Opsteker van de maand: Visgraat breien

Vissengraat breien

Visgraat breien - Breisteken zijn er in alle soorten en maten en het blijft leuk om nieuwe steken te ontdekken. In deze 'Opsteker van de maand' lichten we dit keer de de visgraat steek uit. Een leuke breisteek die met de mooie structuur ideaal is voor het maken van plaids, kleden en andere home deco. Kijk snel verder voor het gratis patroon en de instructievideo!

Breien is helemaal hip en met de grote hoeveelheid aan steken kun je eindeloos variëren. Deze visgraatsteek is een toffe steek om mooie woonaccessoires mee te maken en komt met het dikke garen goed uit. In dit voorbeeld hebben we een begin gemaakt aan een klein kleedje, leuk om een plant op te zetten of ter decoratie op een stoel. Heb je de steek eenmaal onder de knie? Laat je creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met dekens, plaids of andere leuke projecten!

Vissengraat steek breien

We zijn gaan breien met Yarn and Colors Urban. Urban is een dik lontgaren van wol en acryl en ideaal voor het maken van woonaccessoires. Kies je favoriet uit het mooie kleurenpalet en begin snel aan je favoriete project!

Yarn and Colors Urban

Benodigdheden:
- 1 bol Yarn and Colors Urban kleur 15 Mustard
- Knitpro Jumbo Rondbreinaald 25mm

Breipatroon visgraat steek:

Zet 20 steken op. Je kunt het steken aantal natuurlijk aanpassen naar jouw project.

Naald 1: Brei alle steken averecht.

Naald 2: *Brei twee steken samen recht in de achterste lussen, maar laat alleen de eerste steek van de naald glijden.* Herhaal van *-* tot het einde van de toer. Brei de laatste steek gewoon recht.

Naald 3: *Brei twee steken samen averecht, maar laat alleen de eerste steek van de naald glijden.* Herhaal van *-* tot het einde van de toer. Brei de laatste steek gewoon averecht.

Herhaal naald 2 en 3 afwisselend voor het creëren van het visgraat motief.

herringbone stitch

Geef een reactie

20 reacties

Moment...