Droomdeken 2.0 KAL 2018 breipatronen

Droomdeken 2.0 KAL breipatronen

Na het grote succes van de allereerste Wolplein Droomdeken CAL is er nu de CAL én KAL van de Droomdeken 2.0! En dit keer kan hij ook gebreid worden! Het mooie ontwerp zal iedere week een stukje groeien met uiteindelijk een prachtige, zelfgemaakte deken als resultaat. Het allerleukste? De Droomdeken KAL is helemaal gratis! De nieuwe breipatronen, inclusief instructievideo, zullen iedere week in dit blog verschijnen.

De KAL is inmiddels klaar en dat betekend dat het gehele patroon van de KAL nu online staat en je aan de slag kant met prachtige reliëfsteken! De Droomdeken KAL 2.0 bestaat namelijk uit 8 banen in verschillende steken met daartussen een herhalingsrand. Bekijk in deze blog het uitgebreide patroon en video tutorial. Hierin laten we stap-voor-stap zien hoe je de steek breit. Zo kun je ook als beginner gemakkelijk meedoen! Je kennis toch nog even opfrissen tussendoor? Bekijk dan nog eens onze Leren Breien-pagina! Voordat je het weet heb je een prachtige deken gebreid. Lees alle info over de Droomdeken 2.0 CAL/KAL hier!

Droomdeken 2.0 KAL

Benodigdheden
- 18 bollen Yarn and Colors Happy
- Naaldpunten 5/6/7mm
- Verlengkabel 120 cm
- Kabelnaald

Gebruikte steken
st = steek
re = rechts
nld = naald
av = averechts
kst = kantsteek (1e st en laatste st van de nld altijd re breien)
Tricotsteek = goede kant van het werk re breien, achterkant av breien
afh = afhalen

Droomdeken 2.0 KAL Breipatronen

 nopjes patroon Ruitjes patroon

Droomdeken 2.0 KAL week 5 Droomdeken 2.0 KAL week 6 Droomdeken 2.0 Kal Breipatronen 

Let op! De filmpjes zijn slechts ter indicatie hoe de steek gebreid moet worden. Volg het geschreven patroon voor de complete beschrijving van de steek.

Week 1 Herhalingsrand en Golf Steek: Download het breipatroon van de Droomdeken 2.0 KAL Week 1 en bekijk hier de tutorial van week 1!
Week 2 Wafel Steek: Download het breipatroon van de Droomdeken 2.0 KAL Week 2 en bekijk hier de tutorial van week 2!
Week 3 Nopjes Steek: Download het breipatroon van de Droomdeken 2.0 KAL Week 3 en bekijk hier de tutorial van week 3!
Week 4 Ruiten: Download het breipatroon van de Droomdeken 2.0 KAL Week 4 en bekijk hier de tutorial van week 4!
Week 5 Kabels: Download het breipatroon van de Droomdeken 2.0 KAL Week 5 en bekijk hier de tutorial van week 5!
Week 6 Vierkanten met Ribbelsteek: Download hier het breipatroon van de Droomdeken 2.0 KAL Week 6 en bekijk hier de tutorial van week 6!
Week 7 Rijstkorrelsteek: Download hier het breipatroon van de Droomdeken 2.0 KAL Week 7 en bekijk hier de tutorial van week 7!
Week 8 Gekruiste Kabel: Download hier het breipatroon van de Droomdeken 2.0 KAL Week 8 en bekijk hier de tutorial van week 8!
Week 9: De rand: Download hier het breipatroon van de Droomdeken 2.0 KAL Week 9!

