iedereen persoonlijk antwoord op haar vragen, mijn vragen zijn nl hetzelfde als die van Anneke en Vera. Ik ben begonnen aan de droomdeken, de instructievideo is erg duidelijk maar volgens mij niet zoals de beschrijving......

  • Hoi Karin, bedankt voor je vraag! Je moet het patroon volgen, het filmpje is slechts ter indicatie van hoe je een ribbelsteek krijgt. We snappen de verwarring, maar het patroon is het juiste. Het diagram is geupdate dus als je nog een oude versie hebt kun je hem het beste even opnieuw openen. Groetjes Elianne

 • JoMey

  Ik heb wolplein gebeld over de tegenstelling van het filmpje en het patroon. Op dit moment zijn er veel zieken en degene die het weet is er niet of ziek
  Ze geven zsm antwoord als je mailt met je vraag sturen ze een antwoord zodra diegene er weer is. Ze dacht in ieder geval deze week.
  Ik ben nu maar gewoon aan het haken om te kijken of ik eruit kom

 • Joke de Kort Ermen

  Is er ook een foto waar de gebreide opstaat is wel leuk om het helemaal te zien
  Groetjes Joke

 • Lieve vanderstegen

  Ik wil graag het haakpaket bestellen voor de droomdeken 2.0 . Ik wil de grotere versie maken met 210 losse haken,hoeveel bollen meer moet ik dan hebben?
  Groeten Lieve

 • Constance

  Hoeveel steken moet je opzetten als men gaat beginnen met het droomdeken 2.0?
  Want ik zie alleen het opzetten van steken voor een proeflapje.

 • Leslie

  Ik heb het vermoeden dat ik na de 1e 4 toeren toch echt iets fout gedaan heb. Moet je na de hvst óp die hvst verder haken? Omdat die dan zo uitsteken. Kan ik ergens een foto zien zodat van de 1e toeren zo dat ik weet of het fout is wat ik gedaan heb?

  • Hoi Leslie, over welke toer heb je het dan precies? Het is de bedoeling dat de halve vaste een ribbel naar voren gaan vormen doordat je halve stokjes haakt in de achterste lussen van de vorige toer. Daarna haak je 2 toeren halve stokjes door gewoon normaal in te steken in de halve stokjes. Groetjes Elianne

 • Sylvia

  Ik kan niet vinden hoeveel meter er op een bol Yarn and Colors Happy zit. Zou het graag willen weten.

 • Samantha

  Goede middag,
  Ik haak gezellig met jullie mee met de gave droomdeken, en heb begrepen dat het volgende patroon dan as maandag weer online komt.
  Waarom verzetten jullie dit niet naar zondag? dan hebben de meeste mensen vrij van hun werk en hebben ze bv de hele dag de tijd om te haken.
  Ik heb nu bv het eerste deel klaar en ben aan het wachten op patroon 2. dus kan vandaag en morgen niet meer verder terwijl dat het weekend juist de tijd is dat ik wat meer tijd heb voor mijzelf
  en ik denk dat vele mensen er zo over denken?
  misschien een idee om dit aan te passen?
  naar bv vrijdag zaterdag of zondag?

  • Hoi Samantha,
   Leuk dat je meedoet met de droomdeken.
   Bedankt voor de tip!
   Het is technisch niet mogelijk om het patroon op zondag te plaatsen helaas. Vandaar dat we gekozen hebben voor de maandag.
   Je hebt dan de gehele week (inclusief het weekend) de tijd om verder te gaan met de droomdeken! :)

 • Monique

  Hallo, Ik ben opnieuw begonnen met 210 opzetlossen ipv 150, omdat ik de droomdeken groter wilde. Is het voor de verhouding nu ook mooier om hem langer te maken; heeft iemand dit al geprobeerd misschien? En hoeveel extra garen heb je dan nodig?

 • Thea

  Goede morgen, MIJN VRAAG IS OF ER EEN AFWERKINGSRAND LANGS HET GEHAAKTE DEKEN KOMT?

 • frauke

  Ik wil beginnen met de wafelsteek. In mijn laatste toer ben ik geeindigd met vaste. Moet ik nu met de eerste toer dan de reliefsteek om de vaste haken of eerst een hele toer met stokjes

  • Hoi Frauke,
   De eerste toer van de wafelsteek (toer 37) met reliëfstokjes wordt om de vasten van de laatste toer van de herhalingsrand gehaakt.
   Wanneer je het uitgeschreven patroon volgt, moet het helemaal goed komen.
   Succes!
   Groetjes, Annelieke – Team Wolplein

 • Frauke

  Ik wil de wafelsteek gaan haken, maar mijn laatste toer zijn vaste. Moet ik nu bij de eerste toer van de wafelsteek met reliefstokjes om de vaste beginnen of eerst een hele toer stokjes haken

 • Ada de jong

  Ik heb een vraag, ik ben geeindigd met een toer vasten.Hoe begin je dan met de wafelsteek?

  • Hoi Ada,
   De eerste toer van de wafelsteek (toer 37) met reliëfstokjes wordt om de vasten van de laatste toer van de herhalingsrand gehaakt.
   Wanneer je het uitgeschreven patroon volgt, moet het helemaal goed komen.
   Succes!
   Groetjes, Annelieke - Team Wolplein

 • CreAnnet

  Klopt het dat het filmpje van de golfjessteek niet meer online staat? Ik wil hem graag nog een keer bekijken.
  Hoop dat jullie alle instructiefilmpjes online laten staan.

  • Hoi! De filmpjes blijven gewoon online staan op het Wolplein Youtube kanaal. Als je bij de patronen kijkt per week staat daar naast de links naar het patroon ook de link naar het eerste filmpje. Groetjes Elianne

 • Marian

  Hallo
  Een vraag. Ik heb aandachtig de tutorial bekeken van de wafelsteek en ik snap dat wel. Alleen ik begrijp eruit dat je die haakt op een stokje. Maar wij zijn toer 36 geëindigd met vasten. En volgens het patroon moeten we gelijk beginnen met 2 stokjes en dan 2 reliefstokjes. Moet dat niet eerst een hele toer met stokjes zijn voor 37. Graag even wat meer duidelijkheid aub.
  Groetjes Marian.

