Droomdeken 2.0 KAL 2018 breipatronen

Droomdeken 2.0 KAL breipatronen

Na het grote succes van de allereerste Wolplein Droomdeken CAL is het binnenkort eindelijk zover: op maandag 29 januari starten we met het Droomdeken 2.0! En dit keer kan hij ook gebreid worden! Het mooie ontwerp zal iedere week een stukje groeien met uiteindelijk een prachtige, zelfgemaakte deken als resultaat. Het allerleukste? De Droomdeken KAL is helemaal gratis! De nieuwe breipatronen, inclusief instructievideo, zullen iedere week in dit blog verschijnen.

De aankomende 9 weken gaan we aan de slag met prachtige reliëfsteken! De Droomdeken KAL 2.0 bestaat namelijk uit 8 banen in verschillende steken met daartussen een herhalingsrand. Gedurende deze weken verschijnt er iedere maandag een uitgebreid patroon en video tutorial op dit blog. Hierin laten we stap-voor-stap zien hoe je de steek breit. Zo kun je ook als beginner gemakkelijk meedoen! Je kennis toch nog even opfrissen tussendoor? Bekijk dan nog eens onze Leren Breien-pagina! Voordat je het weet heb je eind maart een prachtige deken gebreid. Lees alle info over de Droomdeken 2.0 CAL/KAL hier!

Droomdeken 2.0 KAL

Benodigdheden
- 18 bollen Yarn and Colors Happy
- Naaldpunten 5/6/7mm
- Verlengkabel 120 cm
- Kabelnaald

Gebruikte steken
st = steek
re = rechts
nld = naald
av = averechts
kst = kantsteek (1e st en laatste st van de nld altijd re breien)
Tricotsteek = goede kant van het werk re breien, achterkant av breien
afh = afhalen

Droomdeken 2.0 KAL Breipatronen

 nopjes patroon Ruitjes patroon

Let op! De filmpjes zijn slechts ter indicatie hoe de steek gebreid moet worden. Volg het geschreven patroon voor de complete beschrijving van week 2.

Week 1 Herhalingsrand en Golf Steek: Download het breipatroon van de Droomdeken 2.0 KAL Week 1 en bekijk hier de tutorial van week 1!
Week 2 Wafelsteek: Download het breipatroon van de Droomdeken 2.0 KAL Week 2 en bekijk hier de tutorial van week 2!
Week 3: Download het breipatroon van de Droomdeken 2.0 KAL Week 3 en bekijk hier de tutorial van week 3!
Week 4: Download het breipatroon van de Droomdeken 2.0 KAL Week 4!
Week 5: Maandag 26 februari online!
Week 6: Maandag 5 maart online!
Week 7: Maandag 12 maart online!
Week 8: Maandag 19 maart online!
Week 9: Maandag 26 maart online!

Veelgestelde vragen

 • Moet ik me aanmelden om mee te kunnen doen? Nee, je hoeft je niet aan te melden! Iedereen kan meedoen en de patronen blijven onbeperkt online staan.
 • Hoelang duurt de Droomdeken 2.0 CAL/KAL? De CAL/KAL bestaat uit 9 weken waarbij er elke week een nieuwe brei- en haaksteek inclusief tutorial filmpje behandeld wordt.
 • Wanneer start de Droomdeken 2.0 CAL/KAL? Maandag 29 januari om 12:00 uur worden de eerste haak- en breipatronen van de Droomdeken 2.0 online geplaatst. Daarna wordt er elke maandag om 12:00 uur een nieuw deel van het patroon geplaatst op het Wolplein blog.
 • Waar kan ik het Droomdeken 2.0 Pakket bestellen? Bestel het Droomdeken 2.0 KAL Breipakket hier en het Droomdeken 2.0 CAL Haakpakket hier!
 • Waarom is het haakpakket duurder dan het breipakket? Gehaakte projecten nemen over het algemeen vaak meer garen in beslag dan breiprojecten. Daarom zitten in het haakpakket meer bollen dan in het breipakket.
 • Kan ik ook nog de eerste Droomdeken haken? Ja natuurlijk! Bekijk hier alle informatie en patronen van de allereerste Wolplein Droomdeken.
 • Zijn de bollen Yarn and Colors Happy los verkrijgbaar? Op dit moment zijn de bollen Yarn and Colors Happy niet los verkrijgbaar. Wil je de deken groter maken of kom je onverhoopt garen te kort? Neem dan contact op met onze klantenservice voor de mogelijkheden.

