Merino wol

merino-garens-wol

Een warme en zachte sjaal of trui brei je met merino wol van het gelijknamige schaap. De wol kriebelt weinig tot niet en is verkrijgbaar in verschillende kleuren van merken als Lana Grossa, Lang Yarns, Katia en Rico. Merino wol van fijne kwaliteit vind je uiteraard bij Wolplein.nl! 

Het merino schaap ziet er stoer uit en wordt geprezen door de kwaliteit van zijn vacht. In Nederland hebben we maar één grazende kudde, maar gelukkig wordt er meer dan genoeg merino wol geïmporteerd. Een schaap produceert tot wel 5 kilo per jaar. Door de fijne en zachte structuur is het een populaire wol voor kleding.

Merino wol bij Wolplein.nl

Als je op zoek bent naar merino wol, dan heb je bij ons keuze genoeg. Vanwege het grote assortiment is het soms misschien lastig kiezen, daarom helpen we je een handje. We zetten een aantal bolletjes voor je op een rijtje. 100% pure merino wol!

merino-wol

Lana Grossa Cool Wool Baby
Deze wol ademt, absorbeert, viltvrij en héérlijk zacht. Als je de vele kleuren van Cool Wool Baby ziet, raak je meteen geïnspireerd.

Naalddikte: 2,5 - 3

Drops Baby Merino Uni Colour
Merino mania, want dit bolletje is verkrijgbaar in een heleboel mooie kleuren. Super zacht, kriebelt niet en perfect voor het breien van babykleding. Baby Merino is 100% merino wol en "superwash" behandeld, waardoor je het lekker schoon kunt houden.

Naalddikte: 2,5 - 3,5

Lana Grossa Merino Superfein
Warm in de winter en koel in de zomer. Is Merino Superfein het perfecte garen?

Naalddikte: 3 - 3,5

Lana Grossa Lace Merino
Lace Merino is gemaakt van 100% zuivere wol, net als de andere garens die je hier vindt. Met 4 bollen heb je al een warme trui!

Naalddikte: 3,5 - 4

merino-garens

Drops Merino Extra Fine
Als je echt zacht wilt gaan, dan is Merino Extra Fine een goede match. Er zijn meerdere dunne draden gesponnen om dit garen te maken. Perfect voor baby- en kinderkleding.

Naalddikte: 3,5 - 4

Katia Merino 100%
Pastel, een natuurlijke tint of een diepe kleur? Van Katia Merino 100% hebben we ze allemaal. Een zachte hippe muts is zo gemaakt!

Naalddikte: 4 - 4,5

Rico Essentials Merino DK
Weer zo'n fijn garen. Merino DK is gemaakt van merino scheerwol en perfect voor die moderne trui die je altijd al wilde breien. Doe er een stoer jasje overheen en je kunt de kou in!

Naalddikte: 4 - 4,5

Lana Grossa Bingo
Ontdek de heerlijke kleuren en zachte kwaliteit van Lana Grossa Bingo. Wat dacht je van een sjaal in herfstkleuren?

Naalddikte: 4,5 - 5

merino-wol-en-garen

Drops Big Merino Mix
Dit elastische garen is "superwash" behandeld, wat wil zeggen dat je deze in de wasmachine kunt doen. Daarom maak je met Big Merino Mix je nieuwe favoriete kledingstuk.

Naalddikte: 5

Katia Merino Sport 
Een gelijkmatig breiwerk creer je met Merino Sport. Verkrijgbaar in een scala aan kleuren. Kies je favoriete kleur en ga deze week nog aan de slag voor de winter!

Naalddikte: 5 - 5,5

Katia Merino Grosso
Grosso is stevig en helemaal natuurlijk. Maak een heerlijke deken voor op de bank en houd jezelf warm deze winter. Ook deze wol kun je makkelijk wassen vanwege de "superwash" behandeling.

Naalddikte: 5,5 - 6

Heb jij iets gemaakt van prachtige merino wol? Laat het ons zien met een foto! Mail deze naar info@wolplein.nl en wie weet zie je jouw creatie straks terug in onze Wol of Fame op Facebook. 

Geef een reactie

2 reacties

 • Ria van den Ouweland

  Welke merino wol kan ik het best gebruiken om n vest of trui te breien, ben nogal allergisch, en krijg eczeem, meestal kan ik in de winter geen een leuke trui gekocht krijgen, dus ga zelf maar weer eens aan de gang, en heeft u ook bijpassende patronen.
  Vr. Gr Ria

  • Goedemiddag Ria,
   Bedankt voor je vraag. Wat vervelend om te horen dat je allergisch bent voor wol! Vaak hebben mensen met allergieën voor wol inderdaad minder last van de wol van een Merino schaap.
   Het beste kun je er rekening mee houden dat het gaat om 100% Merino wol en geen combinatie van 'gewone' schapenscheerwol en Merino wol.
   We hebben heel veel verschillende patronen voor truien, bij Magazines kun je bijvoorbeeld opties vinden van de merken Lana Grossa, Katia, Rico etc.
   Met vriendelijke groet, Joletta

Moment...