Kerstversiering haken

kerstversiering-haken-N

Trek de slingers, lampjes en kerstballen maar weer uit de kast, want het gezelligste feest van het jaar staat weer op de stoep. Wil je een keer wat anders in je boom? Zelf kerstversiering haken is origineel en hartstikke leuk! Met dit patroon van Wolplein én Lana Grossa Silkhair haak je deze unieke kerstster en kerstboom. Je hele huis fleurt er van op!

Lana Grossa Silkhair is een pluizig garen en is daarom het ideale garen voor deze versiering. Het glanst en geeft je haakproject net even wat extra's. Deze zachte wol is er in de uni kleur uitvoering, maar je hebt bijvoorbeeld ook keuze uit een draad met glitters of een gemêleerde variant. Kijk eens tussen de mogelijkheden voordat je begint.

Kerstversiering haken

De basis van de ster en het boompje is een granny square. Vanuit daar haak je verder. Heel veel succes!

Wat heb je nodig?
kerstversiering hakenMateriaal;
 Lana Grossa Silkhair en softgrip haaknaald nr.4

Met 1 bol Silkhair maak je zeker 12 hangers. 

Haakpatroon kerstster

Begin met 5 losse en sluit met een h.v. tot een ring.

1e toer: in de ring, 3 losse, 2 dubbele stokjes, 3 losse, *3 dubbele stokjes, 3 losse. Herhaal vanaf * nog 3x. Sluit met h.v. in de bovenste van de 3 losse. Ga met h.v. naar de volgende boog van losse.

2e toer: in de eerste boog van losse: 3 losse, 2 dubbele stokjes, 3 losse, 3 dubbele stokjes. 1 stokje in de middelste van de 3 dubbele stokjes van de vorige toer. In de volgende boog van losse: *3 dubbele stokjes, 3 losse, 3 dubbele stokjes. 1 stokje in de middelste van de 3 dubbele stokjes van de vorige toer. Herhaal vanaf * nog 3x. Sluit met h.v. in de bovenste van de 3 losse. Ga met h.v. naar de volgende boog van losse.

3e toer: In de eerste boog van losse: 3 losse, 3 dubbele stokjes, 4 losse, 4 dubbele stokjes. 1 vaste aan allebei de kanten van het stokje van de vorige toer. Volgende boog van losse: *4 dubbele stokjes, 4 losse, 4 dubbele stokjes. 1 vaste aan allebei de kanten van het stokje van de vorige toer. Herhaal vanaf * nog 3x. sluit met h.v. in de bovenste  van de 3 losse. Hecht je draad af.

Kerstversiering haken

Haakpatroon kerstboompje

Begin met 5 losse en sluit met een h.v. tot een ring.

1e toer:  in de ring, 3 losse, 3 dubbele stokjes, 3 losse, 4 dubbele stokjes, 3 losse, 4 dubbele stokjes, 3 losse. Sluit met h.v. in de bovenste van de 3 losse. Ga met h.v. naar de volgende boog van losse.

2e toer:  in de eerste boog van losse: 3 losse, 3 dubbele stokjes, 3 losse, 4 dubbele stokjes, 1 losse. In de volgende boog: 4 dubbele stokjes, 3 losse, 4 dubbele stokjes, 1 losse. In de laatste boog: 4 dubbele stokjes, 3 losse, 4 dubbele stokjes, 1 losse. Sluit met h.v. in de bovenste van de 3 losse. Ga met h.v. naar de volgende boog van losse.

3e toer: in de eerste boog van losse: 3 losse, 3 dubbele stokjes, 4 losse, 4 dubbele stokjes. 1 dubbel stokje in het midden van de 4 dubbele stokjes van de vorige toer. In de opening van 1 losse van de vorige toer, 4 dubbele stokjes. 1 dubbel stokje in het midden van de 4 dubbele stokjes van de vorige toer. In de volgende boog van losse: 4 dubbele stokjes, 4 losse, 4 dubbele stokjes. 1 dubbel stokje in het midden van de 4 dubbele stokjes van de vorige toer. In de opening van 1 losse van de vorige toer, 4 dubbele stokjes. 1 dubbel stokje in het midden van de 4 dubbele stokjes van de vorige toer. In de laatste boog van losse: 4 dubbele stokjes, 4 losse, 4 dubbele stokjes, 1 losse. In de opening van 1 losse van de vorige toer, 4 dubbele stokjes, 1 losse. Sluit met een h.v. in de bovenste van de 3 losse.

Draai het boompje om en haak 1 h.v. in het eerste dubbele stokje. 3 losse, 1 dubbel stokje in de volgende 3 steken. Keer om en haak 3 losse, 1 dubbel stokje in de volgende 3 steken. Hecht je draad af.

Kerstversiering haken

Nog meer kerstversiering maken?

Ben je op zoek naar nog meer inspirerende DIY-kerstversiering? Kijk eens op onze eerdere blogs voor de feestdagen. Hier vind je onder andere patronen voor een sneeuwpop en een kerstsok. Als dat geen kleurrijke vrolijke kerst wordt?!

Heb jij gehaakte of gebreide kerstversiering in de boom? Deel een foto van je creatie met ons via info@wolplein.nl en wie weet zie je jouw versiering straks terug in onze Wol of Fame!

Geef een reactie

Moment...