Goedgemutste Breicampagne - Doe mee!

breien-voor-innocent

Misschien heb je ze wel eens in de supermarkt of in een kiosk zien staan: de smoothies van innocent met een vrolijk mutsje erop. Ook dit jaar is er weer De Goedgemutste Campagne en ze bestaan 10 jaar! Wolplein doet mee met mutsjes breien voor het goede doel, jij ook? Lees hier snel verder. 

Lekkere smoothies met leuke mutsjes voor het goede doel. Klinkt aantrekkelijk toch? Dat vinden wij ook en daarom helpt Wolplein dit jaar mee met mutsjes verzamelen. Samen met innocent drinks, het Nationaal Ouderenfonds en heel veel breisters in Nederland (jij!) is het de bedoeling t/m 6 december zoveel mogelijk mutsjes te breien en in te zamelen. Vanaf begin 2016 zullen de mutsjes op alle smoothies van innocent te vinden zijn en zal van ieder verkocht flesje €0,20 naar het Ouderenfonds gaan.

Hoe het werkt:

hoe-werkt-brei-mee-met-innocent

Een mutsje breien?

Wil je een mutsje breien maar ben je nog op zoek naar een cool patroon? Op de website van de Goedgemutste Breicampagne vind je verschillende leuke patroontjes. Daar vind je ook een instructiefilmpje van hoe je een mutsje maakt. De patronen hebben een verschillende moeilijkheidsgraad, dus er is voor ieder wat wils!
Voor het maken van de mutsjes kun je het best dun garen gebruiken, geschikt voor naald 4. Geschikte garens hiervoor zijn onder andere Stylecraft Special DK, SMC Bravo en Lana Grossa Elastico.

Ben je ondanks de duidelijk uitleg nog niet zo'n held in breien? Koop vanaf februari een innocent smoothie mét muts en draag alsnog je steentje bij!

mutsje-breien-of-haken

Brei een mutsje en steun eenzame ouderen

Ben jij enthousiast geraakt en wil je graag meedoen? Dat kan. Brei één of meer mutsjes en lever ze voor 6 december 2015 in! Je kunt ze sturen naar Wolplein of inleveren in het Wolplein Inspiratiecentrum.
Je kunt ze ook gratis verzenden naar:
Innocent
Antwoordnummer 46554
1060WB Amsterdam

goed-gemutste-breicampagne

Geef een reactie

9 reacties

 • Mevrouw Mostertman

  hebben jullie ook een haakpatroon van die mutsjes. Ik haak liever dan dat ik rond moet breien.

  • Wolplein.nl

   Hallo Mevrouw Mostertman, je kan ook zeker een lapjes haken. Als je een lapje haakt van 12 cm lang en 6 cm hoog. Dan kan je hier een mutsje van maken. Succes, Charlotte!

 • Janno

  Hallo,

  Ik zou graag ook meedoen maar ik kan helaas niet breien.
  Maar ik haak heel veel en vroeg me af of er ook patroontjes voor Hakers waren?
  Alvast heel erg bedankt.
  Lieve warme groeten
  Janno

 • Ebba Vogel

  Bedankt voor het hele leuke mutsje. Deze heb ik samen met mijn vader gekocht in de jumbo in Berkel-Enschot. Ik ben namelijk een beetje ziek en heb wat extra vitamientjes voor mijn keel gekocht. Mijn molletje krijgt nu geen koud hoofdje meer als hij boven de grond uit komt. Mijn foto staat op twitter. ???

 • Nienke van Kooy

  Mijn vraag is de volgenden. Ik heb 10 dagen geleden 2 schoenendozen vol mutsjes opgestuurd naar Antwoordnummer 1181 in Diemen. Vraag me af of die aangekomen zijn.
  Groet.

 • Lisette

  Ik ben op zoek zoek naar de eiermutsjes van innocent, zijn ze nog te koop?

  • Hoi Lisette!

   De mutsjes zijn verkrijgbaar op de Innocent-flesjes in de supermarkten. Als er geen mutsjes op de flesjes zitten, zijn er even geen mutsjes meer op voorraad.

   Groetjes Suzanne

Moment...