Veelgestelde vragen

 • Moet ik me aanmelden om mee te kunnen doen? Nee, je hoeft je niet aan te melden! Iedereen kan meedoen en de patronen blijven onbeperkt online staan.
 • Hoelang duurt de Droomdeken 2.0 CAL/KAL? De CAL/KAL bestaat uit 9 weken waarbij er elke week een nieuwe brei- en haaksteek inclusief tutorial filmpje behandeld wordt.
 • Wanneer start de Droomdeken 2.0 CAL/KAL? Maandag 29 januari 2018 om 12:00 uur worden de eerste haak- en breipatronen van de Droomdeken 2.0 online geplaatst. Daarna wordt er elke maandag om 12:00 uur een nieuw deel van het patroon geplaatst op het Wolplein blog.
 • Waar kan ik het Droomdeken 2.0 Pakket bestellen? Bestel het Droomdeken 2.0 KAL Breipakket hier en het Droomdeken 2.0 CAL Haakpakket hier!
 • Waarom is het haakpakket duurder dan het breipakket? Gehaakte projecten nemen over het algemeen vaak meer garen in beslag dan breiprojecten. Daarom zitten in het haakpakket meer bollen dan in het breipakket.
 • Kan ik ook nog de eerste Droomdeken haken? Ja natuurlijk! Bekijk hier alle informatie en patronen van de allereerste Wolplein Droomdeken.
 • Zijn de bollen Yarn and Colors Happy los verkrijgbaar? Jazeker, bestel nu hier de losse bollen van Yarn and Colors Happy!

Let op! De Droomdeken 2.0 patronen zijn eigendom van Wolplein en mogen op geen enkele manier digitaal of fysiek verspreid of geëxploiteerd worden. Mocht je hier vragen over hebben neem dan contact op via email of telefoon.

Geef een reactie

116 reacties

 • Ann Sarre

  Beste,
  Dit lijkt me een zeer leuk project! Kan ik in België deze droomdeken breien met wol die ik hier kan kopen? Zo ja, waar vind ik de kleurverdeling van het aantal verschillende bolletjes en dikte garen? Of moet ik het pakket bij jullie bestellen om de beschrijving te kunnen hebben?
  Alvast dank voor uw antwoord!
  Beste groeten, Ann

  • Hoi Ann, Het pakket van de droomdeken is alleen bij Wolplein verkrijgbaar omdat het garen exclusief voor de deken is ontwikkeld. In de informatie blog (zie link bovenin de tekst) kun je alles lezen over het garen. De beschrijvingen worden elke maandag gratis geplaatst in dit blog. Groetjes Elianne

 • Wilma aan den Toorn

  Wat is de samenstelling van de Yarn and Colors Happy waar de droomdeken van gemaakt is?

 • Brigitte

  In het patroon van de golf steek staat dat deze 6x herhaald moet worden. Is dit geen 21x?

 • Pauline

  Hello,

  Wat zijn ongeveer (hangt natuurlijk af van hoe strak of los je breit) de afmetingen van de deken? De vorige CAL was ca. 130x220cm las ik. Geldt dat voor deze ook? Ik pas het patroon namelijk aan voor een wiegdeken (tot 100cm) dus zal de steekranden smaller gaan maken zodat ik toch alle mooie steken kan leren. Of is zoiets niet mogelijk?

  Groetjes,

  Pauline

 • Henny van Berlo

  Ik ben de deken aan het breien.....hartstikke leuk. Precies gedaan wat er stond maar de onderrand krult om. Dit zie ik niet bij het filmpje. Wat doe ik verkeerd? Bij voorbaat dank!

 • Brigitte

  Vraagje over de schrijfwijze van het patroon. In toer 3 staat: *3 re, 1 nopje, 4 re** Herhaal van *tot**. Dan zitten er 7 rechte steken tussen de noppen. In toer 9 staat: *1 re, 1 nopje, 4 re** Herhaal van *tot**. Dan zitten er 5 steken tussen de noppen. Gezien de teltekening ga ik er vanuit dat het eerste * voor het nopje hoort te staan zodat er 4 steken tussen de noppen komen.

  • Brigitte

   Ik zie het al. Naald 3 moet zijn: *3 re, 1 nopje, 1 re** Herhaal van *tot** en naald 9 is dan: *1 re, 1 nopje, 3 re** Herhaal van *tot**. Dan klopt het volledig.

