Shades of Merino Cotton Streepjes sjaal

Streepjes sjaal Lana Grossa

Met of zonder sjaal de deur uit? De ene keer staan we ’s ochtends onze auto nog te krabben en de andere keer fluiten de vogels op hun allerhardst om de lente aan te kondigen! Daarom maakte Petra een gebreide streepjes sjaal die je het hele jaar door kunt dragen. Hij is namelijk gemaakt van een garen dat heerlijk warm is in de winter en tegelijkertijd verkoelend werkt in de zomer. Ideaal dus voor deze tijd van het jaar! Lees snel verder voor het gratis breipatroon...

De extra lange streepjes sjaal is gemaakt met Shades of Merino Cotton. Dit garen van merinowol en katoen bestaat uit vier dunne draden die geleidelijk een andere kleur krijgen. Het subtiele kleurenpalet dat Petra gebruikte is een gemakkelijke match, maar het garen van Lana Grossa is verkrijgbaar in elf prachtige tinten. Wij maakten er al eens deze omslagdoek mee. Voor dit gratis patroon wordt de bijzondere bol afgewisseld met de Lana grossa Cool Wool en een glitterdraadje. Hierdoor valt het kleurverloop nog meer op!

Benodigdheden
- 1 bol Lana Grossa Shades of Merino Cotton kleur 606
- 3 bollen Lana Grossa Cool Wool 432 (ecru)
- 3 bollen Lana Grossa Cool Wool 433 (zwart)
- 1 klosje Drops Glitter zilver
- Breinaalden 4,5 mm

Gebruikte steken
- Rechte steek
- Averechtse steek

Afmeting Sjaal
240cm lang en 37cm breed

Details streepjes sjaal

Streepjes sjaal Shades of Merino Cotton - Gratis Breipatroon

Zet 75 steken op met Lana Grossa Shades of Merino Cotton en naald 4,5. Begin van binnenuit de bol met de kleur zwart. Brei in de teruggaande naald de steken averechts.

Brei de draden Cool Wool kleur Ecru (432) en Drops Glitter samen als 1 draad.

Naald 1 & 2: Brei met Cool Wool kleur Ecru/Glitter 2 naalden rechts.
Naald 3 & 4: Brei 1 naald rechts met Shades of Merino Cotton en teruggaande naald averecht.

Herhaal deze 4 naalden 94x met deze kleurwissels. Wissel daarna de kleur Cool Wool Ecru voor de zwarte kleur en brei deze verder samen met de Drops glitter 94x de 4 naalden zoals hiervoor beschreven.

Brei dan nog 1x de 2 naalden Cool Wool /Glitter en de 2 naalden met Shades of Merino Cotton en kant in de averechtse naald de steken af.

Geef een reactie

3 reacties

 • Christine Van den Driessche

  Leuke sjaal , hou van de streepjes...zwart ..wit ..heel leuk voor jong en oud ????

 • Annemieke - Studiodaytime

  Wauw, ik ben dol op streepjes. Jurkjes, truitjes ik zoveel gestreepte varianten. De gestreepte sjaal ontbreekt nog!

 • Hanny Smeets

  Hallo,
  Ik wil deze sjaal gaan breien "Streepjes sjaal Shades of Merino Cotton", maar ik heb weinig ervaring. Kan iemand mij vertellen, wat ik aan de zijkanten met het wisselen van het garen moet doen? De wol heb ik al in huis.

Moment...