  • Hoi Marian,
   Bedankt voor je vraag. De eerste toer van de wafelsteek (toer 37) met reliëfstokjes wordt om de vasten van de laatste toer van de herhalingsrand gehaakt.
   Gaat het nu lukken?
   Groetjes, Annelieke - Team Wolplein

 • Yolanda

  Hardstikke blij met dit nieuwe project, maar van de ene op de andere willen de patronen niet meer openen. Krijg wel het internetadres, maar blijft verder blanco. Als ik de enige ben met dit probleem ga ik een nieuwe computer kopen! ;-)
  Succes allemaal!
  Yolanda

 • Joke de Kort Ermen

  Hoe breed wordt de gebreide deken de mijne is 132 cm

 • Kelly Schuitemaker

  Bij de veelgestelde vragen staat:
  Kan ik de deken groter/kleiner maken? Ja dit kan, je kunt de basis van de deken aanpassen door een meervoud van 60 lossen meer of minder te haken.

  Maar ik wil er een sjaal van maken, met dunner katoen en op een haaknaald van ongeveer 3mm. Hoe veel lossen moet de basis dan zijn? Wordt 60 niet veel te breed voor een sjaal?

 • Kelly Schuitemaker

  In de veelgestelde vragen staat:
  Kan ik de deken groter/kleiner maken? Ja dit kan, je kunt de basis van de deken aanpassen door een meervoud van 60 lossen meer of minder te haken.

  Ik wil hier graag een sjaal van maken. Zodat ik mijn katoen kan opmaken en er toch iets leuk mee kan maken.
  Ik heb katoen voor ongeveer haaknaald 3.
  Maar is 60 steken niet veel te breed voor een sjaal met die naalddikte?

  • Jolanda

   Hoi Kelly ik lees net jouw vraag en toevallig ben ik met nld 3.5 bezig met een wafelsteek. Ik heb 90 st opgezet en dat is ong 40cm. Bij 60 st is dit ong 26cm maar dan zou met nld 3 het iets smaller zijn. Ik denk een mooie breedte voor een sjaal toch! Succes.

 • Yvonne

  Goedemiddag,
  Volgens het patroon van kal droomdeken 2.0 moet ik het patroon van week 3 1x herhalen, dat betekent 4 rijen met noppen. Op de foto's van de deken tel ik 6 rijen met noppen. Wat is juist??
  Groetjes Yvonne

 • Antje

  Heb zojuist week 2 afgemaakt en heb al 5 bollen verwerkt de breedte is 113cm.
  Kom ik nog wel uit met de 16 bollen die nu nog in de tas zitten? Of toch nog meer bollen bij regelen?

 • Marian Lemke

  Mijn vraag is:
  Hoe groot ongeveer wordt als je normaal haakt de deken???????

 • Wilma Wilting

  Hallo wolplein,
  Ik krijg alleen de patronen van de droomdeken 2.0 van het haken en niets van het breien.
  Hoe kom ik bij deze patronen?

  Met vriendelijke groet Wilma

 • Bianca

  Ben met toer 37 bezig je moet met 2 stokjes beginnen en eindigen maar ik kom op eindigen met 2 reliefstokjes. Hoe kan ik verder

  • Hoi Bianca, heb je nog steeds 150 steken? Het zou kunnen dat je misschien ergens steken hebt gemeerderd of geminderd. Groetjes Elianne

   • Bianca

    Ja 150 steken en ben al een paar keer op nieuw begonnen maar het blijft niet uit komen hoe kan ik verder ik loop vast
    Gr bianca

    • Hoi Bianca, ben je in toer 37 begonnen met 2 stokjes en geëindigd met 2 stokjes? Misschien heb je tussendoor een stokje of reliëfstokje te veel of te weinig gehaakt? Als je 150 steken hebt en je begint met 2 stokjes en wisselt dit af met 2 reliëfstokjes dan moet je gewoon uitkomen.

 • Corine

  Hallo,

  Het patroon van week 4 is hetzelfde als het patroon van week 3??

 • Joke

  Ik begin enthousiast aan week vier van de gehaakte droomdeken maar ik mis naald 83 van de diamantsteek.
  Kom er zonder filmpje niet uit!

 • Marjo wassink

  Jullie beginnen met toer 85 met de diamantsteek,mij lukt het juist niet om goed te beginnen.Kan daar geen video van gemaakt worden.

  Hartelijke groet Marjo

 • FDhaken

  Hi! Mooi patroon dit. Maar ik loop er ook tegenaan dat het filmpje pas begint bij toer 85. Op basis van alleen het patroon kom ik er niet uit helaas. Het zou erg fijn zijn dat jullie beginnen bij toer 83 in het filmpje:)

  Groet

  • Joke

   Ik had er ook moeite mee maar heb via you tube de diamantsteek gevonden en is het heel duidelijk.
   Inderdaad jammer dat het bij naald 85 begint op het filmpje!
   Succes er mee!

 • Alice Riksen

  Hallo,
  Vraagje : ik ben nu bezig met de noppenstuk maar hij loopt onwijs wijd uit..komt dat goed met volgende stuk?? Of uithalen en kleinere haaknaald??? Alvast bedankt

 • Marit

  Na haken van de nopjessteek (week 3 droomdeken), is het haakwerk breder geworden. Het gaat bobbelen. Hoe kan ik dit voorkomen?

 • Smets Gerda

  bij het bekijken van het nieuwe telpatroon van week 5 die ik dat er een een foutje is ingeslopen, toer 107 staan er driedubbel stokjes ipv dubbele stokjes zoals er in de tekst vermeld is. vriendelijke groeten Gerda

 • Nelly van Os

  Hallo, komen er bij de droomdeken 2.0 als laatste franjes omheen.