Let op! De Droomdeken 2.0 patronen zijn eigendom van Wolplein en mogen op geen enkele manier digitaal of fysiek verspreid of geëxploiteerd worden. Mocht je hier vragen over hebben neem dan contact op via email of telefoon.

Geef een reactie

36 reacties

 • Ann Sarre

  Beste,
  Dit lijkt me een zeer leuk project! Kan ik in België deze droomdeken breien met wol die ik hier kan kopen? Zo ja, waar vind ik de kleurverdeling van het aantal verschillende bolletjes en dikte garen? Of moet ik het pakket bij jullie bestellen om de beschrijving te kunnen hebben?
  Alvast dank voor uw antwoord!
  Beste groeten, Ann

  • Hoi Ann, Het pakket van de droomdeken is alleen bij Wolplein verkrijgbaar omdat het garen exclusief voor de deken is ontwikkeld. In de informatie blog (zie link bovenin de tekst) kun je alles lezen over het garen. De beschrijvingen worden elke maandag gratis geplaatst in dit blog. Groetjes Elianne

 • Wilma aan den Toorn

  Wat is de samenstelling van de Yarn and Colors Happy waar de droomdeken van gemaakt is?

 • Brigitte

  In het patroon van de golf steek staat dat deze 6x herhaald moet worden. Is dit geen 21x?

 • Pauline

  Hello,

  Wat zijn ongeveer (hangt natuurlijk af van hoe strak of los je breit) de afmetingen van de deken? De vorige CAL was ca. 130x220cm las ik. Geldt dat voor deze ook? Ik pas het patroon namelijk aan voor een wiegdeken (tot 100cm) dus zal de steekranden smaller gaan maken zodat ik toch alle mooie steken kan leren. Of is zoiets niet mogelijk?

  Groetjes,

  Pauline

 • Henny van Berlo

  Ik ben de deken aan het breien.....hartstikke leuk. Precies gedaan wat er stond maar de onderrand krult om. Dit zie ik niet bij het filmpje. Wat doe ik verkeerd? Bij voorbaat dank!

 • Brigitte

  Vraagje over de schrijfwijze van het patroon. In toer 3 staat: *3 re, 1 nopje, 4 re** Herhaal van *tot**. Dan zitten er 7 rechte steken tussen de noppen. In toer 9 staat: *1 re, 1 nopje, 4 re** Herhaal van *tot**. Dan zitten er 5 steken tussen de noppen. Gezien de teltekening ga ik er vanuit dat het eerste * voor het nopje hoort te staan zodat er 4 steken tussen de noppen komen.

 • Iris

  Kan er ook een uitleg gegeven worden hoe je met rondbrei pennen heen en weer kan breien? Nooit eerde met zo,n naald gewerkt. Is er evt een filmpje van ?

  • Evy Pieters

   Beste Iris, eigenlijk is het op rondbreinaalden net hetzelfde als op gewone naalden. Je gebruikt ze als 'lange naald' en wisselt gewoon steeds van kant. De steek die je op het einde gebreid hebt, wordt de volgende toer de eerste. (en je andere breinaald breng je gewoon naar voor.

 • Henriette

  Ik zie in de herhalingsrand een verschil in het geschreven patroon t.o.v. het getekende patroon .Moet de derde naald niet gelijk zijn aan de zevende naald?( in de geschreven versie)

 • Hanneke

  Ik zie op de foto's een beginrand van 1 re. en 1 av. maar daar staat niets van vermeld in de omschrijving. Er wordt direct met de herhalingsrand begonnen.
  Hoe zit dat?

