Gehaakte pannenlappen - gratis haakpatroon

gehaakte pannenlappen
Op zoek naar een nieuw project én mooie keukenhulpjes? Haak dan deze pannenlappen die zowel praktisch als prachtig zijn! De pannenlappen zijn erg stevig doordat je ze haakt met Durable macramé. Door de combinatie van diverse steken krijg je een sierlijke effect.

Gehaakte pannenlappen -  Gebruik de pannenlappen als onderzetter of om je handen te beschermen tegen de hitte als bijvoorbeeld iets uit de oven haalt of de pasta afgiet. Durable macramé is een stug katoengaren en hierdoor is de pannenlamp stevig en behoud goed zijn vorm. Dit garen geeft een stoere look aan je project en je kunt ze wassen tot 60 graden! Kies uit 20 prachtige kleuren en haak deze keukenhulpjes.

Durable-Macrame

Gebruikte materialen voor 2 pannenlappen
- Haaknaald 4 mm  
- 2 bollen Durable Macramé in de kleur Curry (kleurnummer 2211) (Je hebt 1 bol per        pannenlap nodig en je houd dan nog een beetje over maar niet genoeg voor nog één    pannenlap. Dus 2 bollen voor 2 pannenlappen. Maar als je bijvoorbeeld 4                       pannenlappen wil maken dan heb je genoeg aan 3 bollen).

Gebruikte afkortingen
l  = losse
hv  = 
half vaste
v  = 
vaste
st  = 
stokje

Iedere hand van haken is anders. Zorg dat je de pannenlappen een beetje stevig haakt. De afmeting van deze pannenlap gehaakt met haaknaald 4 mm is 20 cm breed en 20 cm hoog. Zie je na een paar toeren dat je pannenlap een stuk breder of smaller is pas dan je haaknaald aan met bijvoorbeeld een halve maat groter of kleiner om het hetzelfde resultaat te krijgen.

gehaakte pannenlappen

Gratis haakpatroon gehaakte pannenlappen 

Je haakt heen en weer. Na iedere toer keer je werk om.

Toer 1: Haak een ketting van 30l. Haak in de 3de l vanaf de haaknaald 2st.
*Sla nu 2l over op de lossenketting. Haak in de volgende l 1v, 2st*. Herhaal *tot*, tot het einde van de toer, maar eindig met 1v in de laatste l.
Toer 2: Haak 2l. Haak nu nog 2st in de eerste v. *Sla 2st over, haak in de v 1v, 2st*. Herhaal *tot*, tot het einde van de toer, maar eindig met enkel 1v in de laatste steek.
Toer 3 t/m 20: Herhaal toer 2. Wil je een ophanglusje aan je pannenlap sluit dan je werk niet af na toer 20. Haak 10 l. Sluit af met 1hv aan de zijkant van de laatste v. Sluit af. Werk de begin en einddraad netjes weg.


Wij zijn benieuwd naar jouw gehaakte pannenlappen! Deel hier een foto van op onze Facebookpagina of op Instagram met #wolplein.

Annemarie Arts

Geef een reactie

Moment...