 • Gerda

  Ook in de legenda staat het driebubbele stokje met twee streepjes. Voor gevorderde haakster evident dat hier een streepje ontbreekt maar misschien niet voor beginner.

 • Elly Koorn

  Wat klopt er van het golfpatroon? Het is mij niet duidelijk. Toer 11 en 12 zijn hetzelfde beginnen met halve vasten ?
  Toer 13 en 14 beginnen met half stokje?

  • Hoi Elly, toer 11 begin je met halve stokjes, en wissel je af met halve vasten. Toer 12 en 13 begin je met halve vasten, toer 14 en 15 weer met halve stokjes. Je wisselt dus per 2 toeren met de steken waarmee je begint. Groetjes Elianne

 • Sabine

  Goedemiddag,

  Waarom zit er zo'n tijd tussen het online zetten van het haakpatroon en de tutorial? Ik loop nu vast bij week 5 omdat ik al de hele week aan het wachten ben op de tutorial. Ik weet niet zeker of ik het goed doe.

  Groeten van Sabine

  • Gerda

   Dag Sabine, Misschien heb je het intussen al gevonden maar het filmpje van week 5 staat hier op deze pagina bovenaan. Dat staat er altijd dezelfde dag op als het patroon.

 • Mirjam Arends-Stoffels

  Wat wordt de deken mooi. Ik word alleen een beetje zenuwachtig over de hoeveelheid werk die ik nog heb. Ik houd me aan de hoeveelheid steken en diktes van de naalden. Ben nu bijna klaar met week 5 en heb nog 7 1/2 bol over voor de laatste 4 weken. Klopt dit? En als ik nou toch te kort kom, kan ik dan nog wat bij bestellen?

  • Hoi Mirjam, in principe zou je genoeg moeten hebben aan het aantal bollen wat in het pakket zit. Maar mocht je onverhoopt toch te weinig hebben kun je inderdaad contact opnemen met onze klantenservice voor het bestellen van meer bollen. Groetjes Elianne

 • Anneke Kootstra

  Mijn complimenten voor het ontwerp van de haakdroomdeken 2.0
  Ik vind de effecten van de combinaties van steken verrassend.
  Dit is weer eens wat anders dan lossen en vasten en stokjes.
  Ik haak met plezier.
  Vriendelijke groet,
  Anneke

 • Atty

  Hallo,
  ik ben bezig met de droomdeken 2.0
  Na drie weken heb ik al 7 bollen gebruikt. Ik twijfel of ik genoeg heb aan de 21 bollen.
  De wafelsteek en de bolletjessteek namen erg veel wol.
  Klopt dit met jullie berekening?

  • Hoi Atty, iedere hand van haken is anders maar met de bollen in het pakket zou je in principe moeten kunnen uitkomen. Mocht dit niet zo zijn dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Groetjes Elianne

 • Sophie

  Ik ben net begonnen met de droomdeken en ik ben nu bij de golfsteek Het kost mij erg veel moeite om in te steken in de achterste lus van de halve vasten. Gebruiken jullie in de tutorial andere wol? Het ziet er daar zo gemakkelijk uit. Ik moet echt pulken om mijn haaknaald in te kunnen steken. Ik heb ook al geprobeerd om een stuk losser te haken, maar dit scheelt maar weinig. Hebben meer haaksters hier last van gehad of doe ik wat verkeerd?

  • Hoi Sophie, haak je de halve vasten wel met haaknaald 6,5? Daardoor worden de steken wat losser. Voor het achterin steken gebruik je weer haaknaald 6mm. De steken zijn inderdaad niet heel los, maar het zou ook niet zo moeilijk moeten zijn om te kunnen insteken. Groetjes Elianne

 • Monique Kruissen

  Waarom kom ik wel het patroon van de droomdeken 2.0 haken tegen? En waarom (hoe ik ook zoek) niet het patroon van droomdeken 2.0 breien?

 • Ann

  Volgende week de laatste week? Dat klopt niet met de lijst die hierboven staat. Er staat tot week 9 (26 maart). Is het dus maar tot week 8?

 • Elly Pennings

  Goedemiddag ,
  Ik begin nu met week 7 en heb nog 6 bollen om mee te werken. Is dit voldoende om de droomdeken af te maken?
  Mvg Elly Pennings

  • Hoi Elly, ik vermoed dat het genoeg is hoor, maar elke hand van haken is anders dus het is lastig te zeggen. Mocht je tekort komen dan kun je contact opnemen met onze klantenservice!

 • Esther

  Nu nog bezig met de lossen en vastencal. De colourcrafter vind ik erg fijn haken (ook reeds poncho van gemaakt). Aangezien de lossen en vastencal ook een deken is kan de droomdeken toch ook hiervan gemaakt worden ? Veel mooie kleuren. Kan hem niet meer terugvinden op jullie site klopt het dat deze bij jullie uit het assortiment is ?

  Gr. Esther

 • Tineke Velting

  Goedenmiddag,

  Ik zou graag de droomdeken 2.0 willen haken in de kleur Mustard. Ik wil deze graag maken voor op ons bed van 160x200 (lits jumeaux).|
  Maar kunt u mij vertellen hoeveel wol ik hiervoor nodig heb en of ik dit in één keer kan bestellen? Dit om kleurverschil te voorkomen.

  Ik hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet,
  Tineke Velting

  • Mieke

   Ik luister mee.

  • Hoi Tineke, de originele deken is 115 x 165 cm en daar worden 21 bollen voor gebruikt. Dan haal je uit 1 bol ongeveer 903cm2. Voor een afmeting van 160 x 200 = 32000cm2 / 903 = 36 bollen, zou je dus 36 bollen nodig hebben. Het is wel een inschatting omdat je met het groter maken van de deken misschien ook andere steken gaat toevoegen? Je kunt mijn berekening dan het beste wat afronden naar boven als je echt geen risico op verfbadverschillen wilt krijgen. Groetjes Elianne

 • Brittney

  Ik zie in de patronen dat de even toeren (achterkant) met een halve maat kleiner gehaakt worden. Waarom is dit? De haaknaalden die ik gebruik, addi swing, hebben namelijk geen 6,5 mm.

