Haken voor Kerst: maak je eigen versiering!

Haken voor kerst

Haken voor Kerst - De dagen worden korter, Sinterklaas is in het land en ook de andere feestdagen naderen. Een van de leukste dingen in deze tijd is je huis gezellig aankleden en versieren; een kaarsje hier, een lampje daar en natuurlijk de rijkgevulde kerstboom optuigen. Speciaal voor de feestdagen is Saskia Laan aan de slag gegaan met vrolijke kleuren en wat glitter, zodat iedereen spetterend de feestdagen in kan gaan. Lees snel verder voor de patronen!

Speciaal voor de feestdagen is Saskia aan de slag gegaan met leuke versiering. Ze heeft met de garens van byClaire kleurrijke ontwerpen gemaakt die je in de kerstboom kunt hangen, maar ook leuk is voor op je kleding, in een slinger of als afwerking van een project.

Ze heeft gewerkt met byClaire Cotton, Softmix en Sparkle en leuke setjes met verschillende kleuren gemaakt. Met die setjes heeft ze een ster, vallende ster, slinger en ronde hanger gemaakt. Ga jij spetterend de kerstdagen in met deze bonte verzameling hangers en slingers?

Wat heb je nodig voor het haken van de kerstversiering?
- 1 bol byClaire Cotton kleur 2155, 2194, 2136, 2211
- 1 bol byClaire Softmix kleur 212, 2181, 2123, 351
- 1 bol byClaire Sparkle kleur 203, 279, 2181, 2158
- Haaknaald 3,5 en 4,5 en 5 mm
- schaartje en stopnaald

Haakpatronen Kerstversiering

Haken voor kerst

Haakpatroon Bloem:
- Gebruik byClaire Cotton, Softmix en Sparkle en haaknaald 3,5mm en 5mm en 5,5mm

Toer 1: Start met naald 5,5mm en byClaire Softmix. Haak in een magische ring 4 lossen, *1 stokje, 1 losse. Herhaal vanaf *8x en sluit de toer met een halve vaste in de boog van 3 lossen.
Toer 2: Hecht aan in een losse van de vorige toer. 1 losse, haak om de losse van de vorige toer: *(1 vaste, 5 lossen, 1 vaste), herhaal vanaf * 9x. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek van de toer. Hecht de draad af.
Toer 3: Hecht aan met byClaire Sparkle. 1 halve vaste in elke steek. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek. Hecht de draad af.
Toer 4: Gebruik naald 3,5mm. Hecht aan in een boogje van 5 lossen met byClaire Cotton. 1 losse, *1 vaste, 5 lossen, naar volgend boogje. Herhaal vanaf * 9x. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek. Hecht de draad af.
Toer 5: Hecht aan in een boogje van 5 lossen met byClaire Sparkle en naald 5mm. 1 losse, *1 vaste, 6 stokjes, 1 vaste, naar volgend boogje. Herhaal vanaf * 9x. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek. Hecht de draad af.
Toer 6: Hecht aan met byClaire Cotton op een willekeurige steek en haak een halve vaste in elke steek. Hecht de draad af.

haken voor kerst

Haken voor kerst

Haakpatroon roosjes:
- Gebruik ByClaire Sparkle en haaknaald 4,5 mm.

Toer 1: Haak 10 lossen.
Toer 2: 2 keerlossen, haak 1 stokje in elke steek, keer je werk.
Toer 3: 2 keerlossen, haak 4 stokjes in elke steek, keer je werk.
Toer 4: 1 keerlosse, haak 3 vasten in elke steek. hecht de draad af.

Rol het lapje helemaal op, haal de begindraad door het midden naar de achterkant en knoop vast met de einddraad.

Haken voor kerst

Haakpatroon ster:
- Gebruik ByClaire Softmix en Sparkle en haaknaald 5 mm.

Toer 1: Haak in een magische ring 2 lossen en 12 stokjes, en sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek.
Toer 2: *6 lossen, 1 halve vaste in de 2e losse vanaf de naald, een vaste in de 3e losse, een half stokje in de 4e losse, een stokje in de 5e losse, een dubbel stokje in de 6e losse. Sla 1 steek over en haak een halve vaste. Herhaal vanaf *5x en sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek.
Toer 3: Hecht aan met Sparkle in een willekeurige steek en haak 1 halve vaste in elke steek.

haken voor kerst

Haken voor kerst

Hangers met kwastjes:
- Gebruik byClaire Sparkle en byClaire Cotton.

Wikkel het garen 7x om een stukje karton van ongeveer 15cm. Hecht in het midden van het garen een stukje garen byClaire Cotton en maak een knoop. Knip de Sparkle op gelijke lengte af.

Haken voor kerst

Haakpatroon vlaggetjes slinger:
- Gebruik byClaire Softmix en Sparkle en haaknaald 5 mm.

Toer 1: 30 lossen, *1 halve vaste in de 2e losse vanaf de naald, een vaste in de 3e losse, een half stokje in de 4e losse, een stokje in de 5e losse, een dubbel stokje in de 6e losse, een 3 dubbel stokje in de 7e losse en een 4 dubbel stokje in de 8e losse. 20 lossen. Herhaal vanaf *9x.
Toer 2: hecht aan met Sparkle en haak een halve vaste op elke steek rondom de slinger.

haken voor kerst

Haken voor kerst

Haakpatroon vallende ster:
- Gebruik byClaire Cotton en Sparkle en haaknaald 3,5 mm

Toer 1: haak in een magische ring 5 lossen, *3 stokjes, 3 lossen. Herhaal vanaf *4x en haak een halve vaste in de eerste lossenboog.
Toer 2: 2 lossen *(3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in de lossenboog. Herhaal vanaf *5x. Hecht af.

Wind met Sparkle 8x om je hand en bevestig het met de haaknaald om een willekeurige lossenboog van de 2e toer. Knip de uiteinden netjes af tot 1 lengte.

haken voor kerst

saskia laan

Geef een reactie

6 reacties

Moment...