  • Carla

   Oh wat erg.....ik heb dit helaas te laat gezien. Patroon lezen is nog niet mijn ding. Ben net met de laatste naalden van de nopjes bezig. Nou ja het is handmade.....mag ook wel iets niet goed zijn.

 • Iris

  Kan er ook een uitleg gegeven worden hoe je met rondbrei pennen heen en weer kan breien? Nooit eerde met zo,n naald gewerkt. Is er evt een filmpje van ?

  • Evy Pieters

   Beste Iris, eigenlijk is het op rondbreinaalden net hetzelfde als op gewone naalden. Je gebruikt ze als 'lange naald' en wisselt gewoon steeds van kant. De steek die je op het einde gebreid hebt, wordt de volgende toer de eerste. (en je andere breinaald breng je gewoon naar voor.

 • Henriette

  Ik zie in de herhalingsrand een verschil in het geschreven patroon t.o.v. het getekende patroon .Moet de derde naald niet gelijk zijn aan de zevende naald?( in de geschreven versie)

 • Hanneke

  Ik zie op de foto's een beginrand van 1 re. en 1 av. maar daar staat niets van vermeld in de omschrijving. Er wordt direct met de herhalingsrand begonnen.
  Hoe zit dat?

  • Hanneke

   Wat is het antwoord op mijn vraag over de beginrand 1 re 1 av die ik op de foto zie maar niet terugvind in de beschrijving waar met de herhalingsrand begonnen word?

 • Jeanet

  Alweer een prachtige deken, nu ook om te breien. Wil met de golfsteek beginnen, moet ik dan nog eerst een naald
  recht en av recht breien, na de herhalingsrand?

 • Callista

  Hallo
  Ik zou graag het patroon van de gebreide droomdeken week 1 willen hebben, op de beurs garen gekocht en wil aan de slag. Maar wat ik ook aan klik komt gehaakt naar voren maar niet wat ik zou willen, hoe en waar kan ik het patroon vinden van week 1. Zou fijn zijn als u me even een link geeft, alles geprobeerd maar kom steeds op het haken terug.
  Met vriendelijke groeten Callista

 • Gudrun

  Hallo
  Ik ben nog maar halfweg de noppen en ben al bezig met bol 6. Wat als je wol tekort komt? Kan je deze dan nog bijbestellen?
  Vriendelijke groet

  • Hoi Gudrun,
   Wat leuk dat je de droomdeken aan het maken bent!
   Voor extra bollen adviseer ik je om contact op te nemen met onze klantenservice via telefoonnummer 0800-1251 of e-mailadres info@wolplein.nl.
   Je kunt dan meteen met hen afstemmen hoeveel bollen je nog nodig hebt.
   Veel succes! Groetjes, Annelieke - Team Wolplein

 • Claudia

  Wat een leuke deken!
  Ik wil hem gaan breien maar brei je alles direct aan elkaar zodat je 1 grote lap hebt of maak je verschillende lappen en maak je ze later allemaal aan elkaar zodat het een deken word?

 • brigitte

  Misschien een te snelle reactie op het patroon van week 4: er ontbreekt een 14de naald in de omschrijving. De laatste naald (13) is een heengaande, zo ook de eerste van de herhalingsrand.

  • Hoi Brigitte,
   Het patroon is inderdaad aangepast.
   Na deze 13 naalden herhaal je naald 2 t/m 13, daarna naald 2 t/m 7 en daarna brei je nog één naald averechts.
   Heel veel succes!
   Groetjes, Annelieke – Team Wolplein

 • Marleen

  En in aanvulling op Birigitte: brei je het patroon van week 4 maar 1 x? Er staat nergens dat de 13 (of toch 14?) nld herhaald moeten worden.

  • Marleen

   En dank voor de snelle aanpassing!

  • Els

   Hallo, ik ben enthousiast aan het breien aan deze mooie droomdeken. Bij het patroon van week 4, de ruiten, verwacht ik eigenlijk dat de 13 naalden nog eens ( of misschien meer keer) herhaald moeten worden. Klopt dat? Het staat echter niet in de beschrijving, terwijl de foto van de deken wel meer rijen aan geeft. Graag hierop een antwoord? Dank je wel.