 • Nelly van Os

  En elke maandag vind ik het toch weer spannend om te zien welke steek we nu gaan haken. De deken wordt ontzettend mooi, wel wat zwaarder als de eerste deken maar echt super om te doen. Een TOP idee om elke week een stukje te laten zien.

 • Ingrid

  Beste Wolplein

  Ik ben nu net begonnen met de herhalingssrand van week 8. En ook net gestart met de laatste bol garen. Red ik het hiermee om de deken af te maken. Of heb ik nog garen nodig?

 • Alie

  Ik mis de uitleg van de Diamant steek vanaf toer 83. Op youtube staat er een uitleg maar komt dit overeen met "ons" patroon?

 • Frauke

  Ik heb nog maar 1 bol over voor week 9. Ik maak de deken voor mijn dochter en heeft besloten om het met oranje af te werken. Hoeveel heb ik dan nog nodig voor week 9 en welke garen kan ik hier dan het beste voor nemen.

  • Hoi Frauke, je kunt hier het beste de Partner 6 voor gebruiken, deze is nu in de aanbieding! Ik denk dat je voor de rand van de partner 6 nog zo'n 3/4 bollen nodig hebt. Maar dat is een beetje een inschatting. Groetjes Elianne

 • Aafke

  Waar is het filmpje van baan 8

 • Dineke

  Hallootjes,
  Ik heb nog bijna 1 bol over voor week 9
  Is dat genoeg??
  Ik heb jullie al 2x gemaild en nog geen reactie
  Ik zou mijn deken graag as week willen afkrijgen.
  Hoe kom ik aan extra wol en dan ook nog in hetzelfde verfblad ?
  Ik vind dit jammer en lees in de facebookgroep waar ik lid van ben dat bijna iedereen nog maar 1 bol over heeft
  Graag jullie reactie
  Dank je

 • José Verkerk

  Ik wil de deken haken met Stylecraft Special DK. Als ik het gebruikte aantal meters bereken van Yarns en Colors kom ik op 2856 meter. Dat zou betekenen dat ik 10 bollen Stylecraft nodig zou hebben. Maar bij Stylecraft staat vermeld dat je voor een deken 20 bollen nodig hebt. Wat is jullie advies?

  • Hoi José, Stylecraft is een stuk dunner dan het origineel, dus als je hetzelfde aantal meters aanhoudt dan wordt je deken qua afmeting een stuk kleiner. Je zou kunnen starten met een proeflapje en daarmee het gewenste aantal steken voor jouw afmeting kunnen aanpassen. Hoeveel bollen je nodig hebt is dan een beetje afhankelijk van de afmeting die je wilt maken. In de Facebookgroep zijn wel meer mensen die met STylecraft haken, daar zou je even kunnen kijken. Ik zou zelf denken dat je met 15 bollen sowieso goed zit. Groetjes Elianne

 • Marrie

  T is een super deken. Alleen nog even n vraagje over het aantal steken v/h boord. Tellen de 3 lossen niet mee als stokje? Anders kom ik nl aan 158 steken.

  • Hoi Marrie, je hebt gelijk hoor, de drie lossen zijn eigenlijk wel een stokje maar zijn niet meegenomen in de telling van het aantal steken. Als je deze meetelt komt je idd uit op 158 steken. Groetjes Elianne

 • Hinke

  Hallo wolplein
  Komt er ook een document met alle weken van de deken inéén?

  • Hoi Hinke,

   De losse patronen blijven gewoon online staan dus deze kun je altijd terug vinden. Wij zetten alle patronen niet in een bestand, dit zou je zelf kunnen doen.

   Groetjes,
   Anke

 • Anja Goosen

  Een super deken , maar ik moet nog drie toeren van de ene boord haken en de andere boord nog helemaal , ik heb nog een halve bol, ik haak de deken in kleur 004

  • Beste Anja,
   Als ik het goed begrijp heb je te weinig garen. Je kunt hierover het beste contact opnemen met onze klantenservice via het gratis telefoonnummer: 0800-1251.
   Succes.

   Groetjes,
   Anke

 • jolanda

  Is er ook alleen een beschrijving van de deken te vinden bij jullie .Garen heb ik in overvloed alleen kan ik nergens een patroon vinden.

  • Hoi Jolanda,
   Op deze pagina staan alle stapjes per week uitgelegd. In totaal zijn dit 9 pdf bestanden waarin het patroon staat uitgelegd. Je begint dat bij week 1 golfjes steek en mag dan op de (blauwe) link klikken.
   Groetjes, Anke - Team Wolplein

 • Anita rongen

  Bij de golsteek is het heel moeilijk om bij de vaste 5 achter in te steken. Hoe los ik dit op?

  • Hoi Anita,
   Dit is inderdaad lastig, hier krijg je vanzelf handigheid is. Wat je het beste kunt doen is de vasten niet te strak haken zodat je nog ruimte hebt om erin te kunnen steken.
   Groetjes,
   Anke - Team Wolplein

 • tineke haak

  Hallo wolplein
  ik ga beginnen met de droomdeken 2.o
  nu is het mij niet helemaal duidelijk
  ik begin met 148 losse en ga ik dan beginnen bij week 2 1ste toer?
  En waar komt de herhalingsrand ,
  Of gewoon bij toer 1 beginnen en steeds verder naar 188.
  met vr gr Tineke Haak

  • Het patroon van droomdeken 2.0 start met het haken van de herhalingsrand. Je begint dus gewoon bij toer 1 van het patroon van de eerste week en dan zo verder. Succes! Groetjes, Anke - Team Wolplein

 • Nel

  Ik kan nergens het patroon van de woondeken vinden ondanks de verwijzingen. Hoe moet ik dit achterhalen is er een link
  Mvrgr Nel

  • In totaal zijn er 9 stukjes van het patroon gedeeld. Deze 9 samen is het gehele patroon. Deze staan ook in het blog. Onder het filmpje staan ze opgesomd. Kun je het zo vinden? Succes.
   Groetjes, Anke - Team Wolplein

 • Merel

  Hallo,

  Hoeveel cm worden de banen zelf? Ik wil het eerste patroon voor een ander patroon vervangen alleen weet ik niet tot hoe ver ik moet gaan wil ik de banen even groot krijgen!
  Alvast bedankt voor het antwoord!

