Hartje breien voor Valentijnsdag

Hart

Love is in the air! Geef jouw (gebreide) hart aan jouw grote liefde! Met dit schattige hartje laat je zien hoe gek je bent op je Valentijn.  Brei je mee? 

Het hartje brei je natuurlijk ook als je 'm gewoon leuk vindt. Valentijnsdag is tenslotte niet de enige dag voor liefde!

Benodigdheden:
- 1 bol Phildar Phil Coton 4 (kleur 1038)
- 1 Phildar Phil Coton 4 (kleur 1274)
Breinaalden nr. 4,5
Synthetische vulling

Gebruikte steken

Gerstekorrelsteek:
1e nld.: * 1 r. st., 1 av. st. *, herh. van * tot * en eindig met 1 r. st.
2e en 4e nld.: br. de st. zoals ze zich voordoen.
3e nld.: * 1 av. st., 1 r. st.*, herh. van * tot * en eindig met 1 av. st.
Herh. steeds deze 4 nld. Om de 2 nld. zijn de st. tegengesteld.

Patroon hartje breien

Deel 1
Zet 5 st. op met de breinld. nr. 4,5 kleur Ecarlate, br. in gerstekorrel. en volg het telpatroon voor de meerd. en mind. Op 11 cm (36 nld.) hoogte afkanten.

Br. een tweede zelfde deel.

Afwerking
Sluit de verschillende naden. Zet de 2 delen in elkaar (van punt A tot punt B, daarna van punt C tot punt D). Sluit de randnaad en laat een opening om op te vullen, daarna sluiten. Maak met de draad kl. Poudre een koord van 2 x 4 draden (afgewerkte lengte 50 cm), naai daarna vast op het midden van het hart.
patroon

Je kunt jouw hart gebruiken als deurhanger, hij is leuk om aan een stoel te binden voor bij je Valentijnsdiner of gebruik het hartje als een sleutelhanger. Super lief!

Doe jij iets speciaals met Valentijn? 

Geef een reactie

2 reacties

 • De contouren van dit patroontje zijn zo onduidelijk afgedrukt dat ik niet kan zien waar het meerderen en het minderen ophoudt/begint.
  Daarnaast, ik ben een beginner, zou ik niet weten op welke wijze het meerderen gedaan wordt. Aan het begin met de duim? Of tussen de steken met behulp van de dwarsdraad? Ik kom er niet uit.
  Met vriendelijke groet,
  Ria Panis

  • Wolplein.nl

   Hallo Ria, voor het aangeven waar je moet minderen of meerdere moet je misschien even vanaf de computer kijken waar deze zitten. Het meerderen is 1 extra steek breien uit de steek je al op je naald hebt staan. Het filpmje kun je bekijken bij ik leer breien kopje boven aan onze site. Succes, Charlotte!

Moment...