  • Hoi Marleen,
   Het patroon is inderdaad aangepast.
   Na deze 13 naalden herhaal je naald 2 t/m 13, daarna naald 2 t/m 7 en daarna brei je nog één naald averechts.
   Heel veel succes!
   Groetjes, Annelieke – Team Wolplein

 • YvonneVerlaat

  Goedendag,
  Patroon 4 ben ik vanavond aan begonnen. Bij naald 2 kom ik steeds 1 steek te kort. Heb het een paar keer uitgehaald maar ik denk dat ik 1 steek te kort kom. Je begint met 1 kantsteek en * 1 averecht met dubbele omslag en daarna 4 averecht**, dit herhaal je 42 keer en dan eindig je met 1 averecht met dubbele omslag en 1 kantsteek.
  Dat is: 1+( 42 x 5 =) 210+ 1+1= 213 steken

  Klopt mijn berekening?

  Groet, Yvonne

 • Yvonne

  Sorry! Ik ben een beetje dom. Las gewoon het patroon verkeerd. Lukt me nu wel hoor.

 • Trientsje

  Ik heb op de beurs deze droomdeken gekocht in de gebreide versie.
  Ik heb nu op herhalingrand na week 2 af, maar heb bijna 4 bol gebruikt , ik ben zo bang dat ik straks niet voldoende garen heb ?

  Wie kan mij van mijn angst afhelpen?

  Groetjes Trientsje

 • Yvonne

  Hoeveel meter garen zit er op een bol Happy waar de droomdeken van is gemaakt?

 • Annie Esselink

  Hallo,
  ik ben begonnen met de eerst herhalingsrand, daar wordt begonnen met 3 nld tricotsteek, dat vindt ik in de volgende herhalingsrand niet terug.
  daar wordt direct met de herhalingsrand begonnen, klopt dit? wordt de deken aan een stuk gebreid ( moet ik na de herhalingsrand gewoon door breien, niet afkanten?) of worden de banen aan elkaar genaaid?
  Hgr Annie

 • G tuithof

  Ik kom niet uit het begin van week 4 het ruitjes patroon breien krijg het begin niet

 • Gerda Kruithof

  Help ik krijg tour 7 niet goed

 • Tony

  Heb een vraag over de gebreide versie van de cal droomdeken
  In toer 2in de beschrijving staat 1av met dubbele omslag 4 av breien en weer 1av met dubbele omslag
  Op you tube doet u als voorbeeld toer 2 2av met omslag en 4av
  Heb het al 3x uitgehaald maar volgens het geschreven patroon kom je dan een pootje voor je kruizing te kort if zie ik het nu verkerrd en wat is het nu 1av dubbele omslag of 2av dubbele omslag zoals op youtube staat???
  Mvrgr

 • Gerda tuihof

  Ik heb niet goed gelezen bij tour 2 nu goed sorry hoor

 • Ria vd Vorst

  Ik heb een vraagje, over week 4.
  Ik heb t/ m week 3 op rondbreinaald 5 gebreid. Echter vanaf week 4 moeten we naalden 7 gebruiken.
  Ik krijg de steken niet op de pennen! Zo strak brei ik niet.
  De eerste 2 naalden zijn nog tricot, eerst 1 naald met 6, en dan 1 naald met 7?
  En dan verder met 7, is dat een oplossing?
  Of heeft iemand een beter idee?

  • Pauline

   Je kan het beste je werkje “over breien.” Dus, je werk gaan breien op naald 7. Zo van 5 naar 7. Gaan schuiven is onmogelijk. Of lukt het breien ook echt niet?

  • Hoi Ria, je gaat inderdaad de eerste naald breien met 7mm als rechternaald en na 1 naald gebreid te hebben wissel je de andere naald ook om voor 7mm. Dan krijg je de steken er als het goed is gewoon goed op!