 • Carmen

  Hoi, ik lees hierboven dat beginners beter kunnen starten met Droomdeken 1, nu heb ik alleen haaknaalden tot 6mm.... kan ik die ook gebruiken voor deken 1, want daar zijn de haaknaalden elke keer groter..

  Groetjes Carmen

  • Hoi Carmen,
   Voor de droomdeken 1 heb je de haaknaalden 5, 6, 8 en 9mm nodig. Dus dan heb je alleen nog haaknaald 8 en 9mm nodig. Het beste is wel om dit gewoon aan te houden, als zijn de verhoudingen erg verschillend. Succes! Groetjes, Anke - Team Wolplein

 • Alie de Vries

  Ik ben benieuwd of er ook mensen zijn die de droomdeken 2.0 met meerdere kleuren hebben gehaakt? Niet elke baan een andere kleur maar 2 of 3 kleuren.

 • Aukje

  Hallo,

  Hoe kan het dat mijn vierkant in de lengte langer is ondanks dat ik de juiste aantal toeren heb gehaakt.
  Groetjes Aukje

 • Micheline

  Hoe groot wordt het eind product ? Kan het nergens vinden.

 • Marleen

  Slechts één woord: megatof en prachtig!!!

 • Marleen

  Mijn eerdere ervaring met de bolletjes steek is dat deze , als je hem aan de achterkant maakt veel mooier aan de voorkant eruit springt. Ik heb eerst jullie patroon gevolgd maar het bolletjes "springt" telkens naar de achterkant. Ik heb het patroon aangepast en nu ziet het er mooi uit. Is er iemand die hier ook al ervaring mee had.

 • Tjarda Hansma

  Waar vind ik het geschreven patroon. Vr gr Tjarda Hansma

  • Hoi Tjarda,
   Op deze pagina vind je het patroon. Onder de video staat een gedeelte van het patroon van de les. Je kunt dan bijv. op week 1 klikken. Je gaat dan naar het eerste stukje van het patroon. Succes! Groetjes

 • José zwaan

  Het pakket voor de droomdeken heb ik inmiddels in huis. Nu ben ik begonnen met het opzetten van de lossenketting en vraag ik mij af hoe lang dit ongeveer zou moeten worden? Wat wordt het formaat van de deken? Groetjes José

 • Nicole

  Hoi ik heb even een vraag. Ik ben bij toer 59 en wil beginnen met de bolletjes steek. Maar als ik dat doe komt mijn bolletje toch aan de achterkant van mijn deken. Dit lijkt mij niet de bedoeling. Want oneven toeren zijn toch de voorkant? Ik snap het even niet meer.
  Mvg Nicole

  • Hoi Nicole,
   Bij droomdeken 1 zijn de bolletjes zo gehaakt dat ze inderdaad naar de achterkant kunnen ploppen. Je kunt ze dan met je vinger naar de voorkant duwen of een ander soort bolletje maken zoals bij droomdeken 2 is gedaan. Die blijft wel goed aan de voorkant zitten.

 • Daphne

  Wat een prachtig patroon! Precies wat ik zocht :-)

  Ik zou de deken graag van katoen maken en wat groter, om het een volwaardige 1 persoons deken te laten zijn, zo'n 135x200 cm. Ik dacht aan jullie Drops Paris. Hoeveel bollen zou ik daarvan nodig hebben denk je?

  Alvast bedankt voor het meedenken!

  • Hoi Daphne, voor de droomdeken 2.0 van het originele formaat 115cm x 165cm heb je 23 bollen nodig van de Happy. Uit 1 bol Happy haal je 115 x 165 / 23 = 825cm2. Als je dit gaat vergroten naar 135 x 200cm zijn dat (135 x 200)/825) 33 bollen van Happy. 33 bollen komt uit op een aantal meter van 4488meter. Drops Paris bevat 75 meter per bol, dus 4488/75 = 60 bollen. Daarbij is Drops Paris dunner dan het originele garen dus daar zou je ook nog rekening mee moeten houden. Groetjes Elianne

 • Wytske

  Ik ben nu ‘aangehaakt’ bij de droomdeken 2.0. Nu heb 8 toeren bolletjessteek gehaakt met naald 5.0, omdat 5.5 te breed werd. Nu loopt de deken nog uit in de breedte. Aan beide kanten wel 1,5 cm. Trekt dit straks bij met afwerkingsrand of is het aan te raden naar naald 4,5 te gaan?

  • Hoi! Als het alleen aan de zijkanten is dan denk ik dat het met de rand en opspannen nog goedkomt. Als je baan ook bobbelt over de gehele breedte dan zou ik toch een naald kleiner nemen. Groetjes Elianne

 • Britt

  Goedemorgen,
  Ik wil de deken gaan haken met Stylecraft Special Dk. Welke haaknaalden adviseren jullie te gebruiken?

  • Hoi Britt, dit verschilt per steek welke naalden je gebruikt en je hand van haken dus het zal een beetje uitproberen zijn wat het mooiste uitpakt. Het originele garen is voor naalddikte 5 - 6 en special dk voor naalddikte 4 dus voor elk patroon zou je één tot twee maten dunner kunnen gebruiken dan wordt aangegeven. Haak je los zou ik twee maten dunner kiezen, haak je vast 1 maatje. Groetjes Elianne

 • Wendy

  Ik zou graag de droomdeken 2.0 willen maken. Echter zit de gewenste kleur er niet tussen en zou ik het graag met de garen van ByClaire Softmix willen maken. Is dit ook mogelijk? En hoeveel bollen heb ik dan ongeveer nodig?

