Koffie & Wol S01 - Aflevering 10


En we zijn alweer bij aflevering 10! Saskia haakt en pimpt een oud melkkrukje, Lotte ontmoet Tertia en Jolanda van CAL 2015 en Petra breit een sjaal met de zigzagsteek. Uiteraard gaan we weer verder met de Koffie & Wol Stekensjaal, met deze keer een bloemige toer! Kijk je mee?

In deze blog vind je alles rondom aflevering 10, waaronder:

- Het haakpatroon van het gepimpte Catania krukje
- Het breipatroon van de zomerse Zigzagsjaal
- Toer 17a en 17b van de Koffie & Wol Stekensjaal

gepimpte-krukje-koffie-en-wol

Gepimpt Catania Krukje
Saskia haakt een doylie en pimpt daar een krukje mee! Het oude melkkrukje van de boerderij van haar ouders heeft ze roze geverfd en helemaal afgemaakt met een gehaakte doylie. Doylies zijn er in vele verschillende vormen en maten. Saskia heeft deze naar eigen inzicht gemaakt en kiest voor vrolijke lentekleurtjes, past goed bij het krukje!

Materiaal Catania Krukje:
- 1 bol SMC Catania kleur 392, 172, 222, 280, 246, 226, 179, 205, 386, 385, 106
- Haaknaald 3,5

Gratis patroon Catania Krukje

Heb jij ook zin om iets te pimpen met deze leuke doylie? Download hier dan snel het gratis patroon van het Catania Krukje.

zig-zag-sjaal-koffie-en-wol

Gebreide zomerse Zigzagsjaal
Petra breit een zomerse Zigzag sjaal van Rico Cotton lurex en Rico Fashion Colour pop. De vrolijke gemêleerde draad en het glitterdraadje zijn een perfecte combinatie voor een kleurrijke sjaal. Hoe de zigzag-techniek werkt? Petra legt het stap-voor-stap uit in de uitzending.

Materiaal Zigzagsjaal:
- Rico Cotton lurex: 2 bollen kleur 12, 1 bol keur 4 en15
- Rico Fashion Colour pop: 2 bollen kleur 2 en 3
- Breinaalden 40 cm 3,5 mm

Gratis patroon zigzagsjaal

Lijk het jou ook wat om deze sjaal te breien? Dat kan natuurlijk! Download hier het gratis patroon van de zigzagsjaal.

stekensjaal-koffie-&-wol

Koffie & Wol Stekensjaal
Iedere week haakt Saskia een nieuw stukje aan de Koffie & Wol stekensjaal. Deze week alweer toer 17! Na de herhalingstoer van vorige week, hebben we deze week weer een 'bloemige' toer. Saskia haakt dit keer twee soorten tulpjes. Voor toer 17a gebruikt Saskia kleur 537 (Lana Grossa Merino Superfein) en toer 17b is in kleur 2007.

Toer 17a: hecht aan met roze-paars. 2 lossen en een stokje in de eerste steek. 2 lossen. *in het eerste boogje van de vorige toer haak je 4 samengevoegde stokjes, 8 lossen, 1 boogje overslaan.  herhaal vanaf * 6x, 5 lossen en een stokje in de laatste steek.

Toer 17b: hecht aan met roze-rood op de tweede steek van toer 16. 2 lossen en een stokje in de tweede steek. 5 lossen, in het overgebleven boogje haak je 3 samengevoegde stokjes, een boogje overslaan, 8 lossen.  Herhaal vanaf * 6x. 2 lossen en een stokje op de laatste losse. hecht af.

stekensjaal-teltekening

Iedere vrijdag komt er een nieuwe aflevering van Koffie & Wol online. De volgende aflevering is 22 mei 2015.

Vorige week gemist? Bekijk hier Aflevering 9.

Geef een reactie

6 reacties

 • Emma

  Ik kijk elke week met heel veel plezier naar jullie afleveringen. Complimenten! Ik doe veel ideeen en inspiratie op.
  Een fan

 • Ria Slob

  Ik vind de zigzag sjaal erg mooi.
  Moet je als je met een nieuwe kleur begint een nieuwe draad pakken of kun je deze meenemen. kun je dat netjes afwerken. Het mooiste is als ik niets zie van de draden. sta klaar om te bestellen maar wacht even het antwoord af. Ik vind de koffie en wol afleveringen erg leuk!!!!!

  • Wolplein.nl

   Hallo Ria, de sjaal is prachtig. Als je een nieuwe kleur begint begin je met een nieuwe draad. Deze kan je daarna wegwerken of gelijk weg werken. Leuk als je de sjaal gaat breien. Succes, Charlotte!

 • ACE

  even een vraag over de zigzag sjaal, als ik dikkere wol (nld 6) gebruikt, hoeveel steken moet ik dan opzetten??83 st wordt hij erg breed
  hoeveel steken is het patroon, zodat ik het kan inkorten

  • Wolplein.nl

   Hallo ACE, hoeveel steken je moet opzetten geen idee dat moet je echt even zelf ontdekken. Het rapport van 1 zigzag is 15 steken. Dus daar kan je rekening meer houden. Charlotte!

Moment...