  • Hanneke

   Wat is het antwoord op mijn vraag over de beginrand 1 re 1 av die ik op de foto zie maar niet terugvind in de beschrijving waar met de herhalingsrand begonnen word?

 • Jeanet

  Alweer een prachtige deken, nu ook om te breien. Wil met de golfsteek beginnen, moet ik dan nog eerst een naald
  recht en av recht breien, na de herhalingsrand?

 • Callista

  Hallo
  Ik zou graag het patroon van de gebreide droomdeken week 1 willen hebben, op de beurs garen gekocht en wil aan de slag. Maar wat ik ook aan klik komt gehaakt naar voren maar niet wat ik zou willen, hoe en waar kan ik het patroon vinden van week 1. Zou fijn zijn als u me even een link geeft, alles geprobeerd maar kom steeds op het haken terug.
  Met vriendelijke groeten Callista

 • Gudrun

  Hallo
  Ik ben nog maar halfweg de noppen en ben al bezig met bol 6. Wat als je wol tekort komt? Kan je deze dan nog bijbestellen?
  Vriendelijke groet

  • Hoi Gudrun,
   Wat leuk dat je de droomdeken aan het maken bent!
   Voor extra bollen adviseer ik je om contact op te nemen met onze klantenservice via telefoonnummer 0800-1251 of e-mailadres info@wolplein.nl.
   Je kunt dan meteen met hen afstemmen hoeveel bollen je nog nodig hebt.
   Veel succes! Groetjes, Annelieke - Team Wolplein

 • Claudia

  Wat een leuke deken!
  Ik wil hem gaan breien maar brei je alles direct aan elkaar zodat je 1 grote lap hebt of maak je verschillende lappen en maak je ze later allemaal aan elkaar zodat het een deken word?

 • brigitte

  Misschien een te snelle reactie op het patroon van week 4: er ontbreekt een 14de naald in de omschrijving. De laatste naald (13) is een heengaande, zo ook de eerste van de herhalingsrand.

  • Hoi Brigitte,
   Het patroon is inderdaad aangepast.
   Na deze 13 naalden herhaal je naald 2 t/m 13, daarna naald 2 t/m 7 en daarna brei je nog één naald averechts.
   Heel veel succes!
   Groetjes, Annelieke – Team Wolplein

 • Marleen

  En in aanvulling op Birigitte: brei je het patroon van week 4 maar 1 x? Er staat nergens dat de 13 (of toch 14?) nld herhaald moeten worden.

  • Marleen

   En dank voor de snelle aanpassing!

  • Els

   Hallo, ik ben enthousiast aan het breien aan deze mooie droomdeken. Bij het patroon van week 4, de ruiten, verwacht ik eigenlijk dat de 13 naalden nog eens ( of misschien meer keer) herhaald moeten worden. Klopt dat? Het staat echter niet in de beschrijving, terwijl de foto van de deken wel meer rijen aan geeft. Graag hierop een antwoord? Dank je wel.

  • Hoi Marleen,
   Het patroon is inderdaad aangepast.
   Na deze 13 naalden herhaal je naald 2 t/m 13, daarna naald 2 t/m 7 en daarna brei je nog één naald averechts.
   Heel veel succes!
   Groetjes, Annelieke – Team Wolplein

 • YvonneVerlaat

  Goedendag,
  Patroon 4 ben ik vanavond aan begonnen. Bij naald 2 kom ik steeds 1 steek te kort. Heb het een paar keer uitgehaald maar ik denk dat ik 1 steek te kort kom. Je begint met 1 kantsteek en * 1 averecht met dubbele omslag en daarna 4 averecht**, dit herhaal je 42 keer en dan eindig je met 1 averecht met dubbele omslag en 1 kantsteek.
  Dat is: 1+( 42 x 5 =) 210+ 1+1= 213 steken

  Klopt mijn berekening?

  Groet, Yvonne

 • Yvonne

  Sorry! Ik ben een beetje dom. Las gewoon het patroon verkeerd. Lukt me nu wel hoor.

Moment...