  • Hoi Wendy, dat kan maar omdat dit een katoen/acryl mix is wordt de deken daar wel een stuk zwaarder en stugger van. Voor de droomdeken 2.0 heb je gemiddeld 3128 meter nodig. Dat delen door het aantal meter op de byClaire soft mix komt ik uit op 48 bollen. Groetjes Elianne

 • Nina

  Hoe groot word het deken

 • Griethar

  Ik ben net begonnen met de droomdeken 2.0, super leuk patroon. Nu staat er hierboven: Aan welke kant van het werk ben ik?
  Alle even toeren haak je aan de achterkant en alle oneven toeren haak je aan de voorkant.

  Bij mij is toer 10 juist aan de voorkant. Ik was al halverwege de wafelsteek en dat patroon zag er mooier uit aan de achterkant. Dit heb ik nu uitgehaald omdat ik hem toch iets breder wilde en nu zitten de even toeren weer op de voorkant. Klopt dit? Kan ik het simpelweg oplossen door een extra toer vasten te haken?

  • Hoi, in principe haak je alle even toeren aan de achterkant van het werk. Je kunt ergens een extra toer haken om dit te compenseren. Als je het de even toeren aan de voorkant hebt dan komt je rand straks niet goed uit. Groetjes Elianne

 • Julie

  Beste
  Ik begin nu aan de 26 ste toer van het droomdeken 2.0 haken. Het patroon zegt dat men deze toer niet meer in de achterste lus mag haken maar in welke lus wel?

  Mvg
  Julie

 • jolanda Philippo

  Goedemorgen,

  Op de beurs heb ik het pakket voor de droomdeken gekocht, dus wat later mee begonnen. Ik haak de deken op 6 en 6,5 maar vind het redelijk compact worden, is dit de bedoeling (het is natuurlijk wel een deken. Of is het advies toch een grotere haaknaald re gaan gebruiken.

  Met vriendelijke groet,
  Jolanda

  • Hoi Jolanda, als het te compact wordt kun je inderdaad overwegen om een halve/hele maat groter te nemen. Als jij het compacte minder mooi vind zou ik dat zeker doen! Groetjes Elianne

 • Katja

  Is deze Droomdeken 2.0 ook te goed te haken met Phildar Partner 6 ? Of zouden jullie dat afraden ?

 • Hanna

  Ik heb de droomdeken 2.0 gehaakt en ben erg enthousiast! Het resultaat is prachtig en door de verschillende steken is het erg leuk en afwisselend werk. De uitleg is super duidelijk. Hartelijk dank!

 • Karin

  Leuk die droomdeken, ik ben bijna klaar maar loop nu toch vast bij toer 187. Er staat dat je achter de 2 drstk langs moet gaan zodat je de 2 drstk voor er omheen kunt haken. Maar dan worden het toch 2 drstk achter i.p.v. drstk voor. Ik mis een tutorial over juist deze eerste toer.

  • Hoi Karin, je gaat met je haaknaald achter de eerste 2 drstk langs, en dan haak je 2 drstk voor om de andere drstk. Je haakt dus echt reliefstokjes voor maar je zorgt ervoor dat je haaknaald achterlangs de eerste gehaakte reliëfstokjes gaat.

   • Ilona

    Ik loop ook vast bij deze toer. Want u zegt dat je eerst achter de reliefstokjes langs moet en dan voor om de reliefstokjes moet haken, maar die zijn er in de voorgaande toer nog helemaal niet. Daar zitten allemaal halve stokjes. Is het niet mogelijk om toer 187 te filmen voor degenen die hem niet snappen?

    • Hoi Ilona,
     We helpen je graag, maar denken dat we het je zo ook in woorden uit kunnen leggen. Je haakt eerst twee schuine reliëfstokjes die twee steken zijn opgeschoven omdat je twee steken over slaat. Je haakt het eerste reliëfstokje dus eigenlijk niet in de steek recht eronder, maar 2 steken verder naar links. Het volgende reliëfstokje haak je ook twee steken verder naar links. Je hebt dus de twee steken die recht onder de reliëfstokjes liggen overgeslagen. Daarna ga je twee reliëfstokjes maken die gehaakt worden in de twee steken die je hiervoor hebt overgeslagen. Deze twee reliëfstokjes wijzen dus niet naar links maar naar rechts. Deze haak je achter de twee eerste reliëfstokjes langs. Dat bedoelden wij met het 'achter'wat je noemt in je vraag. Net als de andere twee reliëfstokjes haak je deze niet op de steek van de vorige toer, maar ervoor langs. Daarom heet het een reliëfstokje. Ik zie dat mijn collega zei: "...en dan haak je 2 drstk voor om de andere drstk." maar ze bedoelde "...en dan haak je 2 drstk voor om de overgeslagen steken van de vorige toer.". Sorry voor de verwarring.
     Mocht het toch niet lukken, neem dan even contact op met de klantenservice en vraag naar mij. Veel haakplezier! Groetjes Suzanne

 • Wendy

  Hallo,
  Ik loop vast met toer 83...het filmpje start bij toer 85!
  Verschillende pogingen gedaan maar ik kom er niet uit.
  Wie o wie kan mij helpen?
  Gr Wendy

  • Ans

   Ik kom er ook niet uit Waarom beginnen jullie met het filmpje niet bij de 83 ste toer Bij deken 3.0 is het veel beter uitgelegd

   • Hoi Ans, vervelend dat het niet wil lukken. We helpen je graag verder dus met vragen kun je altijd bellen of mailen naar onze klantenservice.
    We hebben de vraag over filmpjes vanaf de eerste toer van een nieuwe rand inderdaad vaker gehad en daarom hebben we het bij Droomdeken 3.0 anders aangepakt, zodat het voor iedereen duidelijk is. Fijn dat dit blijkbaar echt helpt bij het haken! We wensen je veel verder haakplezier en staan bij vragen graag voor je klaar. Groetjes, Joletta