 • brigitte

  Vraagje: bij Brei deze steek tot een totaal van 33 naalden betekent dat naald 3 en 4 herhalen?

 • Saskia

  Hoi!
  Ik ben ook begonnen met breien! Ik vind de gele wol geweldig mooi!
  De uitleg over de herhalingsrand in het filmpje vind ik wat verwarrend. Ze gebruikt averecht en tricotstek door elkaar. ook kan ik niet zien hoe die rand nu uiteindelijk moet worden, dat zou erg helpen.
  Mijn vraag nu: Ik heb de eerste toer 1 re 1 av gebreid. De tweede toer av. Als ik tricotsteek brei, dan zou ik de volgende toet recht moeten breien, maar zei zegt averecht? Als ik alles averecht brei, dan kan ik toch net zo goed alles recht breien? Want dan worden het ribbels.
  Dusse.... ik weet het niet....

 • anya

  Wat een leuk idee die droomdekens , ik ga er zeker aan beginnen. Ik vraag mij af of er van de eerste droomdeken ook een brei patroon is?
  Alvast bedankt voor het antwoord!

 • Saskia

  Het zal niet echt veel uitmaken, maar de beschrijving van het breipatroon van week 8 komt niet overeen met de tekening. Op de tekening wordt naald drie naar links gekruist en in het instructiefilmpje en in de beschrijving wordt naald naar 3 naar rechts gekruist. Beetje verwarrend is dat wel.

 • Helmi

  Bij het patroon van week 8. Kom ik niet met 3 averechts uit maar met 5. Heb het patroon doorgelezen en kom tot de conclusie dat ik ergens 2 steken had moeten minderen,maar waar. Kan het niet terugvinden, want ik heb 212 steken op mijn naald staan en alle andere patronen klopte.
  Groetjes Helmi

 • Moerman Magda

  Voor week 8 kom ik uit met 5 averechts + kantsteek. Ik heb nochthans 2 steken geminderd. Mag ik eindigen met 2 av met dubbele omslag, 3 av en kantsteek?

 • Yvonne

  Goedemorgen,
  een vraag:
  Ik brei de deken en heb nu een vraag over week 8.
  in de eerste naald van het patroon heb ik geminderd tot 210 steken.
  in naald 2 begin je met 1 kantsteek, 3 averecht en dan een herhalingspatroon van 4 steken. Je zou moeten eindigen met 3 averecht en 1 kantsteek.
  Na de laatste 4 steken van het patroon heb ik echter nog maar 2 steken op de naald ( 1 averecht en 1 kantsteek)
  Als ik het op de rekenmachine natel klopt het ook: 210- 2 kantsteken- 6 averecht= 202. 202 is niet deelbaar door 4.
  Kan ik gewoon breien zoals ik nu uitkom en staat het verkeerd in het patroon beschreven of zie ik iets over het hoofd?
  Groet, Yvonne

 • Lotte

  Hallo, ik vond het zo'n geweldige deken dat ik nog snel begonnen ben aan een inhaalrace om de deken mee te breien.
  Ik ben begonnen met de herhalingsrand maar klopt het dat de rand van de deken in de filmpjes een andere is dan de rand in het uitgeschreven patroon?
  Ik zie een soort boordsteek die ik wel heel mooi vind, waarom staat deze niet in het patroon?
  Bij voorbaat dank voor de reactie! Groetjes, Lotte

  • Hoi! Deze boord wordt in de laatste week er aan gebreid. Groetjes Elianne

   • Lotte

    Hallo,
    Kan ik de boord er ook gewoon aan het begin en einde vd deken eraan breien aan één stuk ipv een losse rand?
    Kan ik daarvoor naald 6 gebruiken en de rest van het patroon als beschreven volgen?
    Alvast bedankt!

