Mandje haken met Yarn and Colors Epic

Mandje haken Yarn and Colors Epic

Mandje haken - Oktober is woonmaand! De overgang van zomer naar winter is namelijk hét moment om je interieur onder handen te nemen. Annemarie bewijst dat je dit echt niet altijd groots aan hoeft te pakken. Speciaal voor de woonmaand haakte ze dit leuke mandje met het Epic haakgaren van Yarn and Colors.

Annemarie gebruikt haar creatie als leuke fruitmand, maar je kunt het gehaakte mandje voor nog veel meer dingen gebruiken. Heel hip rond de potten van je bloemen of planten, leuk op de kinderkamer of om je bolletjes wol in te bewaren. Het mandje is gemaakt met Yarn and Colors Epic. Dit matte garen van 100% katoen geeft ieder haakproject een unieke uitstraling, terwijl de gebruikte steek ervoor zorgt dat de mand altijd overeind blijft staan. Annemarie koos voor een combinatie van petrol blauw en mintgroen. Een hippe combinatie: niet voor niets werd blauw uitgeroepen tot interieurkleur van het jaar. Ben je niet zo weg van deze kleuren? Geen probleem, de Epic komt in maar liefst 100 verschillende kleuren.

Yarn and Colors Epic

Benodigdheden:
- 5 bollen Yarn and Colors Epic Petrol Blue (69)
- 3 bollen Yarn and Colors Epic Jade Gravel (73)
- Haaknaalden 5,5 en 6

Gebruikte steken:
- l. = losse
- v. = vaste
- hv. = halve vaste
- Patroonsteek: Steek je haaknaald in de volgende v, haal de kleur Petrol Bleu (kleur A) omhoog. Steek je haaknaald een steek terug in, haal de kleur Jade Grave (kleur B) omhoog. Je hebt nu drie lussen op je haaknaald. Maak een omslag met kleur B en haal door alle drie de lussen op je haaknaald.

Gratis patroon om het mandje te haken:

Het hele patroon wordt met een dubbele draad Yarn and Colors Epic gehaakt. Voor een mooi stevig effect haak je ook met een kleinere haaknaald.
De bodem is gehaakt met dubbele draad Petrol Blue en haaknaald 5,5mm.

Toer 1: Maak een magic ring van 6v. of doe het op de volgende manier. Haak 2 l., haak 6v. in de eerste l., haak 1 hv. in de eerste v. zodat je een rondje van 6v. hebt (6).
Toer 2: Haak 2v. in elke v. (12).
Toer 3: Haak 2v. in elke 2de v (18).
Toer 4: Haak 1v. * Haak 2v. in de volgende v., haak 2v*. Herhaal *tot*, tot het einde van de toer maar eindig met 1v. (24).
Toer 5: Haak 2v. in elke 4de v. (30).
Toer 6: Haak 2v. * Haak 2v. in de volgende v., haak 4v*. Herhaal *tot*, tot het einde van de toer, maar eindig met 2v (36).
Toer 7: Haak 2v. in elke 6de v. (42).
Toer 8: Haak 3v. *Haak 2v. in de volgende v., haak 6v*. Herhaal *tot*, tot het einde van de toer maar eindig met 3v. (48).
Toer 9: Haak 2v. in elke 8e v. (54).
Toer 10: Haak 4v. * Haak 2v. in de volgende v., haak 8v*. herhaal *tot*, tot  het einde van de toer, maar eindig met 6v. (60).
Toer 11: Haak 2v in elke 10de v (66).
Toer 12: Haak 5v. *Haak 2v in de volgende v, haak 10v*. Herhaal *tot*, tot het einde van de toer, maar eindig met 5v (72).
Toer 13: Haak 2v in elke 12de v (78).
Toer 14: Haak 6v. *Haak 2v. in de volgende v, haak 12v*. Herhaal *tot*, tot het einde van de toer, maar eindig met 6v. (84).
Toer 15: Haak 2v. in elke 14e v. (90).
Toer 16: Deze toer haak je in de achterste lussen, zodat er aan de buitenzijde van je werk enkele lussen ontstaan. Haak in deze toer elke 14de en 15de v samen (84).
Toer 17 t/m 23: Haak vanaf hier verder met haaknaald 6mm.

Vanaf hier ga je de patroonsteek haken. Bekijk hiervoor ook het filmpje. Na toer 23 sluit je af en werk je alle draden netjes weg.

Hecht nu vanuit de binnenkant van het mandje gezien een nieuwe dubbele draad Petrol Blue aan. Haak met haaknaald 5,5mm.

Toer 1 t/m 10: Haak 84v. in iedere toer (84).
Toer 11: Haak 84hv. Sluit af. Werk alle draden netjes weg. Vouw je gehaakte rand van binnen naar buiten om.

Detail Epic Mandje

Annemarie Arts

Geef een reactie

6 reacties

 • Monica Heeren

  Hoe heerlijk jullie ideeën en tips en tricks????. Mijn garen voorraad slinkt er mooi door. Ga zo door dames en heren. Het maakt mij vrolijk en iedereen in mijn omgeving ook.

 • Ingrid

  Leuke steek om met 2 kleuren te doen. Ga ik zeker proberen, wilde sowieso nog mandjes gaan maken. Bedankt!

 • Heleen van der Sanden

  Leuk die mandjes. Als niet zo heel ervaren haakster kwam ik in het patroon een paar onduidelijkheden tegen. Er staat: Toer 3: Haak 2v. in elke 2de v (18). - dat deed ik eerst braaf, maar dat kwam niet uit. Ik begrijp nu dat ik het eigenlijk zo moet doen: *Haak 1v. * Haak 2v. in de volgende v., haak 1v*. Herhaal *tot*, tot het einde van de toer (18). Klopt dat?

  Ook in toer 5, 7, 9, 11, 13 en 15 e toer kom ik dezelfde onduidelijkheid tegen. Ervaren haaksters zullen dit wel snappen, maar nieuwkomers zoals ik blijven hierop 'haken', als je begrijpt wat ik bedoel.

  Misschien kun je dit iets duidelijker aangeven en dit in het patroon aanpassen?

  • Hoi Heleen, zoals je het zelf hebt geschreven is inderdaad de bedoeling. Ik snap dat het voor beginners wat lastig overkomt, we nemen het mee voor de volgende keer en zullen kijken wat we er aan kunnen doen. Bedankt voor de tip!

 • Corina

  Superleuk!
  Alleen snap ik niet de 3 bollen en 5 bollen
  Je werkt dubbeldraads dus dan komt het toch niet uit!

Moment...