Hartje punchen voor Moederdag - gratis patroon

hart punchen Moederdag

Wil je graag aan de slag met de hippe handwerktechniek punchen en ook nog iets moois voor Moederdag maken? Dan hebben wij het perfecte project voor je: een gepuncht hart! Wij vertellen je graag hoe je dit speelse hartje kan punchen zodat jij je moeder kan verassen met dit liefdevolle cadeau.

Hartje punchen voor Moederdag -   Punchen is helemaal hip en je maakt er prachtige en kleurige kunstwerkjes mee. Dit hartje voor Moederdag is erg speels door het patroon en het garen!
Meer info over punchen --> Ontdek alles over deze techniek, de benodigdheden en een video waarin Monique laat zien hoe je moet punchen. 

Benodigdheden:
- 1 bol Yarn and Colors Charming kleur 33
- Rico Punch naald
In deze set zitten 3 naaldpunten en 2 draaddoorhalers. Het setje bevat een punch naald die gemakkelijk in lengte te verstellen is en waarbij je de verschillende naaldpunten in de maten 1,3mm, 1,6mm en 2,2mm eenvoudig kunt vervangen.
- Borduurring 16 cm
- Lilian Canvas stofYarn and colors charming

Gratis punchpatroon

Span je punchdoek in de borduurring. Zorg dat hij goed strak erin zit en draai de ring stevig vast ( doe dit eventueel met een schroevendraaier).

Teken met een stift een hartje in het midden van je punchdoek op de voorkant van je werk. Het beste kan je een hartje uitknippen van papier en deze erop leggen en omtrekken. Afmetingen ons hartje: b 8,5 x h 7 cm (gemeten op het breedste en hoogste punt).

Rijg je punch naald in en we gaan starten met punchen op stand 4. Als eerst ga je de rand van het hartje punchen, punch de platte steek dicht bij elkaar. Doe dit 2x rondom. Daarna punch je weer 2 toeren waarbij je de steken als iets verder uit elkaar maakt. Vanaf nu ga je toeren om het hartje punchen waarbij je de steken steeds verder uit elkaar gaat zetten naar eigen inzicht. Door op deze manier de punchen ontstaan aan de binnenkant van de borduurring lusjes. Dit wordt straks de voorkant van je werk. Als je helemaal klaar bent haal je de stof los en draai deze om in de borduurring zodat de kant met lusjes aan de voorkant zit en de platte kant aan de achterkant.

Knip het doek af en voor een mooie afwerking is het mooi als je met een wit naaigaren een rand in het overige stukje doek rijgt.

hart punchen Moederdag

Klaar! Nu heb je een origineel, handmade en liefdevol cadeau voor Moederdag!


Veel punchplezier! Ga jij ook punchen voor Moederdag?  Wij zien graag jouw creatie verschijnen! Deel hier een foto van op onze Facebookpagina of op Instagram met #wolplein!

Haakster monique

Geef een reactie

2 reacties

 • Karin

  Leuk hoor
  Heb t jaren geleden ook gedaan. Leuke bezigheid. Ff kijken of ik de naald nog heb
  Dank je voor t lieve patroon ❤️

 • tony

  in de jaren 80 heb ik al ultra punch (hete dit toen) gedaan op kleding en jassen van mijn kinderen.
  nu ben ik een boekje aan het maken voor voor dementerende ouderen.

Moment...