 • jgvd velde

  Goedenavond
  ik begin nu de droomdeken te haken. Ik heb geen haakervaring, en nu staan er haak symbolen,en waar kan ik daar de uitleg van vinden

  met vr groet JG

 • Carina

  Ik zal die droom deken maken hoor zo mooi

 • Leen

  Help!!! Droomdeken 2.0... Ik heb de bolletjessteek gedaan. Daarna de herhalingsrand en dan klaar voor week 4. Begin een rij vasten, dan een rij stokjes en dan moeten de rijen dubbele stokjes voor volgen. Maar als ik dat ga doen dan liggen toch de rijen dubbel reliefstokjes niet aan dezelfde kant als de bollen? Ik heb al eens volledig uitgetrokken tot het begin van de bolletjes steek omdat ik dacht een fout gemaakt te hebben ergens en maakte ik een extra rij voor ik aan de bolletjes steek begon. Nu klopt denk ik wel mijn bolletjessteek tov de vorige steken en de herhalingsrand maar nu komt mijn nieuwe herhalingsrand niet meer uit want die ligt nu aan de verkeerde kant. En de rijen dubbel reliefstokjes niog steeds niet an dezelfde kant als de bolletjes. Wat deed ik verkeerd (eerder ergens?) en nog beter hoe los ik het op zonder alweer de bolletjes steek uit te trekken.

  • Hoi Leen, als je begint met toer 83 voor de dubbele reliëfstokjes aan welke kant van je werk ben je dan? Deze toer moet je starten aan de goede kant van het werk. Als dat niet zo is dan heb je ergens mis geteld in toeren van je deken. Dan kun je overwegen om tussen toer 81 en 82 een extra toer vasten te haken. Mocht je wel aan de goede kant van je werk starten in toer 83 dan doe je wellicht iets niet helemaal goed met het maken van de dubbele reliëfstokjes. In ieder geval moet je zorgen dat je toer 83 aan de goede kant van je werk haakt. Als je vanaf daar het patroon weer oppikt dan gaat de rest van de deken ook goed. Groetjes Elianne

 • MoniqueMoni van kerkwijk

  Hallo wolplein
  Ik heb een vraag over toer 2 van de eerste herhalingsrand van deken2.0 er staat haak boven op de v steken van de vorige toer ik weet niet wat hier mee bedoeld wordt

 • Bianca

  Ik probeer het patroon van de deken 2.0 te downloaden maar dat lukt niet. Kan het niet op een andere manier verstuurd worden.

  • Hoi Bianca,
   Als je op de link klikt van bijv. week 1 dan openend zich het patroon. Eventueel kun je op de link klikken met de rechtermuisknop en dan kiezen voor openen als, en dan bijvoorbeeld voor Word of PDF kiezen.

 • jeannette Rijnbeek

  ben een verwoed haakster en zie prachtige dekentjes voorbij komen. 2.0 ga ik zeker maken.

 • marion

  ik wil graag de Droomdeken 2.0 haken, maar als ik de patronen van de herhalingssteek en deel 1 wil downloaden, zijn dit identieke delen en ik kan deel 7 en 8 niet downloaden, want die vallen weg op jullie site. Nu is mijn patroon niet volledig. Hoe kom ik aan de laatste drie delen die in mijn bestand nog mis???

 • Sandra

  Om een proeflapje te haken hoeveel steken kan ik dan best nemen

  • Goedemiddag Sandra,

   In het patroon staat 10 x 10 cm = 13 steken en 16 toeren met vasten en haaknaald 6mm. Omdat je kantsteken niet goed kunt meten, zet ik altijd twee steken meer op dan het proeflapje. In dit geval haak ik dan 15 lossen + 1 keerlosse en haak ik 15 vasten terug. Na 18 toeren (2 meer dan aangegeven) meet ik de breedte van de 13 middelste steken en de 16 middelste toeren.

   Succes! Groetjes Suzanne

   • Sandra

    Het is gewoon om de steken te oefenen dus voor elke patroon dezelfde aanntal steken gebruiken ?
    Mvg

    • Goedemorgen Sandra,

     Normaal gesproken maak je een proeflapje om te kunnen bepalen hoe de stekenverhouding is, maar als het alleen is om de steken te oefenen, zou ik een paar keer de herhaling maken, dus als je een herhaling van steeds dezelfde 3 steken hebt, zou ik een proeflapje maken van bijvoorbeeld 3x3steken en een begin-en eindsteek, dus 11 steken. Dat komt niet zo nauw bij een probeerstukje.

     Groetjes Suzanne

 • Wilma

  Hallo,
  Ik ben klaar met de Droomdeken 2.0 CAL. Nu heb ik ergens gelezen dat je dan de deken nat moest maken en op moest spannen om het vervolgens te laten drogen, zodat de deken mooi recht zou worden. Maar ik kan deze info nergens meer vinden. Kunnen jullie mij helpen?
  Vr.gr.
  Wilma.

 • manja

  ik zoek de secred space call in pastel waarbij het hart een mandela lijkt

  • Hoi Manja,

   Wolplein heeft geen pakket van deze cal.
   Ik heb voor je gezocht en zie dat je alle introductie-informatie over deze CAL vindt via deze link: https://crystalsandcrochet.com/wp-content/uploads/2019/06/Introducing-Sacred-Space-Netherlands.pdf
   Voor alle onderdelen en werkbeschrijvingen van de CAL ga je naar deze website: https://crystalsandcrochet.com/crochets/ en klik je op "My Design and Patterns".

   Succes! Groetjes Suzanne

 • Leny jansen

  Droomdeken 1 van drie jaar geleden. Kan ik dit patroon ergens downloaden?