    • Hoi Lotte, in principe zou het kunnen, maar in ons patroon breien we eerst de zijrand van de deken en daarna de boord ook op de zijrand. Dus als je direct er aan gaat breien dan kun je die volgorde niet aanhouden. Ook ziet het er wel wat anders uit als het origineel als je direct aanbreit in plaats van steken op neemt. Groetjes Elianne

 • Trientsje

  Wat een pracht deken ben er nu al super blij mee. Ik ben de dag van de handwerkbeurs gestart met droomdeken 2.0 en gisteren week 8 af gemaakt. dus drie weken ingehaald. Wat een duidelijk patroon en de filmpjes maken het ook handig voor een niet ervaren breister als ik :)

  Nu de rand er om ben zeer benieuwd hoe dit gaat worden.
  Heb nog bijna 3 bol over hoop zo dat het genoeg is.

 • Celine

  Ik ben bezig met de Kal week 4. In de 7e naald staat 2 st naar links en 2 naar rechts. In het filmpje is het steeds maar 1 steek naar links en 1 naar rechts. Wat is goed?

 • Erika

  Ik brei de droomdeken 2.0
  Ik ben nu bij week 7.
  En kom er niet uit bij het breien van naald 3.
  Ik moet steken kruisen. Klopt het dat je dan 1 gewone steek met 1 steek met dubbele omslag op de kabelnaald moet zetten?
  Lijkt mij dat het er vreemd uit komt te zien.

  Groeten erika

 • Ria vd Vorst

  Hoeveel steken moet ik hebben om aan blok 5 te beginnen? Ik had er 244.
  In eerste instantie 212+30= 242.
  Maar in blok 4 moest je er 2 bijmaken, moet dit wederom 242 worden, voor blok 5?

  • Hoi Ria,
   Ja klopt, dit moet weer 242 worden.
   Bij blok 5 moet het aantal steken een meervoud zijn van 6 – 2. Dus 242 is prima, 242-2 = 240/6 = 40
   Succes!
   Groetjes,
   Anke - Team Wolplein

 • Gudrun

  Prachtige deken! Nog twee boorden en hij is klaar. Ik zal het missen... Op naar de gebreide droomdeken 3.0!

 • Martine

  Ik heb een vraagje over de wol, kan je ook andere wol gebruiken van Yarn and Colors? Of is Happy het mooist?

  • Hoi Martine,
   Dat kan ook, het is maar net wat jij mooi vindt! Happy is wel met zorg uitgekozen en het patroon is afgestemd op het garen Happy. Als je een ander garen wilt dan is het verstandig om eerst een proeflapje te breien. Groetjes, Anke - Team Wolplein

 • Martine

  Hallo,
  Ik ben bezig met het droomdeken te breinen tot nu toe ging het goed maar den aan de wafelsteek gekomen en daar klopt het niet ik moet eindigen met een dubbele omslag en een keer lossen zo sta het geschreven maar ik eindig met 4 rechtse en een keer lossen, heb 212 steken opstaan zoals aan gegeven sta in de werkbeschrijving. Wie kan mij helpen

  • Hoi Martine, na de eerste week en de herhalingsrand moet je 1 steek hebben gemeerderd tot 213 steken. Dan zou het patroon uit moeten komen want je hebt 2 kantsteken, breit 1 steek recht met omslag en dan heb je een meervoud van 5. 213-2-1/5 = 42 keer het *tot** herhalen. Groetjes Elianne

 • Desiree

  Ik wil heel graag deze deken maken maar heb niet zo veel budget. Kun je me misschien een goedkoper alternatief geven voor de breigaren

  • Hoi Desiree,
   Het garen heeft een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding maar is in vergelijking met bijv. arcryl garen wel prijzig. Als je een goedkopere variant wilt breien dan zou ik voor Stylecraft special DK gaan. Je krijgt dan wel een hele andere look en moet ook het patroon op het garen aanpassen. Succes!

 • Hannie de Heij

  Goedemiddag,
  Ik ben met de ruiten bezig, week 4, gebreide versie 2.0. Aan het eind staat: herhaal nld 2 tot 13 en nld 2 tot 7. Moet dit niet zijn: t/m?
  Verder tot nu toe alles heel duidelijk en ook de tutorials prima te volgen! Het gaat sneller dan ik had verwacht en dat is fijn, want ik brei er straks nog een (voor 2 logeerbedden).

