Koffie & Wol - Aflevering 2

koffie-en-wol-aflevering-2

Na de vliegende start van aflevering 1 verwelkomen we in deze tweede aflevering van Koffie & Wol onze eerste gast van het nieuwe seizoen. Van bomen met vogeltjes tot kastelen met ridders te paard. Uiteraard heeft Saskia weer gehaakt en Annemarie presenteert haar eerste bloem! Kijk je mee?

In dit blog vind je alles rondom aflevering 2, waaronder:

 • Haakpatroon van de Coton 4 lente placemats
 • Haakpatroon van de Gerbera
 • Haakpatroon van het Paaspak van het Suus
 • Brei- en haakpatroon voor de stekendeken

Koffie-en-wol-aflevering-2-annemiek

MieksCreaties
De eerste gast die we dit seizoen begroeten is Annemiek van MieksCreaties. Annemiek is een bevlogen haakster en maakt de mooiste creaties. Van natuurgetrouwe vogels tot een kasteel met ridders en een heel zonnestelsel. Zij laat haar projecten zien in de show en vertelt waar ze haar inspiratie vandaan haalt.

koffie-en-wol-aflevring-2-seizoen-3-kasteel

Koffie-en-wol-aflevering-2-placemat-gehaakt-2

Gehaakte coton 4 lente placemats
Saskia haakt voor de Paasdagen en met de lente in het verschiet, deze pastelkleurige placemats in filet met een patroon van eitjes. De placemats worden gehaakt met Phil Coton 4 en bestaan alle drie uit een andere kleurencombinatie. Ga aan de slag met het complete haakpakket of kies voor het gratis patroon en maak je eigen kleurencombinaties!

Haakpatroon placemats: hier downloaden.
Haakpakket placemats (garen + patroon): bekijk hier.

Gerbera-haken

Annemarie's Lenteboeket
Na de vaas van vorige week gaat Annemarie nu verder met het boeket. Met 'Annemarie's Lenteboeket' haakt ze de komende afleveringen een mooi boeket van verschillende bloemen. Ze presenteert deze keer de eerste bloem: een gerbera! Is 'ie niet ontzettend leuk?!

Materiaal:
- 1 bol Lana Grossa Cotone 38, 49 42, 45
- Haaknaald 2 mm
- Prym Markeerringen
- Vulling
- Rond stukje hout van ongeveer 26 cm lang en een doorsnede van 6mm

Haakpatroon Gerbera: hier downloaden.

koffie-en-wol-paaspak-suus

Onze aankleedpop Suus deed in het vorige seizoen haar intrede. Annemarie vertelt in deze aflevering hoe Suus tot stand is gekomen en wat het idee van de aankleedpop is. Om de week had Annemarie namelijk een nieuwe outfit voor Suus gemaakt met aan het eind van het seizoen een hele garderobe als resultaat. Ook voor Pasen zorgt Annemarie ervoor dat Suus er in stijl bijloopt. Daarom deze week als extra patroon van Annemarie het Paaspak van Suus.

Haakpatroon Paaspak: hier downloaden.
Haakpakket paaspak (garen + patroon): bekijk hier.

koffie en wol aflevering 2 stekendeken

Stekendeken
Deze week beginnen Saskia en Petra aan het tweede lapje van de stekendeken. Om de deken een beetje volume te geven maken ze van iedere steek twee lapjes van 20 x 10 cm en komt er uiteindelijk een mooie rand omheen.

Materiaal:
De deken wordt gemaakt met het katoen garen Drops Muskat. Het precieze aantal bollen is nog niet duidelijk maar we hebben wel al een mooie selectie van kleuren gemaakt. De kleuren die in de deken zitten zijn Drops Muskat kleur 40, 05, 29, 10, 19, 03, 20, 24, 09, 53, 60 en 02.

Van iedere steek wordt een lapje van 20 x 10 cm gemaakt.

Haakpatroon gerstekorrel: hier downloaden. 
Bekijk hier: Tutorial gerstekorrel haken

Breipatroon spikkelsteek: hier downloaden.
Bekijk hier: Tutorial spikkelsteek breien

Heb je de vorige aflevering van Koffie & Wol gemist? Bekijk hier aflevering 1.

Geef een reactie

5 reacties

 • Jacqueline

  Wat een leuke aflevering weer! Het is genieten van al jullie ideeën.
  Wat betreft de stekendeken: is het mogelijk bij de gebreide lapjes aan te geven bij de 1e toer of dat de goede kant of de achterkant van het werk is? In deel 2 blijkt het anders te zijn dan in deel 1.
  Als toer 1 de verkeerde kant v.h. werk is, zet ik met de traditionele opzetmethode op, is toer 1 de goede kant van het werk, dan zet ik met de "chained cast on" op (met een haaknaald draad halen over de breinaald). Zo komt er aan de goede kant altijd een mooie kettingrand, die er uitziet als de afkantrand. Tip voor anderen!

 • j

  vind het ontzetten leuk om jullie nieuws brief te ontvangen ald dat mogelijk is loop nu vaak dingen mis van deze leuke site grt jans

 • Jolanda de Jong

  Goedemiddag,koffie&wol
  Ik zou best een aflevering van koffie&wol willen zien maar kan nergens vinden wanneer en op welke zender dit wordt uitgezonden. Groeten Jolanda de Jong

  • Hoi Jolanda,
   Koffie en Wol zijn afleveringen over haken en breien die door Wolplein.nl worden gemaakt. Op onze blog kun je diverse afleveringen van Koffie & Wol bekijken. Ook op de pagina waar je nu zit kun je de video bekijken. Zie je de video staan?

Moment...