  • Goedemiddag Leny,

   Alle patronen van Droomdeken 1.0 kun je hier vinden via dit blogbericht: https://www.wolplein.nl/blog/droomdeken-cal-haakpatronen

   Veel plezier ervan!
   Groetjes Suzanne

 • Bianca

  Jullie gebruiken haaknaald 6.5 mm maar als je die nu niet hebt? Welke naald kan je dan gebruiken?

  • Hoi Bianca, leuk dat je de Droomdeken aan het haken bent!
   Wij gebruiken in deze deken veel verschillende steken, en sommige steken vragen om een naaldje dikker of dunner.
   Er worden dus ook verschillende naalden gebruikt in de deken.
   Het belangrijkste is dat je proeflapje precies uit komt. Je zou natuurlijk wat wij met een 6,5 mm haken met een andere naald kunnen haken maar dan wordt het misschien te los of te strak.
   Als je proeflapje met een andere naald niet uit komt zul je toch echt een andere maat moeten pakken.
   Succes! Stefanie.

 • Hennie

  Ik kan niet vinden hoeveel steken ik op moet zetten bij cal droomdeken 2

 • Chantal

  Goedendag
  Als beginnende haakster kan ik nog bijna geen patronen lezen, dus de filmpjes zijn ideaal!
  Wat ik alleen mis, en het makkelijker maakt voor velen, is zodra een nieuwe toer begonnen wordt in beeld gezet wordt elke toer er nu komt.
  Aangezien je niet aan een stuk door gaat met haken en na een paar dagen het weer oppakt weet je niet pcies Waar je bent gebleven. Het toer nummer zou daarbij erg helpen.
  Helemaal mooi zou zijn als erbij staat wat er pcies gedaan moet worden ; dus welke steek we bij welke toer gaan doen op moment dat in het filmpje daaraan wordt begonnen.
  Is dit ook mogelijk, een van beide opties??

  Groet,
  Chantal

  • Goedemiddag Chantal!

   Wat fijn dat je mee denkt om onze filmpjes duidelijker te maken.

   Wij gaan je suggesties doorgeven aan de collega's die de filmpjes maken.

   Wat je zou kunnen doen tijdens het haken, is opschrijven bij welk tijdstip je gebleven bent. Op die manier kun je de volgende keer gelijk naar het juiste moment in het filmpje.

   Veel haakplezier.
   Groetjes Marianne

 • Daphne

  Ik ben met de golfsteek bezig, maar de achterkant is zoals het moet.. dus ik heb hem eruit gehaald een toer vaste gehaakt en aan de andere kant begonnen (in de achterste lussen) en weer hetzelfde probleem, hopelijk kunnen jullie mijn helpen.

 • Marjolein

  Ben met Droomdeken 2.0 begonnen en heb een vraag over week 3 naar week 4!
  Het patroon komt niet uit, terwijl ik precies doe wat er geschreven wordt.
  Krijg bij de herhalingsrand, het 2de bultje aan de verkeerde kant en naar week 4 komen mijn diamantsteken aan de verkeerde kant van het deken.
  Kan iemand mij uitleggen wat ik verkeerd doe, heb gisteren 2x een hele bol uitgehaald....

  Groetjes Marjolein

  • Goedemiddag Marjolein,

   Wat vervelend om te lezen dat je al zoveel uit hebt moeten halen.

   Wij vermoeden dat je ergens een toer te veel of te weinig hebt gehaakt waardoor je nu aan de verkeerde kant uit komt. Wij adviseren je daarom om de toeren even goed na te tellen.

   Groetjes Marianne

 • Sandra

  Hoe komt dat ik grote gaten heb bij de kabel steek van droomdeken 2.0. Juist naast de kabel

  • Goedemorgen Sandra,

   Dit komt vaker voor. Je zou kunnen proberen om de kabel zelf met een halve mm grotere haaknaald te haken. Dan wordt de kabel wat wijder en vallen deze openingen minder op. Je zou ze ook met een stopnaald en een draadje van het werk met een steekje dicht kunnen naaien.

   Succes met je kabels! Groetjes Suzanne

 • Elisabeth

  Wat een leuke deken! Tot nu toe met veel plezier gehaakt.
  Ik heb wel een vraag over week 8. In het geschreven patroon staat bij de toeren 189 en 191 geen keerlosse op het eind vermeld, klopt dit?

  • Hoi Elisabeth,

   Dank je voor je vraag. Ik heb het even voor je nagekeken en in het patroon van week 8 dien je aan het eind van iedere toer een keerlosse te haken. Excuses dat dit niet in het patroon staat bij toer 189 en 191!

   Veel haakplezier! Groetjes Suzanne

 • Ine bolink

  Ik heb op de handwerkbeurs garen gekocht voor een droomdeken. Nu wil ik de droomdeken cal haken kom wel op de video maar waar vind ik het patroon?

  Gr Ine Bolink

  • Goedemorgen Ine,

   Wat leuk dat je de Droomdeken 2.0 wilt gaan haken.
   De patronen hiervan staat ook op ons blogbericht.

   Deze staan per week onder de video.

   Veel haakplezier gewenst.

   Groetjes, Shannen

 • Bini

  week 5, de kabel: ik vind de kabel niet duidelijk uitkomen... is er ervaring om deze steek 2 toeren extra te doen van toer 107 en 108? Een beetje verlenging van het rechte stuk?

  • Hallo Bini,

   Leuk dat je de Droomdeken 2.0 aan het breien bent! Wij hebben hier geen ervaring mee, maar wij zouden het zeker proberen, hoor!
   Hopelijk wordt het dan meer naar je zin.

   Groetjes Suzanne

 • Helma

  Helaas is het haakpakket voor de Baby Droomdeken 2.0 niet te bestellen. Het garen echter nog wel dus wil ik dit mogelijk los bestellen. Hoeveel garen heb ik daarvoor nodig en hoeveel steken moet ik opzetten voor de Afmetingen:
  - Wieg ± 75 x 100cm
  - Ledikant ± 100 x 150cm
  Groetjes Helma

Moment...