 • Gerrie

  Heb je al die benodigdheden nodig van breinaalden.

 • Stefanie

  Ik loop vast in week 4. Ben een beginnende breier, maar ik heb bij toer 1 t/m 6 maar 1 grote lus op mijn naald zitten. En nu kom ik volgens mij niet uit met de steken die ik moet kruisen. In het filmpje staan er ook iedere keer 2 grote lussen op de naald.

  • Goedemiddag Stefanie,

   Dank je voor je vraag. Als je maar 1 lange lus hebt in steek 1 t/m 6, klopt er inderdaad iets niet.

   In toer 2 staat: 2e nld: 1 kst, *1 av met dubbele omslag breien, 4 av, 1 av met dubbele omslag breien** Herhaal van *tot** en eindig met 1 av st met dubbele omslag en 1 kst.
   Wat hier eigenlijk staat is dat je begint met een lange steek, dan 4 averechte en dan weer een lange steek. Als je dit herhaalt, brei je dus steeds 2 lange steken achter elkaar omdat de herhaling begint en eindigt met een lange steek.

   Als je precies doet wat er staat, komt het goed. Mocht je er niet uit komen, laat het ons dan even weten.

   Succes! Vriendelijke groet, Suzanne

 • Janneke

  Klopt het dat na de nopjes steek averechts aan de goede kant komt

  • Goedemorgen Janneke,

   Dank je voor je vraag.
   De nopjes zullen aan de voorkant van je deken naar buiten moeten steken, dus aan de goede kant van het werk waar ook de herhalingsrand uit steekt.

   Mocht je twijfelen of het bij je deken wel goed gaat, dan mag je altijd even contact met ons opnemen via 0800-1251 of een foto mailen naar info@wolplein.nl. Dan kijken wij het graag voor je na.

   Veel haakplezier!
   Groetjes Suzanne

 • Nadia Aouni

  Hallo
  Zou graag het patroon droomdeken 2.0 downloaden maar lukt niet kan ik dat dan bij jullie bekomen groetjes Nadia

 • Romy

  Komt er dit jaar weer een nieuw droomdeken om te breien? Ik sta te trappelen om een keer mee te doen!

 • Marjolein

  Ik ga eindelijk aan de Droomdeken beginnen, beter laat dan nooit. Wel vraag ik me af of je de rand niet gelijk mee kan breien?

 • Tjarda Lutke

  Hallo! Ik wil ook ontzettend graag gaan beginnen aan de droomdeken! Ik zag dat het gebreid wordt op een rondbreinaald van 120cm welke dikte kan ik het beste gebruiken aangezien er vermeld wordt: 5/6/7 mm..? Ik ga de wol van Yarn and Collors happy gebruiken. Ik ben van plan de bolletjes wol los te bestellen in plaats van het pakket te bestellen. Liefs, Tjarda

  • Hoi Tjarda,

   Leuk dat je de deken wil gaan breien! Omdat het verschillende steken zijn, hebben sommige steken een dikkere of dunnere naald nodig dan de andere steken in de deken. Daarom heb je zowel naalddikte 5mm, 6mm en 7mm nodig.

   Wellicht is het het handigst om een losse kabel van 120cm te kopen en losse naaldpunten. Dan kun je de punten wisselen op de kabel als je van dikte moet switchen.

   Je zou de KnitPro Zing verwisselbare rondbreinaalden als naaldpunten kunnen bestellen en daarbij de KnitPro Kabel Zwart van 120cm kunnen gebruiken.

   Succes! Groetjes Suzanne

   • Tjarda Lutke

    Hey Wolplein,

    Inmiddels ben ik begonnen met het patroon van week 8, ik merk dat ik al 3 keer naald 2 heb geprobeerd, maar ik kom steeds niet uit. Ik moest in de eerste naald 2 steken minderen, zo kom ik op 210 steken, in de tweede naald begin ik met 1 kantsteek en daarna 3 averechts, vervolgens komt er een herhaling van 2 averechts dubbele omslag & 2 averechts (als blokje van 4) als ik die herhaling door laat gaan tot het eind moet ik eindigen met 2 dubbele omslag, 3 averechts en 1 kantsteek. Echter eindig ik met 2 dubbele omslag, en houd ik 3 steken over (waarvan 1 kantsteek)
    wat doe ik verkeerd.....?

    Dan heb ik nog een tweede vraag:
    Bij week 9 staat hoe je de rand moet breien, ik begrijp alleen niet hoe je van de zijkanten steken kan zetten op je naald als het werk van de naald is. Hierbij staat ook geen filmpje wat ik persoonlijk wel fijner vind om te kunnen kijken hoe het gedaan moet worden.

    Liefs, Tjarda

 • Lotte

  Wat een leuke deken. Een aantal vraagjes:
  -In de beschrijving staat dat verlengnaald 120 cm nodig is. Is dit inclusief of exclusief de naalden?
  -Welke maat kabelnaald is nodig?
  -Voor de zijrand is breinaald 6 cm gebruikt. Welke naald wordt gebruikt voor de onder- en onder rand?
  -Het garen is geschikt voor naalden 5-6 en het patroon wordt gebreid op naalden 5, 6, 7. Wanneer garen is geschikt voor naalden 4-5, wordt er dan aangeraden om voor alles een naald kleiner te gebruiken?
  Alvast bedankt voor de antwoorden.
  Groetjes Lotte

  • Hi Lotte! Je hebt inderdaad de kabel 120 nodig. Die is dan eigenlijk ongeveer 100 cm, en met de naaldpunten erbij kom je aan de 120cm. Zo worden rondbreinaalden altijd aangeduid.
   De onder- en bovenrand worden ook op naalden 6mm gebreid. Wat je zegt over garen op naalden 4-5 mm heb je inderdaad ook kleinere naalden nodig dan de 5-6-7. Welke precies is afhankelijk van je eigen hand van breien. Het proeflapje is hiervoor enorm belangrijk.
   Groet, Stefanie.

   • Lotte

    Hartelijk dank voor de snelle reactie. Dan ga ik het inderdaad op kleinere naalden proberen met garen voor naalden 4-5. Welke kabelnaald raden jullie aan? Dezelfde als de breinaald van de desbetreffende strook?

    Groetjes Lotte

 • Lotte

  Nog een vraagje over de herhalingsrand. Deze begint met:
  Zet 212 st op met nld 6mm = veelvoud van 30 steken + 1 kst aan beide zijdes.Brei met naald 5mm 3 nld tricotst waarvan de 1e nld av is.

  Klopt het dat dit bovenstaande gebreid moet worden voordat wordt verdergegaan met naald 1: 1e nld:1 kst, *1 re, 1 av ** Herhaal *tot** einde nld en eindig met 1 kst.

  En worden deze drie eerste naalden in iedere herhalingsrand gebreid of alleen in het begin?

  Verder vroeg ik mij af of de eerste drie naalden geen ribbelsteek ipv tricosteek moeten zijn, zoals lijkt op de afbeeldingen en zodat het niet omkrult.

  Groetjes Lotte

 • Sabina

  Ik zou heel graag aan dit mooie deken willen beginnen. Maar ik ben helemaal niet gewoon om met ronde breinaalden te werken. Is het ook mogelijk met rechte breinaalden?

  • Goedemorgen Sabina,
   Wat leuk dat je de Droomdeken 2.0 wilt gaan maken. De reden dat er rondbreinaalden gebruikt worden is omdat zo'n deken een groot project is wat niet makkelijk op rechte breinaalden past in verband met de geringe lengte van de breinaalden. Je breit net als met rechte breinaalden in heen en weer gaande toeren, alleen gebruik je de kabel om je werk op te vangen.
   Veel plezier met het maken van de Droomdeken!

   Groetjes Veronique

Moment...